10,319.96 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.99 EUR EUR EUR
32.25 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42.53 TRY Interest Interest
83.58 USD Fossil Oil Fossil Oil
29.64 USD Silver Silver
4.91 USD Copper Copper
117.33 USD Iron Ore Iron Ore
382.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,467.82 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Başkan Gökçek, 2016 Projelerini Anlattı

“İlçelere desteğimiz devam edecek” “Yeni katılan 9 ilçemize inanılmaz yatırımlar yaptık. Bunlar bizim bütçemizi ziyadesiyle zorluyor. Belediyeye yeni imkanların gelmesi lazım” “Cebeci’ye yeni bir stat yapılması düşünülmüyor. Oraya öğrenci yurdu yapılması en hayırlı hizmet olur” -Başkan Gökçek, Ahmet Hakan’dan kazandığı takım elbiseleri de gazetecilere gösterdi

Başkan Gökçek, 2016 Projelerini Anlattı

-İLÇELERE DESTEK SÜRECEK…


            “Kent genelinde yapmakta olduğumuz kaldırım ve asfaltlama çalışmaları, ihtiyaç olan yerlerde devam edecek. Biliyorsunuz asfaltta biz Türkiye’de rekor kırıyoruz. Ayrıca 17 çevre ilçemize hayvancılık ve tarım konusunda her türlü yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Köy yollarımızın, yani yeni mahalle olan köy yollarımızın yapımına devam edeceğiz. Bazı köylerimizin altyapıları eksik, onlara devam edeceğiz. ASKİ'nin de çok ciddi yatırım ihtiyaçları var. Özellikle çevre  bölgelerinde bol miktarda yatırım yapılması gerekiyor. Buralarda alt yapıyı da ASKİ vasıtasıyla yapacağız.”

-GELİRLERİMİZİN ARTMASI LAZIM…


Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınan 9 ilçeye büyük yatırımlar yapıldığını belirten Başkan Gökçek açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bunlar bizim bütçemizi ziyadesiyle zorluyor. Bütün beklentimiz, yeni Belediye kanunu çıkıp yeni imkanların gelmesi. Özel İdare bize katıldıktan sonra  bütün borçları bize intikal etti. Borçlarını biz ödüyoruz. Buna karşılık Özel İdarenin gelirleri Büyükşehir Belediyelerine intikal etmedi. Artı olarak, alanımız genişlediği için hizmete aç olan bu bölgeler hizmet almaya başlayınca gelirlerimiz yetmedi. Onun için gelirlerimizin, kaynaklarımızın kesinlikle bu dönemde artması lazım. Bu konuda AK Parti’de ve Bakanlar Kurulu’nda çalışmalar başladı, biliyorum. Yeni çıkacak Belediye kanununda Büyükşehir ve ilçe belediyeleri hepsinin gelirlerini artması düşünülecek. İlçe belediyelerine yatırım açısından verilen görevleri itibariyle gerekli olan kaynak büyükşehir belediyesinin yüzde 10'u civarındadır. Elbette ilçe belediyelerinin de gelirlerinin artması faydalı olacaktır. Ama esas hizmet ağırlıkları Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu için bu manada Büyükşehirlerin daha ciddi olarak gelire ihtiyacı olduğu kesin bir şekilde ortadadır.”

-CEBECİ STADININ YERİNE NE YAPILACAK? 


Basın toplantısında, Cebeci'deki İnönü Stadı'nın yerine ne yapılacağı yönündeki bir soruya da Başkan Gökçek, "Cebeci’ye yeni bir stat yapılması düşünülmüyor. Alan olarak, buna müsait olan bir yer değil, girişleri çıkışları son derece zor olan bir yer, onun için yeniden oraya bir stat yapılacağını düşünmüyorum. Oraya daha ziyade çevrede bol miktarda üniversite olduğu için üniversite yurdu düşünülüyordu, en güzeli de yaya mesafesi olduğu için öğrenci yurdu yapılması en hayırlı hizmet olur. Stat, 19 Mayıs Stadı’na yapılacak. 19 Mayıs Stadı’nın da Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Bu konuda hafta içerisinde Bakan beyle yeni bir takım görüşmelerimiz olacak” diye cevap verdi.

-AHMET HAKAN’DAN 2 TAKIM ELBİSE…


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basın toplantısında gazetecilere bir de sürprizi olduğunu söyledi. 


Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’la, 1 Kasım Genel seçim sonuçlarına ilişkin iddiaya girdiklerini hatırlatan Başkan Gökçek, basın mensuplarından 3 dakikalık bir izin isteyerek, salondan ayrıldı.


Başkan Gökçek, daha sonra Ahmet Hakan’dan kazandığı 2 takım elbiseden birini giymiş, birini de elinde tutarak salona döndü. Elbiseleri Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’dan kazandığını belirten Başkan Gökçek, olayı gazetecilerle şöyle paylaştı:


“Sevgili Ahmet’le seçim öncesi aramızda bir olay geçti. Bir de şahidimiz var, onunla beraber beni aradılar; ‘Seçimlerde sizinle iddiaya girmek istiyoruz’ dediler ve ‘AK Parti yüzde 42’den fazla almaz’ iddiasında bulundular. Hemen kabul ettim ve ‘Ahmet, yüzde 42’nin altı senin, üstü benim’ dedim. Tamam kabul mü, kabul, peki neyine olacak dedim? ‘Abi öyle ucuz olmaz ama’ dedi. Ne istiyorsan o olsun Ahmet dedim ve 3 bin liralık takım elbisenin iddiasına girdik. Tabi AK Partimiz yüzde 49.5 oranında oy alınca Ahmet biraz morardı. Açtım telefonu ‘Ahmet gönder elbiseyi’ dedim. ‘Abi’ dedi, ‘param yok’. Aynen söylüyorum. Dedim ‘Ahmet twitter’da yazarım’. Mesajın içerisinde dedim ki ‘Ahmet sözünü tut yoksa millete açıklarım’ dedim. Tutmadı sözünü uzun süre tutmadı. Sonra yeniden ‘Ahmet bak açıklıyorum ona göre’ diye uyardım ve en son ‘Sen al gönder’ dedim. Bana ‘olur’ dedi. ‘Tamam’ dedim. Bir de baktım bana iki tane takım elbise göndermiş. Ama benimle iddiaya giren kendisi, üç bin lira diyen kendisi, yani resmen üç kağıtçılık yaptı. Gitmiş 7’de 1 fiyatına bu elbiseleri alıp bana göndermiş, yani olacak şey mi yani bu, bir nevi, iddiada dolandırıcılık”

-PARANIN GERİSİNİ BEKLİYORUM


Başkan Gökçek gazetecilerin “Bordro ile çalışıyor ondan gönderememiştir” sözleri üzerine de “Benden çok maaş alıyor, bunu bilesiniz yani. Ama sözünde de yarım yamalak böyle durmuş oldu. Görmüş olduğunuz kıyafeti gönderdi. Ben markasını göstermeyeyim, reklama girer. Ahmet’ten alacağım var, kısmet olursa 2 bin 200 liramı kendisinden istiyorum. Onlarla da sizlere ziyafet veririz” diye konuştu.


Ancak Başkan Gökçek daha sonra gazetecilerin hatırı için 2 bin 200 liradan vazgeçtiğini açıkladı.


Başkan Gökçek bir gazetecinin Ahmet Hakan’ın Başkanlık sistemini savunan yazılarının takım elbiseyi kaybetmesinde bir etkisinin olup olmayacağı yönündeki sorusunu ise, “Geç de olsa gerçekleri görmüş olması alkışlanacak bir olay. Önemli olan hatada devam etmemek. Türkiye’de herkes umarım Ahmet’i örnek alır” diye yanıtladı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Major decline in the housing market: Sales are at their lowest point in 3 years

Friday, May 17, 2024

Housing prices increased in February

Wednesday, April 24, 2024

The rate of rent increase for workplaces is determined

Monday, December 4, 2023

Housing sales in Türkiye decreased in October

Thursday, November 16, 2023

House Price Index increased by 7.3 percent in July

Monday, September 18, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now