10,247.75 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.67 EUR EUR EUR
32.26 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
359.00 TRY Interest Interest
83.90 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.61 USD Silver Silver
4.55 USD Copper Copper
114.61 USD Iron Ore Iron Ore
384.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,406.63 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Umpaş Holding’e üç aylık tedbir kararı

Umpaş Holding’in konkordato talebine karşılık üç aylık tedbir kararı verildi...

Umpaş Holding’e üç aylık tedbir kararı

Umpaş Holding’in konkordato talebine karşılık üç aylık tedbir kararı verildi.

Uşak merkezli Umpaş Holding, KAP’a içinde bulunduğu durum ile ilgili özel açıklamada bulundu.

KAP’a yapılan açıklama şu şekilde:

İştirakimiz Seranova Seramik San. Tic. A.Ş ‘miz gerek aşağıda arz ettiğimiz sebepler gerekse bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle Uşak 3. Asliye hukuk Mahkemesinin (Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatı ile) 2020/597 esas sayılı dosyası ile konkordato talebinde bulunmuş olup ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunun 287. Maddesi gereğince şirketimize üç aylık geçici süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır. Şirketimizin konkordato talebinde bulunma sebepleri aşağıda arz edilmiştir. 

1. Ülkemizdeki ekonomik sorunlar nedeniyle talebin daralması neticesinde satışlarımız düşmüş ve şirketimiz elde etmesi gereken nakitleri elde edememiş bu durum şirketimizin finansal krize girmesine neden olmuştur.

2. Şirketin kısa vadeli yabancı kaynaklarla ilgili yükümlülüklerinin fazla olması nedeniyle, borç çevrimi açısından, yeni yabancı kaynak temininde kredi kullandıran bankalar tarafından yüksek maliyetli kredi verilmiştir. Bu ise faiz maliyetini yükselmiştir.

 Şirketimiz tarafından tedarikçilere verilen bir kısım çekler ile finansal kiralama borçlarımız yüksek oranda artmış olması nedeniyle ödeme yükümlülükleri rakamsal yönden yaklaşık 2 katına çıkmış olup bu durum şirketimizin nakit dengesini olumsuz etkilemiş ve şirketimizin finansal krize girmesine sebep olmuştur.

 3. Alacaklar ve Borçların vadelerinde meydana gelen uyumsuzluğun yansımaları

 Şirketimizin borçlarının vadesi ile alacaklarının vadesi arasında uyumsuzluk mevcut olup şirketimiz söz konusu vade uyumsuzluğunu kredi kullanarak gidermeye çalışmıştır. Söz konusu kredi nedeniyle önemli tutarda finansman maliyetine katlanılmıştır.

4.Finansman planlamasında yapılan hatalar

 Şirketin üretim ve satış faaliyetlerini finanse edebilmek için dış kaynak kullanımı nedeniyle katlandığı yüksek maliyetler ve vadeli satışlar nedeniyle ortaya çıkan finansman açığının karşılanması amacıyla kredi kullanılmış bu şekilde yüksek finansman maliyetine katlanılmıştır. Kısa vadeli borçlanma ihtiyacı, finansman planlamasında birtakım hatalar yapılmasını tetiklemiştir.

 Şirketimiz ödemeler dengesi bozulunca bu açığı kapatmak için dış kaynak kullanımını artırmış ve ülkemizdeki ekonomik kriz nedeniyle yükselen borçlanma maliyetleri işletmemizi ekonomik çıkmaza sürüklemiş, yabancı kaynak maliyetinin yüksek olması neticesinde bir süre sonra işletme faaliyetlerinin finansmanı sağlanamaz duruma gelmiştir.

5. Dünyada ve ülkemizde görünen COVİD-19 salgınının hem küresel hem yurtiçi piyasalarda göstermiş olduğu olumsuz etkilerden dolayı, çalışma hayatımız ve ticari faaliyetlerimiz olumsuz yönde etkilenmiştir.

6.Olumsuzlukların üst üste gelmesi

Yukarıda sayılan faktörlerin aynı anda gerçekleşmesi, tek başına oluşacak olumsuzlukları bertaraf etme kapasitemizi azaltmıştır.

 Normal bir iş hayatında karşılaşılabilecek problemlerin hepsi kısa bir süre içerisinde üst üste meydana gelmiş ve domino etkisi yaratmıştır.

Umpaş Holding Hakkında

Holdingin temelleri 1990 yılında Uşak'ta birkaç yatırımcının bir araya gelmesiyle atılmıştır. İlk olarak plastik üretimi ile başlayan şirketleşme sonucu 1997 yılında Umpaş Holding kurulmuştur. 2014 yılı itibarıyla holding, seramik, teknoloji, sigorta, inşaat, perakende ve makine imalatı gibi alanlarda faaliyet göstermektedir.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

European scrap market continues fluctuating pricing

Thursday, May 9, 2024

Ukraine increased steel production by 17 % in April

Thursday, May 9, 2024

GSCC's steel climate standard approved by the UK's largest infrastructure companies

Thursday, May 9, 2024

Saudi Arabia's steel market maintains stability amid global economic shifts

Thursday, May 9, 2024

Iraq meets the challenges of the iron industry with an import strategy

Thursday, May 9, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now