10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
117.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Pimtaş, Katma Değerli İhracatını Yerli Üretimle Artıracak

Yapı, tarım, endüstri sektörlerine hizmet veren Pimtaş Plastik, yerli kaynaklarla geliştirdiği ürünlerle katma değerli ihracata odaklandı. Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, "Hedeflerimize ulaşmak için yerli ve milli üretimimizi artırarak, yerli üretimle daha fazla katma değerli ürünler üretip ihracat ederek ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyoruz." dedi.

Pimtaş, Katma Değerli İhracatını Yerli Üretimle Artıracak

Boru, ek parça, küresel vana, kelebek vana, çekvalf, rakor, havuz ve tesisat ekipmanlarının, kendine özgü tasarımını ve imalatını yapan Pimtaş Plastik, dört tesiste üretim faaliyetlerine devam ediyor. Ar-Ge çalışmaları kapsamında yeni ürünler geliştirerek, kullanım kolaylığıyla uzaktan erişim sağlayabilen birçok sektöre hizmet veren Pimtaş, yerli kaynaklarla geliştirdiği ürünlerle katma değerli ihracatını artırmayı planlıyor.

Şirket olarak belirdikleri hedeflere ulaşmak için yerli üretimi artırmak istediklerini söyleyen Pimtaş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz, "Bu kapsamda yerli üretimle daha fazla katma değerli ürünler üretip ihracat ederek ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Türkiye pazarına özel yeni ürünler geliştirdik. Bu yeni ürün yelpazesi iç pazardaki konumumuzu daha da ileri taşımamızı sağladı. Ekonomimizin büyüme eğilimindeki üretkenlik artışı etkili oldu. Bu büyüme modelini ihracata yönelik teşvikler ile destekliyoruz. İhracatımızı artıracak inovatif ürünler geliştirmeyi ve büyümeye devam etmeyi; ülkemiz, sektörümüz, iş ortaklarımız ve toplumumuz için sürekli katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Lojistik ağımızdaki gücümüze güç katarak liderliğimizi ve kalitemizi her alanda korumaya devam edeceğiz." dedi.

"Sektöre değer katmaya devam edeceğiz"

Bugüne kadar plastik sektöründe birçok ilki gerçekleştiren Pimtaş Plastik olarak son yıllarda yurt içind ve dışında büyümeye odaklandıklarını söyleyen Şamil Tahmaz, "Her yıl bir öncekinden daha emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu doğrultuda pazarda mevcut konumumuzu koruyarak yeni pazarlara açılmak, yerli üretim ve tüketimi desteklemek, üretim faaliyetlerimizde sürekli iyileştirmeler yapmak, Ar Ge faaliyetlerimizi artırmak ve kontrollü üretim yapma stratejilerimizle önümüzdeki yıllarda da emin adımlarla ilerleyeceğiz. Amacımız şirketimizi her gün bir önceki günden ileriye taşımak. Yıllar öncesine dayanan üretimle bu sorumlulukla yürüttüğümüz inovatif ürün çalışmaları ve sektöre ilkleri kazandıran ürünlerimizle yolumuza devam ediyoruz ve değer katmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Economic retaliation from Israel for Türkiye's decision

Friday, May 17, 2024

Number of wage employees increased annually in March

Wednesday, May 15, 2024

Ministry Şimşek's assessment of the current account deficit!

Monday, May 13, 2024

Koç Metalurji announced the results of its public offering!

Monday, May 13, 2024

Turkish Emissions Trading System will enable exporters to be more competitive in the EU market

Tuesday, May 14, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now