10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
4.49 CNY CNY CNY
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

KARDEMİR, Vagon ve Lokomotif Tekeri Üretecek

- Genel Müdür Demirel: "Yılda 200 bin vagon ve lokomotif tekeri üreteceğiz.

KARDEMİR, Vagon ve Lokomotif Tekeri Üretecek

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, kuracakları tesisle yılda 200 bin vagon ve lokomotif tekeri üreteceklerini söyledi.

Demirel, fabrikada düzenlediği basın toplantısında demir yolu tekeri üretmek amacıyla 30 dönümlük arazide 140 milyon dolarlık yatırım  yapacaklarını, bunun için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Demir yolu tekeri için çok özellikli çelik kullanılması gerektiğini vurgulayan Demirel, "Geçtiğimiz hafta çok önemli bir yatırımın adımını atmış olduk. Türkiye’de yapılamayan demir yolu tekeri yatırımını yapıyoruz. Yılda 200 bin vagon ve lokomotif tekeri üreteceğiz. Bölgede bu tekerleri yapabilecek bir tesis yok. Avrupa'da da bir iki firma var. Çok modern bir tesis olacak. Bu yatırım KARDEMİR'i rakiplerine fark attıracak noktaya getirecektir" diye konuştu.

- 3 milyon ton üretim hedefi

Son 4 yılda imza attıkları yatırımlarla 3 milyon ton üretim hedeflediklerini belirten Demirel, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda 2 milyon ton üretimi yakaladık. Sürekli döküm devreye girdi. Elektrik santrali yatırımı ile dışa bağımlılıktan kurtulduk. Kok fabrikası yatırımı var. Kısa sürede faaliyete alınacak. SİMTER yapıldı, sürekli döküm yapıldı, bir fırın kaldı. Kaliteli yuvarlak çelikleri üretecek haddehane yapımı için sözleşme imzalandı. Çok modern bir haddehane, bundan beklentimiz yüksektir. Otomotiv sektörünün kullandığı çeşitli çelikleri yapan bir haddehane olacak.

Bu haddehane yaklaşık 46 dönümlük alana yapılacak. Ciddi bir değişim ve dönüşüm içinde fabrikamız. Çevreyle ilgili önemli yatırımlar var."

Demirel, KARDEMİR'in satış politikasının haksız rekabete yol açmadığını, liste üzerinden herkese satış yaptıklarını, kimseye fiyat avantajı sağlamadıklarını,  kanun ve yönetmeliklere uygun çalıştıklarını kaydetti.

- Filyos Liman Projesi

KARDEMİR'in acilen bir limana ihtiyacı olduğunu, Filyos Limanı'nın tamamlanması ile fabrikanın önünün açılacağına dikkati çeken Demirel, "Zonguldak Limanı'nı sonuna kadar kullanıyoruz, Bartın Limanı'na şimdi başladık. Filyos Liman Projesi artık konuşmanın ötesinde bir noktaya geldi. 'Artık konuşmayalım da iş yapalım' diyoruz. Biz hazırız. Bizim icraatçı kuruluş olduğumuzdan kimsenin şüphesi yoktur. Önümüz açıldığında ivedilikle hayata geçiririz. Laf olsun diye değil, bizim o limana ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

- İSDEMİR'deki grev

Demirel, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları'ndaki (İSDEMİR) grev kararıyla ilgili, "Çok kötü bir hadise kesinlikle tasvip etmiyorum. Entegre tesislerinin çalışma sistemi var, buradaki intikaller çok tehlikeli işler. Gelinen nokta talihsiz ve üzücü. Bunlar geçer ama keşke bu noktaya gelinmeden anlaşılsaydı. Temennim grevin bitmesidir. Piyasa bıçak sırtında gibi, İskenderun yatırımdan yeni çıkmış bir kuruluştur" şeklinde konuştu.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Swiss Steel will make additions to the board of directors

Friday, May 3, 2024

Mercedes-Benz opens logistics centre in Gebze with 210 million TL

Friday, May 3, 2024

Ajaokuta Steel Company to be revamped

Friday, May 3, 2024

Acciaierie d'Italia plans to increase crude steel production

Thursday, May 2, 2024

Authorities in Brazil demand more despite Vale and BHP's $25 billion mining disaster settlement offer

Thursday, May 2, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now