10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Toplu konutların nüfusu da bütçesi de belediyelerden fazla

Türkiye’de her yıl binlerce site inşa edildiğini dile getiren Timtaş Yönetim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, bazı sitelerin belediyelerden daha fazla nüfus ve bütçeye sahip olduğunu söyledi. Akay, büyük nüfuslu ve bütçeli sitelerin profesyonel yönetim ihtiyacının arttığına dikkat çekerek, site yönetim şirketlerine daha fazla iş düştüğünü açıkladı...

Toplu konutların nüfusu da bütçesi de belediyelerden fazla

Son 20 yılda apartmanların yerini toplu konut projeleri, siteler ve rezidanslar almaya başladı. Apartmanlara oranla daha fazla insanın bir arada yaşamasını gerektiren bu yapıların yönetimleri de oldukça önemli hale geldi. Genellikle site sakinleri arasından seçilen site yöneticileri, yeterli tecrübeye sahip olmadığında birçok anlaşmazlık meydana geliyor. Konuyla ilgili yargıya taşınan birçok dosya konusu da bulunuyor.

Bu durumun sitelerdeki yaşam kalitesini düşürdüğüne dikkate çeken Timtaş Yönetim A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, konut projelerinde profesyonel yönetim şirketlerine daha fazla ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Bazı Sitelerin Nüfusu da Bütçesi de Belediyelerden Daha Fazla!

Günümüzde birçok sitenin belediyelerden hem nüfus hem de bütçe olarak daha büyük bir hale geldiğini söyleyen Akay, sitelerdeki toplumsal yaşamın ve düzenin sağlanmasında yöneticilere büyük iş düştüğünü belirtti.

Akay, “Türkiye’de elli, yüz daireli siteler olduğu gibi binlerce daireden oluşan siteler de var. 5 bin dairelik bir sitede yaklaşık 15-20 bin nüfus bir arada yaşıyor demektir. Bu aynı zamanda yüksek bir bütçe anlamına da geliyor. Site yönetimi, insan odaklı bir hizmet sektörü. Bu denli büyük bir bütçenin ve nüfusun idare edilmesi ciddi anlamda uzmanlık ve yoğun mesai gerektiriyor. Ortak yaşamın en kaliteli ve en ekonomik şekilde yürütülmesini sağlamak gerekiyor. Sitedeki ortak yaşam, otopark, yüzme havuzları, hamam, sauna gibi sosyal alanlar, spor alanları, oyun alanları, güvenlik, asansör, ortak sahanlık vb. birçok konuda site yönetim şirketlerine büyük iş düşüyor.” diye konuştu.

Kat Mülkiyeti Kanunu Güncellenmeli

Türkiye’de profesyonel site yönetim hizmeti ihtiyacının her yıl daha fazla arttığını ifade eden Akay, “Ülkemizde 1965 yılında yürürlüğe giren, yıllar içinde bazı düzenlemeler yapılarak günümüze gelen Kat Mülkiyeti Kanunu, bir an önce günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmeli. Mevzuat açısından oluşan belirsizlikler, sitelerde farklı sorunlara neden olabiliyor. Büyük siteleri minyatür bir belediye gibi düşünmek gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Akay, mevzuat eksikliklerinin giderilmesi ile birlikte profesyonel site yönetim hizmet sektörünün önümüzdeki dönemde Türkiye’nin en ciddi hizmet sektörleri arasında yer alacağını sözlerine ekledi. 

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Housing prices increased in February

Wednesday, April 24, 2024

The rate of rent increase for workplaces is determined

Monday, December 4, 2023

Housing sales in Türkiye decreased in October

Thursday, November 16, 2023

House Price Index increased by 7.3 percent in July

Monday, September 18, 2023

122 thousand 91 houses were sold in Türkiye in August

Saturday, September 16, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now