9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

2020'nin sosyal mesafeli en iyi 10 tasarımı

Sosyal mesafeyi korumak için yapılmış en popüler 10 tasarımı sizler için bir araya getirdik.

2020'nin sosyal mesafeli en iyi 10 tasarımı

Koronavirüs kısıtlamalarının çoğu zihnin ön saflarında olduğu bir yılda birçok tasarımcı çabalarını daha güvenli ortamlar yaratmaya odakladı. Biz de bu zihinlerden ortaya çıkan, sosyal mesafe için en popüler 10 tasarımı bir araya getirdik.

Parc de la Distance / Precht stüdyosu

Avusturya merkezli stüdyo Precht, fiziksel olarak 90 santimetre genişliğindeki çitlerle bölünmüş, koronavirüs salgını sırasında halka açık yerleri ziyaret ederken insanların sosyal mesafeyi korumasını sağlayacak labirent benzeri bir park konsepti tasarladı.

Kıvrımlı Parc de la Distance, sosyal mesafenin kuralları bir tasarım kılavuzu olarak kabul edilirse bir parkın nasıl görüneceğine dair stüdyonun vizyonudur.

 Well-Distance-Being / Livable

Araştırma ve tasarım platformu Livable, başa ve vücuda takılan rattan kafesler şeklinde sosyal mesafenin görünür bir temsilini yarattı.

Well-Distance-Being adı verilen giyilebilir kafesler, kabarıklıklara benzer bir biçim alıyor ve insanları koronavirüsün yayılmasını önlemek için birbirlerinden uzak durmaya teşvik etmek için tasarlandı.

Sosyal mesafe ofisi / Weston Williamson + Partners

Londra merkezli mimarlık stüdyosu Weston Williamson + Partners, Mayıs ayında Masaların etrafında şeffaf bloklar, eller serbest kapılar ve çalışanların ortak bir mutfağı kullanmak zorunda kalmaması için bir barista ve aşçı çalıştırmayı içeren, sosyal mesafeli bir işyeri için planlarını özetledi.

Stüdyo bu planları kendi ofisine göre yaparken, kurucu ortak Chris Williamson, ofislerini çalışanların güvenli bir şekilde geri dönmelerini sağlamak için uyarlamaya çalışan diğer firmalar için bir şablon görevi görebileceklerine inanıyordu.

High Line'daki Yeşil Noktalar / Paula Scher

Grafik tasarımcı Paula Scher, koronavirüs karantinasının ardından Temmuz ayında halka yeniden açıldıktan sonra New York'un High Line parkında iki metre aralıklarla 1.000 yeşil nokta çizdi.

Yeşil noktalar sosyal mesafenin göstergesi olarak görev yaptı ve halka açık parkın banklarını, oturma alanlarını ve zeminini tekrar eden aralıklarla kapladı.

StoDistante / Caret Studio

Caret Studio'nun bir İtalyan şehir plazasında kamusal bir sosyal uzaklaşma sistemi için benzer bir fikri vardı, ancak tasarımcılar noktalar yerine Piazza Giotto'nun parke taşlarına 1,8 metrelik bir kare ızgara çizmeyi seçtiler.

StoDistante kurulumu, Covid-19 karantinasının ardından Toskana bölgesindeki kamusal alanların yeniden etkinleştirilmesi için geçici bir çözümdü.

New York'ta Domino Park çimlerinde beyaz daireler

New York'taki Domino Park'ta, çimler, diğerlerinden güvenli bir mesafede olmalarını sağlamak için halkın içinde oturabileceği 1,8 metre aralıklarla yerleştirilmiş benzerlerini Türkiye’de de gördüğümüz beyaz dairelerle boyandı.

Brooklyn'in Williamsburg semtinde bulunan sahil parkı, sosyal mesafeyi uygulamak için bir yol bulan ilk şehirlerden biriydi.

CoronaCrisisKruk / Object Studio

Hollandalı tasarım firması Object Studio, sosyal mesafe kurallarını korurken iki kişinin birlikte oturmasını sağlayan taşınabilir bir bank yarattı.

CoronaCrisisKruk adı verilen bank, kullanıcının istediği yere taşımasına izin veren, merkezinde bir tutacak bulunan bir kirişle birbirine bağlanan iki tabure içerir.

Mobilya, CNC ile işlenmiş huş ağacı kontrplak parçalarından yapılmıştır ve birbirine yivli ve vidalanmıştır.

Here Comes the Sun / Paul Cocksedge

Paul Cocksedge'in bu güneş şeklindeki battaniyesi, insanların yaz aylarında dışarıda güvenle sosyalleşmelerini sağlamak için tasarlandı. Cocksedge, tasarımı herkesin kendisinin yapabilmesi için açık kaynaklı yaptı.

Battaniye, bir daire şeklindeki bir ilmekli malzeme bölümünü ve bir buçuk metre aralıkla dış hattın etrafına yerleştirilebilen daireler halinde kesilmiş dört ayrı kumaş parçasını içerir.

Yeni Normal sofra takımı / Studio Boir

Bu kavramsal sofra takımı, Hırvat Studio Boir'in güvenli, sosyal mesafeli yemek yeme fikridir. Kullanıcıların pandemi sırasında birlikte yemek yemelerine olanak tanıyan çelik ve taştan yapılmış beş parçaya sahiptir. Çiftlerin birbirlerini belli bir mesafeden beslemelerini sağlayan uzun kaşıklar bile içerir.

Sosyal mesafeli okul mobilyaları / UNIT Fabrications

İngiliz mobilya markası UNIT Fabrications, öğrencilerinin koronavirüs karantinasından sosyal mesafeli bir şekilde dönmelerine yardımcı olmak için Londra'daki Charles Dickens İlköğretim Okulu için bir dizi renkli mobil ekran yaptı.

Bu yılın Haziran ayının başlarında üretilen ekranlar, huş ağacı kontrplaktan yapıldı ve parlak renklerle boyandı.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Housing prices increased in February

Wednesday, April 24, 2024

The rate of rent increase for workplaces is determined

Monday, December 4, 2023

Housing sales in Türkiye decreased in October

Thursday, November 16, 2023

House Price Index increased by 7.3 percent in July

Monday, September 18, 2023

122 thousand 91 houses were sold in Türkiye in August

Saturday, September 16, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now