10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Tayvan Feng Hsin'in inşaat demiri, hurda fiyatları daha da yükseliyor

Tayvan'ın merkezi Taichung, Taichung'da bulunan Tayvan'ın en büyük inşaat demiri üreticisi Feng Hsin Steel'in 2-5 Mart tarihlerinde hem inşaat demiri liste fiyatlarını hem de yerel kaynaklı hurda alım fiyatlarını artırmaya karar verdiğini söyledi.

Tayvan Feng Hsin'in inşaat demiri, hurda fiyatları daha da yükseliyor

Bir şirket yetkilisi Salı günü Mysteel Global'e verdiği demeçte, Tayvan'ın merkezi Taichung, Taichung'da bulunan Tayvan'ın en büyük inşaat demiri üreticisi Feng Hsin Steel'in 2-5 Mart tarihlerinde hem inşaat demiri liste fiyatlarını hem de yerel kaynaklı hurda alım fiyatlarını artırmaya karar verdiğini söyledi. Mini tesis, küresel pazardaki yüksek hurda fiyatlarını hesaba katıyor ve inşaat demiri satışlarında bir iyileşme sağlıyor.

En son ayarlamayla Feng Hsin, 13 mm çaplı inşaat demirini önceki haftaya göre 400 TWD / ton daha yüksek olan 19.500 TWD / ton (700 $ / ton) EXW'den sunuyor ve Ocak ayının sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaşıyor. Buna paralel olarak, yerel kaynaklı HMS 1 & 2 80:20 hurda fiyatı, bu Cuma gününe kadar yapılan alımlar için haftalık 500 TWD / ton yükselerek 10.800 TWD / ton oldu.

Mysteel Global, Tayvan'ın 28 Şubat'taki Barış Anma Günü nedeniyle 1 Mart'ta resmi tatil kutlaması nedeniyle, mini fabrikanın bu hafta Pazartesi sabahı her zamanki haftalık fiyatlandırma toplantısını yapmadığını belirtti.

Feng Hsin'in fiyatları artırma kararının ana nedenlerinden biri, 10-16 Şubat tarihlerinde Tayvan'ın Çin Yeni Yılı tatilinin ardından küresel hurda fiyatlarında devam eden yükselişti. Yetkili , "Küresel piyasada hurda fiyatları son iki hafta içinde 70 $ / tondan fazla artarak Ocak ortasında en yüksek seviyelerine yaklaştı" dedi.

2 Mart itibarıyla ABD kaynaklı HMS 1 & 2 80:20 hurdasının fiyatı haftalık 15 $ / ton artışla 430 $ / ton CFR Tayvan, Japonya menşeli H2 hurdanın fiyatı ise 450 $ / ton CFR Tayvan, Sektör kaynakları, haftalık 20 $ / ton daha yüksek bir artış kaydetti.

Mysteel Global'e aynı zamanda, inşaat demiri satışlarının geçen hafta daha iyi performans gösterdiği ve Tayvan'daki maden ocaklarının yüksek hammadde maliyetlerini telafi etmek için liste fiyatlarını yükseltmeye teşvik ettiği söylendi.

Çin'deki başlıca elektrik ark ocaklı çelik üreticileri de daha fazla teslimat sağlamak ve güçlü taleplerini karşılamak için hurda tedarik fiyatlarını artırdı. Örneğin, Çin'in en büyük EAO çelik fabrikası olan Shagang Group, bildirildiği üzere 2 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çelik hurda alım fiyatını 100 Yuan / ton (15,5 $ / ton) artırmaya karar verdi.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Mexico extends countervailing duties on Chinese welded pipe until 2028

Sunday, May 5, 2024

Gerdau launches feasibility study for new production unit

Sunday, May 5, 2024

Hoa Phat increases domestic hot rolled coil prices

Saturday, May 4, 2024

Germany's long steel imports fell 9.1 % in the first two months of 2024

Saturday, May 4, 2024

Russian experts develop innovative technology for hydrogen production from BOF gases

Saturday, May 4, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now