10,754.53 TRY BIST 100 BIST 100
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
4.48 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.25 TRY Interest Interest
84.30 USD Fossil Oil Fossil Oil
31.94 USD Silver Silver
5.09 USD Copper Copper
117.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,526.92 TRY Gold (gr) Gold (gr)

SAIL Rusya'dan koklaşabilir taş kömürü alacak

 Hindistan’ın en büyük çelik üreticisi olan Steel Authority of India Ltd (SAIL), Rusya'dan ithal ettiği koklaşabilir taş kömürü ile stoklarını güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, bu ay sonuna kadar Rusya'dan 300.000 ton daha koklaşabilir taş kömürü ithal etmeyi planlıyor.  

SAIL Rusya'dan koklaşabilir taş kömürü alacak

SAIL Başkanı Amarendu Prakash, bugün Hindistan Çelik Piyasaları konferansının oturum aralarında Mint'e yaptığı açıklamada, şirketin bu çeyreğin (Temmuz – Eylül) sonuna kadar 3.00.000 ton koklaşabilir taş kömürü getirmeyi planladığını söyledi.

 “Bu sürekli bir şey; sürekli onlardan satın alıyoruz. Son çeyrekte sanırım 6 gemi aldık, bu da 3 lakh ton anlamına geliyor" diye ekledi. Geçtiğimiz çeyrekte şirket, her biri 75.000 ton koklaşabilir taş kömürü içeren üç gemi ithal etti ve dört geminin daha ithalatını tamamlama sürecinde.

 Başkan, bunu göz önünde bulundurarak şirketin, PSU'lar arasındaki ortak girişim olan SPV aracılığıyla International Coal Ventures Private Limited'in (ICVL) Mozambik'teki Benga kömür madeninin kapasitesini iki katına çıkarmayı planladığını da sözlerine ekledi. Şu anda ICVL'nin 2 MTPA (yılda milyon ton) kapasitesi bulunmaktadır.

 Rusya'dan ithalatın Avustralya'ya kıyasla maliyeti sorulduğunda Prakash, "Şu anda Rusya'dan ithalatın diğer ülkelerden kömür ithalatına kıyasla çok daha ucuz olduğu kanıtlandı" diye ekledi. "Coğrafi olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye çalışıyoruz, Avustralya'dan uzun vadeli tedarikçilerimiz var ve şimdi de Rusya'dan uzun vadeli tedarikçilerimiz var" diye ekledi.

 Rusya ve Türkiye ithalatta artış kaydetti

 SAIL, ihtiyaçlarını Rusya'dan ithal etmeye devam ederken, S&P Global Commodities at Sea'den alınan veriler, Hindistan'ın 22 Mayıs ile 23 Temmuz tarihleri ​​arasındaki Rus kömür ithalatının, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 6,1 milyon mt'dan 5,6 milyon mt'a düştüğünü gösteriyor. Buna karşılık Rusya ve Türkiye aynı dönemde Rusya'dan ithalatta artış kaydetti.

 Şirket, koklaşabilir taş kömürü temini için Avustralya, Endonezya ve Mozambik ile birlikte çalışıyor. Ancak Avustralya'dan gelen birinci sınıf sert koklaşabilir taş kömürü (PHCC) fiyatları, bazı madenlerin faaliyetlerini askıya alması nedeniyle sınırlı arz nedeniyle keskin bir artış gösteriyor. Hintli fabrikaların muson sonrası talep artışı öncesinde stok yapmak için sürekli teklif vermesiyle sorunlar daha da arttı.

 Artan fiyatlardan endişe duyan Prakash, koklaşabilir taş kömürü fiyatlarındaki artışın şirketin marjlarını doğrudan etkilediğini söyledi. Rusya'dan daha ucuz kömür ithalatı, çelik devi için bu tamponun sağlanmasına yardımcı oluyor.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

SeAH Group to construct special alloy steel plant in U.S. for aerospace and defense

Monday, May 20, 2024

The economic impact resulting from the tragic demise of Iranian President Ebrahim Reisi

Monday, May 20, 2024

Rebar prices fluctuate in Northern Europe

Monday, May 20, 2024

Ukraine's long product imports in April were dominated by Türkiye

Monday, May 20, 2024

The United Kingdom threatened with steel dumping

Monday, May 20, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now