9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

İnşaat Sektörüne Damga Vuran 4 Yeni Nesil Teknoloji

Teknoloji artık neredeyse hayatımızın her alanında. İnşaat sektöründe kullanılan yeni nesil teknolojileri ve faydalarını sizler için derledik...

İnşaat Sektörüne Damga Vuran 4 Yeni Nesil Teknoloji

Son on yılın çoğunda, çevreyi dönüştürmek için tasarlanmış gelişen teknolojiler oynamak için eğlenceli oyuncaklardan çok daha fazlası değildi. Gelişmişlik ve gerçek verimliliği ve hesap verebilirliği teşvik etme veya verileri analiz etme yeteneğinden yoksundu.
Bu artık geçerli değil. Dünün oyuncakları bugünün araçları haline geldi.
Yeni, veriye dayalı teknoloji inşaat verimliliğini artırdı. Yeni yazılım ve araçlar; zaman çizelgeleri geliştiriyor, proje ekibi entegrasyonunu ve işbirliğini geliştiriyor, maliyetleri düşürüyor ve genel bina kalitesini artırıyor.

Boston Consulting Group'a göre, teknoloji inşaata nüfuz ettiğinde, bir projenin toplam yaşam döngüsü maliyetinde neredeyse % 20'lik bir azalma sağlıyor ve tamamlanma süresi, kalitesi ve güvenliğinde önemli iyileştirmeler yaratıyor. Çalışma, teknoloji kullanımının ticari ofis binaları için inşaat maliyetlerini % 12, ömür boyu işletme maliyetlerini % 18 ve inşaat zaman çizelgesini % 30 oranında azalttığını tahmin ediyor.

İnşaat sektörünün dün yapabildiklerinin ilerisine gitmek için kullandığı en güçlü dört teknolojiye bir göz atın.

- Lazer tarama

Bir tripoda bağlı olan bir lazer tarayıcı tek seferde tek bir noktayı ölçmüyor.
Lazer tarama, zemin düzleme gibi hassas detaylar gerektiren proje ölçümleri için kullanışlıdır. İnsan hatası ve tahmini ortadan kaldırılır ve döşeme taşeronları eğimi ve yüksekliği ve dolayısıyla iş için gerçekten gerekli olan hazırlık ve malzeme miktarını belirlemek için lazer tarayıcıyı kullandığında maliyetler azalır.
Lazer tarayıcı tarafından oluşturulan bir nokta bulutu, daha soğuk renklerin zeminin daha yüksek yükseklik noktaları olduğu ve daha sıcak renklerin alt noktaları temsil ettiği kat planının ısı haritasını oluşturmak için analiz edilebilir.

- 360 derece fotoğraf belgeleri

Tipik olarak YouTube ve Instagram kullanıcıları tarafından kullanılan küçük bir tüketici ekipmanı olan 360 derecelik kameraya kolayca erişilebilir ve nispeten ucuzdur. En önemlisi, tüm odayı tek bir görüntüde yakalar. StructionSite gibi yazılımlarla bu fotoğrafları doğrudan tesisin 2D dijital yer planına ve müşteri iletişimine yerleştirebilirsiniz.
Bir odayı yakalamak için sekiz ila 10 fotoğraf çekmek yerine, 360 derecelik fotoğraf belgeleri, yüklenicilerin bir fotoğrafta daha fazla veri yakalamasına izin vererek önemli ölçüde zaman tasarrufu ve kapsamlı görsel güncelleme sağlar. Lazer taramada olduğu gibi, 360 derecelik görüntüleri alt yüklenicilerle paylaşmak, gereken malzeme miktarını belirlemenin daha etkili bir yoludur.

-Dronlar

Bir şantiyenin görüntülerini sıfırdan almak (hangi iPhone'a sahip olursanız olun) üç dakika içinde araziyi turlayabilen bir dronun yakalayabileceği şeylerle karşılaştırılamaz. İdeal olarak büyük saha araştırmalarında kullanılan dronlar, havada 400 metreden ilerleme fotoğraflarını ve videolarını kolayca yakalayabilir. Drone otomasyonu, rotayı ve sitenin istenen belgelerini yazılımla önceden planlayabilme özelliği ile kullanım kolaylığı ve zaman tasarrufu sağlar.

- Artırılmış / karma gerçeklik

Artırılmış veya karma gerçeklik birkaç yıldır var olmasına rağmen, Microsoft HoloLens’in ikinci yinelemesi teknolojiyi bir oyuncaktan kullanışlı bir inşaat aracına itti. Gözlük gibi takılan bir kulaklık cihazı olan HoloLens 2, kullanıcıları için sürükleyici bir deneyim sunar.
Bir projenin BIM modelini HoloLens 2'ye yüklemek, sahiplerin, son kullanıcıların ve diğer paydaşların cihaza bağlanmalarını ve fiziksel olarak iş sahasında yürümelerini ve son bitişleri “hissetmelerini” sağlar. HoloLens 2, kullanıcılara fiziksel çekirdek ve kabuk alanında yürürken yapı elemanlarına ve mobilyalara dokunma ve hatta "hareket ettirme" olanağı tanır. Wi-Fi bağlantısı olan bağımsız bir bilgisayar olan HoloLens 2, inşaat için bir oyun değiştiricidir.

Verimlilik, veriye dayalı analiz ve üretim devamlılığı, herhangi bir inşaat projesinin finansal başarısı için çok önemlidir. Bunlar gibi yeni teknolojiler, proje yönetimini ve inşaat zaman çizelgesini düzenleyerek israfı azaltır ve sonuçta inşaat sahibine her seferinde daha hassas bir proje sunar.

(Daha fazla bilgi için “İnşaat Sektörü Artırılmış Gerçeklikten Nasıl Faydalanıyor?” başlıklı haberimize göz atmayı unutmayın)

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Committee formed to revive Pakistan Steel Mills

Saturday, April 27, 2024

Vişne Madencilik launches IPO process

Wednesday, April 24, 2024

Performance of Korean steel giants decreased in the first quarter

Saturday, April 27, 2024

Israel acts to limit scrap metal exports amid supply shortage

Wednesday, April 24, 2024

China's steel surplus problem faces global boycotts

Saturday, April 27, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now