10,082.77 TRY BIST 100 BIST 100
4.50 CNY CNY CNY
34.71 EUR EUR EUR
32.40 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.34 TRY Interest Interest
88.24 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.78 USD Silver Silver
4.59 USD Copper Copper
118.51 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,427.31 TRY Gold (gr) Gold (gr)

“Konut Alırken Bilinçli Davranın”

Uzmanlar, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe birbiri ardına yükselen konut projelerini satın alırken daha bilinçli bir şekilde hareket etmeleri konusunda tüketicileri uyarıyor...

“Konut Alırken Bilinçli Davranın”

Bir ömür boyu çalışarak kazanılan birikimlerin en akılcı şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr Kenan Kalı, ev sahibi olmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken ayrıntılar hakkında önemli bilgiler verdi.

Kalı, “Yeni bir konut alırken göz önüne almanız gereken bazı ayrıntılar var. Ev sahibi olmak isteyenler 'Bu işin arkasında kim var? Firma geçmişi nedir?' diye sorsunlar. Binanın ulaşım olanakları nedir? Konutlarda hangi malzeme kullanılmış mutlaka araştırsınlar. Gayrimenkul alım satımında güven duygusu esastır. Ben de sağlık sektöründen gelen bir genel cerrah olarak, doktor kimliğimin de etkisiyle bu güveni müşterilere sunabildim. İnşaattaki markalarımız MyVia ve MyWay ile bugüne dek binlerce insanı konut sahibi yaptık” diye konuştu.
Gayrimenkulün her dönem olduğu gibi bu dönemde de önemli bir yatırım aracı olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, özellikle İzmir'in gayrimenkul konusunda yatırım yapmak için önemli ve doğru bir kent olduğunu vurguladı.

İZMİR'İN HER YERİ DEĞERLİ

Yapımı devam eden ve yapılması planlanan ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla konut fiyatlarının daha da yükseleceğini dile getiren Kalı, İzmir'in her yerinin çok değerli olduğunu ve özellikle konut yatırımı yapmak isteyenlerin bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini dile getirdi.
Op. Dr. Kenan Kalı, özetle şunları söyledi: “Ev sahibi olmak, normal şartlar altında hayatta bir veya iki defa yapabildiğiniz bir şeydir. Bundan 5 yıl önce, 'İzmir çok değerlenecek; gayrimenkule yatırım yapın' demiştim. Şimdi de aynı durum geçerliliğini koruyor. İzmir tabiri caizse moda bir şehir. Özellikle yoğun yaşamın bunalttığı, İstanbul ve Ankara gibi metropol kentlerden yoğun göç almaya başladı. Hem tatil yerlerine yakın, hem de yaşaması keyifli bir şehir. İzmirliler'in geliri artmıyor; ama fiyatlar sürekli yükseliyor. Bu gerçeği bilerek hareket edin. Gayrimenkul satın alırken gücünüz yettiği ölçüde başlayın. İlla 3 + 1 ev almak için kendinizi zorlamayın. Farklı lokasyonlarda 1 + 1 alarak işe başlayın. Sonra ev değerini bulunca farklı bir konut yatırımına yönelin. Bir de alacağınız konutun, mutlaka ulaşım olanaklarına veya çevre yoluna yakın bir konumda olmasına dikkat edin”

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Khouzestan Steel company recognized as a global steel export leader in Iran

Monday, April 29, 2024

Egypt’s Iron and Steel for Mines and Quarries achieves record sales in March

Monday, April 29, 2024

Emirates Steel Arkan honored as "2024 Steel Sustainability Champion" for leading environmental innovation

Monday, April 29, 2024

ArcelorMittal published its annual review

Saturday, April 27, 2024

Vişne Madencilik launches IPO process

Wednesday, April 24, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now