10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
4.49 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Türkiye, Dizel Tren Setlerini Sevdi

- Türkiye'de ilk olarak TÜVASAŞ'ta üretilerek rahat ve hızlı ulaşımı sağlayan dizel tren setleri, vatandaşların ilgisini görüyor - Şu anda Mersin-Adana ve İzmir-Denizli arasında çalıştırılan dizel tren setleri, her gün çok sayıda vatandaş kullanıyor - Saatte 160 kilometre hıza çıkabilen, oturma düzeni ve tuvalet yapısı sayesinde engellilere de rahat ulaşım imkanı sağlayan dizel tren setler, her gün çok sayıda vatandaşı taşıyor. - TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Köksal: - "Türkiye'de demiryolu ulaşımı için çok önemli bir hamle bu. Dizel tren setleriyle sağladığımız rahat ve hızlı ulaşım, demiryolu ulaşımına olan ilgiyi de artırıyor"

Türkiye, Dizel Tren Setlerini Sevdi

Türkiye'de ilk olarak Türkiye Vagon Sanayi AŞ'de (TÜVASAŞ) üretilerek rahat ve hızlı ulaşımı sağlayan dizel tren setleri, vatandaşların ilgisini görüyor.

Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı Türkiye'de, trafik sorununun yaşanmadığı demiryolu hatlarına olan ilgi artıyor. Sakarya'daki fabrikada üretilen dizel tren setleri de çalıştığı hatlarda vatandaşların beğenisini topluyor. Saatte 160 kilometre hıza çıkabilen, oturma düzeni ve tuvalet yapısı sayesinde engellilere de rahat ulaşım imkanı sağlayan dizel tren setler, her gün çok sayıda vatandaşı taşıyor.

TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Turgut Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni nesil dizel tren setlerinin imalatının devam ettiğini söyledi.

TCDD'den 24 adet set siparişi aldıklarını belirten Köksal, şu anda 21'inci seti teslim etmeye hazırlandıklarını ve siparişin geri kalan bölümünü de yılbaşına kadar tamamlayacaklarını anlattı.

Dizel tren setlerinin, çok amaçlı şekilde düşünüldüğüne işaret eden Köksal, "Engelillere de hitap edecek şekilde oturma düzeni ve tuvalet yapısı var. Saatte 160 kilometrelik hıza uygun bir yapıda. Şu anda İzmir-Denizli ve Adana-Mersin arasında çalışıyor. Setleri kullanan vatandaşlarımız çok memnun ve bize çok olumlu talepler geliyor" dedi.

"TCDD'nin ihtiyaç duyduğu hatlarda bu setler kullanılıyor" diyen Köksal, " sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle yenin seli setler çok rahat bir ulaşım sağlıyor. Vatandaşın memnuniyeti oldukça yüksek. Bununla ilgili anket çalışmaları da yapılıyor ve çok güzel sonuçlar çıktı. Bu tren setleri, Türk mühendisi ve işçisi tarafından yapılmıştır. Bundan dolayı çok gurur duyuyoruz.

Türkiye'de demiryolu ulaşımı için çok önemli bir hamle bu. Dizel tren setleriyle sağladığımız rahat ve hızlı ulaşım, demiryolu ulaşımına olan ilgiyi de artırıyor. İnsanlar, rahat ve trafik sorunu olmadan istediği yere hızlı bir şekilde gitmenin tadını çıkarıyor. Bu durum bizler için mutluluk kaynağı."

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Türkiye has completely suspended its trade with Israel

Friday, May 3, 2024

The impact of tensions between Iran and Israel on the global steel market

Tuesday, April 30, 2024

Coal power plants expect 45 billion dollars of loss

Tuesday, April 30, 2024

New bridge will be built between Türkiye and Greece

Monday, April 29, 2024

Türkiye discusses LNG deal with US energy giant

Monday, April 29, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now