9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
32.51 USD USD USD
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Hindistan'da Artan Çelik Talebi Karbon Emisyonlarını Artırıyor

Enerji ve Kaynaklar Enstitüsü (TERI) Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hindistan'ın çelik talebinin önümüzdeki 30 yıl içinde dört katından fazla artacağı ve karbondioksit emisyonlarının yaklaşık 600 milyon ton artmasına neden olduğu bildirildi.

Hindistan'da Artan Çelik Talebi Karbon Emisyonlarını Artırıyor

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi 2020'nin 20. baskısının ikinci gününde yayınlanan raporda, çelik talebinin artmaya devam etmesi halinde Hindistan'ın çelik sektöründen gelen CO2 emisyonlarının 2050 yılına kadar 837 milyon tona (MT) kadar artabileceği ve "iklim değişikliğine katkısıyla çevre üzerinde ciddi etkilerinin olabileceği" belirtildi.

Hindistan'ın çelik talebinin 111 milyon tondan 489 milyon tona dört katından fazla çıkması bekleniyor. Sektörden gelen karbon dioksit emisyonlarının 242 MT'den 837 MT'ye çıkması bekleniyor.

Düşük Karbonlu Çelik raporu, Yeni Delhi'deki TERI merkezli bir araştırma platformu olan Enerji Geçiş Komisyonu (ETC) Hindistan tarafından hazırlanmıştır.

TERI, çevresel etkilerini azaltırken sektörün rekabet gücünü koruyacak kapsamlı bir önlem paketi önermiştir.

Rapor, yerel hurda kullanımının en üst düzeye çıkarılmasını ve enerji verimliliği önlemlerinin uygulanmasını ve aynı zamanda ekonomi genelinde daha fazla kaynak verimliliğinin kolaylaştırılmasını önermektedir.

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Bu, Performans, Başarı ve Ticaret programı ve Hindistan'ın yaklaşan Kaynak Verimliliği Stratejisi kapsamındaki ilerlemeye dayanarak başlayabilir. Ayrıca, çelik sektörünün ve Hindistan ekonomisinin daha rekabetçi olmasına yardımcı olarak maliyet etkin bir şekilde elde edilebilir. Daha fazla enerji ve kaynak verimliliğini birleştirmek, emisyonlarda yüzde 45'e kadar bir azalmaya yol açabilir. "

Rapor ayrıca, ortaya çıkan düşük karbon teknolojilerini test etmek için pilot ve tanıtım tesislerinin kurulmasını önermektedir.

TERI, 2040'lı yıllara kadar, şu anda gösteri aşamasında olan daha radikal dekarbonizasyon teknolojilerinin Hindistan'da ticari olarak bulunmasını bekliyor.

Özellikle ilgi çeken, Hindistan'ın ithalat bağımlılığını azaltmasına ve emisyonları azaltmasına izin veren bir indirgeyici ajan olarak kömür veya doğal gazın hidrojen ile ikame edilmesidir.

Raporda ayrıca, geliştirme standartları, kamu ihale programları veya gönüllü alıcı kulüpleri aracılığıyla düşük karbonlu çelik talebinin teşvik edilmesi önerilmektedir.

Ayrıca, daha derin dekarbonizasyon teknolojileri planlamaya başlamak için sektöre net bir sinyal göndermek için 2030'dan itibaren çelik sektöründeki emisyonlar için bir ceza verilmesini öneriyor.

Bunlar gibi önlemler, sektörü 2050'den kısa bir süre sonra emisyonları sıfıra yakın seviyelere indirecek bir yola sokarak Hindistan'ı çelik üretimini karbondan arındırırken ilk sanayileşen ülke haline getirebilir.

Kaynak: https://www.business-standard.com/article/pti-stories/growing-steel-demand-in-india-to-increase-carbon-emissions-by-600-million-tonnes-warns-teri-120013001707_1.html   

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Kroman Çelik reapplied for the cancelled project

Thursday, April 25, 2024

Brazil is increasing import duties!

Friday, April 26, 2024

Wu'an Xin Feng is planning to build a hot rolled coil facility in Egypt

Saturday, April 27, 2024

Germany experienced a decrease in steel sales for March

Friday, April 26, 2024

Decision of unpaid capital increase from Kocaer Steel!

Friday, April 26, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now