10,208.65 TRY BIST 100 BIST 100
4.49 CNY CNY CNY
34.70 EUR EUR EUR
32.31 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45.27 TRY Interest Interest
83.94 USD Fossil Oil Fossil Oil
26.74 USD Silver Silver
4.50 USD Copper Copper
117.55 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,402.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Nehir kıyısındaki prefabrik sauna

Avustralyalı sanat ve mimarlık topluluğu Studio Rain, Melbourne'daki Yarra Nehri'nin yanına prefabrik ve şebekeden bağımsız geçici bir sauna kurdu. Prefabrik olması sayesinde sauna ağır makineler kullanılmadan inşa edilebilir, sökülebilir ve yeniden kullanılabilir.

Nehir kıyısındaki prefabrik sauna

Atmosphere: A Revival adlı prefabrik sauna, duvarları ve tavanı kaplayan polikarbon kaplama ile birlikte düz bir şekilde paketlenmiş olarak gelen, geri kazanılmış ahşaptan yapılmış hafif bir yapıya sahip. Isınması ile bir odun sobası ile sağlanıyor.

Sydney merkezli stüdyonun dört kurucu ortağından biri olan Alice Nivison "Saunanın elektrik şebekesinden bağımsız olmasının güzelliği, elektrik ve gaza erişimin sınırlandırılabildiği doğal bir ortama konumlandırılabilmesi ve bir tesisatçı veya elektrikçiye ihtiyaç duyulmadan kolayca yeniden konumlandırılabilmesidir" dedi.

"Sauna, ısı kaynağı olarak odun sobası kullanıyor ve yapının uzak veya erişilmesi zor yerlerde bile çalışmasını sağlıyor."

Sauna, çevreye olan etkisini en aza indirmek için dört ahşap ayaklık kullanılarak yerden yükseltilmiştir. Ayaklıkların üçü aynı yüksekliğe sahipken, yağmur suyu hasadı için uzun, metal bir olukla kaplı eğimli bir çatı oluşturmak için biri biraz daha alçaktır.

Kullanıcılar, yükseltilmiş saunaya basamak olarak kullanılan ve kanatlı bir kapıya açılan bir bank aracılığıyla erişebilirler. Mümkün olduğunca fazla ısıyı korumak için bu kapı otomatik olarak kapanır.

Ahşap yapı elemanları yerel bir kereste bahçesinden elde edildi ve yıkılan binaların kirişleri ve taşıyıcılarından alınarak yeniden kullanıldı.

Nivison, "Kereste, orijinal pembe rengini ortaya çıkarmak için atölyemizde kesilip işleniyor, ancak eski cıvata ve çivi delikleri korunuyor" dedi.

Bu inşaat sürecinden artakalan herhangi bir parça, atıkları en aza indirmek için sauna için yakacak odun görevi görmek üzere yeniden kullanılır.

Yarı saydam duvarlar ve tavana tam bir zıtlık içinde duran fırını çevreleyen iki duvar panelinin yanı sıra döşeme tahtalarını oluşturmak için ateşe dayanıklı fiber çimento kullanıldı.

Studio Rain'in kurucularından biri olan Rachel Mackay, "Polikarbon doğal ışığın içeri girmesine ve çevredeki ortamın iç mekana yumuşak bir şekilde süzülmesine izin veriyor," dedi.

“Ziyaretçilerin, yoldan geçenlerden korunduğunu ve sansürlendiğini hissederken, aynı zamanda çevreyle iç içe olduklarını da hissetmelerini istedik.”

Avustralya'daki  yüzme kültürünü canlandırmak amacıyla, prefabrik sauna 1920'lerden 1960'lara kadar popüler bir yüzme yeri olan Yarra Nehri'nin yanında kuruldu.

Nehrin suyu şu anda yüzülebilir olmadığından stüdyo, kullanıcıların saunanın çatısından toplanan yağmur suyunu kullanarak serinleyebilecekleri nehre uzanan yenilenmiş bir dalış tahtasında bir kova duşu kurdu.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Housing prices increased in February

Wednesday, April 24, 2024

The rate of rent increase for workplaces is determined

Monday, December 4, 2023

Housing sales in Türkiye decreased in October

Thursday, November 16, 2023

House Price Index increased by 7.3 percent in July

Monday, September 18, 2023

122 thousand 91 houses were sold in Türkiye in August

Saturday, September 16, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now