9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
88.74 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.17 USD Silver Silver
4.59 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,435.16 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Avrupa İklim Liderliğini Ele Geçirmek İçin Önemli Bir Fırsat: Yeşil Anlaşma

Avrupa Komisyonu , Avrupa Birliği için Avrupa Yeşil Anlaşmasını dün resmen açıkladı. Avrupa Çelik Birliği (EUROFER) paketin arkasındaki tutkuyu memnuniyetle karşılamakta ve sıfır karbonlu çelik üretim süreçlerinin desteklenmesi ve karbon sınır düzeltmesi ile ilgili bölümlerin dahil edildiğine dikkat çekmektedir

Avrupa İklim Liderliğini Ele Geçirmek İçin Önemli Bir Fırsat: Yeşil Anlaşma

Avrupa Yeşil Anlaşmasının amaçlarını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen EUROFER Genel Müdürü Axel Eggert, bir dizi sektörel ve özel politika planını çizerken, politika yapıcıların, endüstrideyken karbondan bağımsız bir geleceğe geçiş ihtiyacını ciddiye aldıklarının da açık olduğunu da söyledi.

Eggert “CO2-nötr ürünler için pazarlar yaratan bir düzenleyici çerçeve geliştirmek şimdi çok önemlidir: bunlar önemli ölçüde daha yüksek üretim maliyetlerine sahiptir, örneğin, çelik üretim sürecinde koklaşabilir taş kömürü yerine yüksek fiyatlı hidrojen kullanılması.”diye ekledi. “Politika yapıcılar - bizimle birlikte - “yeşil” çeliğin, AB yapımı çelikten önemli ölçüde daha yüksek CO2 ayak izine sahip olan karbon yoğun, düşük maliyetli çelik ithalatına karşı nasıl rekabet edebileceklerini tespit etmeleri gerekiyor.”

Eggert “AB, Avrupa’yı 2050’ye kadar ilk karbon nötr kıtası haline getirmeyi hedefliyor, bu da yüksek bir hırs. Çelik endüstrisi hali hazırda, 2050'de optimum düzenleyici bir çerçeve altında çelik üretiminden kaynaklanan CO2 emisyonlarında % 95'e kadar düşüşü sağlayabilecek bir dizi karbon-nötr çözüm üzerinde çalışıyor.”dedi. “Bu nedenle temiz çelik ortaklığının - çelik endüstrisinin karbonsuz hale gelse bile rekabetçi kalmasını sağlamanın diğer yollarının - çok önemli olmasının nedeni budur.”

Avrupa çelik endüstrisi doğrudan 330.000 kişiyi istihdam etmekte olup, dolaylı olarak 2,4 milyon daha sektöre dayanmaktadır. Karbonsuz çelik üretimine geçiş için 400 TWh elektriğe ihtiyaç duyulacak ve bunun 5,5 milyon tonu hidrojen üretimi için kullanılacak. AB politika belirleyicileri, bu “yeşil” çelik için bir pazarın mevcut olduğundan emin olmak zorundadır; bu, halihazırda kullanımda olan en iyi duruma getirilmiş işlemlerle üretmekten %35-100 daha fazlaya mal olabilir.

Avrupa çelik endüstrisi genel hedefleri desteklediğini, ancak politika yapıcılara yatırım ve düzenleme gereksinimlerinin çok büyük olacağını hatırlattığını vurgulayan Eggert, “Avrupa, Avrupa endüstrisini feda ederek karbonu çıkarıyorsa - böylece CO2 emisyonlarımızı diğer bölgelere ihraç ediyor - o zaman bu bir zafer olarak değil, küresel iklim değişikliğine karşı mücadelede bir yenilgi olarak sayılır.”dedi.

EUROFER, Yeşil Anlaşma'da yer alan fonksiyonel bir karbon sınır ayarlama mekanizmasını savunuyor. Bu, yabancı üreticilerin emisyonlarını azaltmaları için bir teşvik görevi görmelidir. Şu anda, üçüncü ülke üreticileri, AB üreticilerinin halihazırda var olduğu karbon azaltma yolunu izlemeye çok az teşvik ediyor.

Eggert ayrıca  “Sınır düzenlemesi, ücretsiz tahsis gibi mevcut araçlara geçici bir ek olarak mümkün olduğunca çabuk uygulanmalıdır. Bunun nedeni, AB çelik üreticilerinin, bugün olduğu gibi ücretsiz tahsisat olmasına rağmen, üçüncü ülke üreticilerine kıyasla zaten rekabetçi bir dezavantaja sahip olmalarıdır.”dedi ve şunları ekledi ” Değer zinciri boyunca karbon ayak izini oluşturan düzenleyici bir çerçeve oluşturulmalıdır. Geçiş önlemi olarak, bir karbon sınır düzeltmesi AB üreticilerinin CO2 azaltma çabalarını desteklerken, ticari ortakları da aynı şeyi teşvik eder.”

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Egypt’s Iron and Steel for Mines and Quarries achieves record sales in March

Monday, April 29, 2024

Emirates Steel Arkan honored as "2024 Steel Sustainability Champion" for leading environmental innovation

Monday, April 29, 2024

ArcelorMittal published its annual review

Saturday, April 27, 2024

Committee formed to revive Pakistan Steel Mills

Saturday, April 27, 2024

Vişne Madencilik launches IPO process

Wednesday, April 24, 2024
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now