10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
116.38 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Stanley Black & Decker, El Aletleri Pazarında Zirveye Oynuyor

El aletleri ve elektrikli el aletleri pazarının önemli oyuncularından Stanley Black & Decker, Türkiye’de yapacağı yatırımlarla pazar lideri olmayı hedefliyor...

Stanley Black & Decker, El Aletleri Pazarında Zirveye Oynuyor

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) olan, birçok ülkede faaliyet gösteren el aletleri ve elektrikli el aletleri pazarının önemli oyuncularından Stanley Black & Decker, Türkiye’de yapacağı yatırımlarla pazar lideri olmayı hedefliyor. İnşaat ve otomotiv sektöründe profesyonellerin işini kolaylaştıran birçok ürün sunan Stanley Black & Decker, yeni satış modeli ve kendi dağıtım ağıyla pazara giriyor. Hem organik hem de satın almalarla büyümeyi hedefleyen marka, Türkiye pazarına ilkler sunarak da farklılaşmayı planlıyor.

2017 yılı içinde yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklayan Stanley Black & Decker Türkiye Genel Müdürü Burak Altınoluk, “Uzun yıllardır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye pazarında 10’dan fazla markayı satış kanallarımızla Türk tüketicisiyle buluşturuyoruz. Türkiye pazarı bizim için çok önemli, Türkiye’yi gelişen pazarlar içinde global anlamda öncelikli ülkelerden biri olarak konumlandırıyoruz. Kısa ve orta vadede kayda değer yatırımlarla bu dinamik pazarda rakiplerimizi geride bırakarak ilk sıraya yerleşmeyi hedefliyoruz.  Globaldeki pazar liderliğimizi Türkiye’ye de taşımaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

“Satın alma veya üretim tesisi ile büyüyeceğiz”

Firmalarının Türkiye ayağı olarak 2014’ten bu yana dolar bazında çift haneli büyümeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Altınoluk, markanın Türkiye’nin potansiyeline inandığını vurgulayarak, “Türkiye’yi; hem iç potansiyeli çok yüksek hem de Orta ve Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ülkeleri için çok önemli bir üretim destinasyonu ve dağıtım merkezi olarak değerlendiriyoruz. Dağıtım ağını genişletme, üretim kabiliyetine kavuşma ve de Türkiye’yi  üretim veya dağıtım merkezi haline getirerek çevre ülkelere hizmet verme adına kararlılıkla peşinden ilerlediğimiz bir satın alma veya üretim tesisi kurma planımız var. Ancak bunu orta ve uzun vadede gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Firmalarının globalde de satın almalarla büyüme stratejisi geliştirdiğini söyleyen Altınoluk, “Şirketimiz son olarak, Newell marklarının el aletleri ve aksesuarlar grubunu satın alma işlemini mart ayında tamamlandı. Bu satın alma ile birlikte bayilerimize ve son kullanıcılarımıza sunduğumuz en iyi markalarımızla sağladığımız hizmet kalitesi daha da güçlenecektir” dedi.

Bayi ağını genişletiyor

Altınoluk, sektörde yaşanan olumlu gelişmeleri takiben Türkiye’deki satış ve dağıtım modelinde değişikliğe giderek yatırımlarını artırma kararı alan firmanın, daha önce distribütörlük kanalıyla girdiği Türkiye pazarında artık kendi dağıtım ağı ve bayi modeliyle büyüyeceğinin altını çizdi.  Yeni yatırımlar ve yapılanma ile küresel çaptaki pazar liderliğini Türkiye’de de gerçekleştirme konusunda önemli bir kilometre taşı eklediklerini kaydeden Altınoluk, “Şimdiye kadar sınırlı dağıtım modeliyle pazara sunulan köklü bir geçmişi olan Dewalt ve Black+Decker markalı ürünlerimizde doğrudan satış ve çoklu dağıtım ağına geçmiş bulunuyoruz. Yeni satış modelimizde mevcut Dewalt, Black+Decker ve Stanley dağıtıcılarımız ve bayilerimiz ile ticari faaliyetlerimiz devam edeceği gibi ülke genelinde yeni bayilikler ile dağıtım ağımızın genişletilmesini hedefliyoruz. Türkiye genelinde 10’a yakın bayi bulunurken bunu yaklaşık 200’e çıkarmayı planlıyoruz. Yapı sektörüne direk olarak hizmet vermeye başlıyoruz. Satış sonrası hizmetlerimiz bu ağlar ile devam edecektir. Hizmet kalitemizi bu yatırımlarla daha da artıracağız” ifadelerinde bulundu.

Stanley Black & Decker Türkiye Ticari Müdürü Osman Özdoğan ise şöyle konuştu: “Tüm kanallarda son kullanıcılara daha fazla odaklanmamıza yardımcı olacak bu değişim sayesinde pazara sunduğumuz Dewalt, Black+Decker ve Stanley başta olmak üzere 20’den fazla markamızla geniş bir ürün gamında ve üstün servis anlayışıyla yolumuza devam ediyor olacağız.”

Flexvolt 54 volt teolojisi tanıtıldı

Stanley Black & Decker’ın Türkiye yatırımlarının yanı sıra Antalya’da düzenlenen bayi ağı toplantısında lanse ettiği iki yenilik de bulunuyor. Marka ilk olarak ustaların işini kolaylaştıracak ürünü 54 Volt batarya teknolojisini tanıttı. Dewalt®, markanın ® XR Flexvolt™ aküsü sayesinde kablolu makinelere ihtiyaç duymadan aküden yüksek voltlarda güç çıkışı sağlayarak kablolu aletlerin gücünde kablosuz olarak daha güvenli ve kullanışlı şekilde kullanılabilecek. Sektörde devrim niteliği taşıyan bu ürünle artık profesyonel kullanıcılar, kabloya gerek olmadan ağır hizmet tipi inşaat uygulamalarını güvenilir bir şekilde yapabilecek.

Ustalar telefonla akıllı ölçüm yapıp, iş bütçesini kolayca çıkaracak

Sektörde inovatif ürünlere imza atan Stanley Black & Decker, Smart Measure Pro adını taşıyan akıllı ölçüm ürününün de Antalya’da lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, akıllı bir telefonla entegre çalışarak mesafe ölçümü, boyut ve alan tahmini işlemlerini yapabiliyor. Bu işlemler Bluetooth ile bağlı olduğu akıllı telefon aracılığıyla çekilen bir fotoğraf üzerinde basit adımlarla yapabiliyor. Tablet ve iPhone telefonlarla da uyumlu çalışabilen Smart Measure Pro, Bluetooth bağlantısı sayesinde telefon, cihaz ve uygulama senkronize bir şekilde çalışırken kamera ve Smart Measure Pro üzerinde yer alan görünmez bir lazer, ölçümü hızlıca gerçekleştiriyor ve hem ekrana gerçek zamanlı bilgi aktarıyor hem de hafızada saklıyor. Ürün ayrıca özellikle ustaların hafızada yer alan malzeme türleri için sarf ve maliyet hesabı yapabiliyor. Böylece boya, dış cephe, reklam işleri ve kamu sektöründe sıkça ihtiyaç duyulan bu özellik sayesinde iş maliyeti çıkarmak eskisinden çok daha kolay hale geliyor.

 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

German iron ore prices continue to decrease

Friday, May 17, 2024

BPISC is constructing a new iron ore processing plant

Thursday, May 16, 2024

Voestalpine will produce green steel for Mercedes-Benz and TSR

Thursday, May 16, 2024

H2 Green Steel plans to lead with four new projects

Wednesday, May 15, 2024

Binghatti expands portfolio with acquisition of Dubai steel manufacturing facility

Tuesday, May 14, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now