10.055,98 TRY BIST 100 BIST 100
4,48 CNY CNY CNY
34,80 EUR EUR EUR
32,25 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
42,87 TRY Faiz Faiz
83,49 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,80 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,81 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
382,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.428,73 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Yapay Zeka Ve Çeliğin Güçlü Birleşimi İle Özerk Nakliye Çağına Hoş Geldiniz!

Nakliye, yeni teknolojiler yaygınlaştıkça değişecek, ancak çelik vazgeçilmez kalacak...

Yapay Zeka Ve Çeliğin Güçlü Birleşimi İle Özerk Nakliye Çağına Hoş Geldiniz!

Teknoloji, perakendecilikten sağlık hizmetlerinden gayrimenkul sektörüne kadar tüm sektörlerde operasyonları hızla dönüştürüyor ve bu değişikliklerin sonuçları önemli. Otomobil ve kamyonlar için karayolu taşıt teknolojilerindeki gelişmeler sürekli manşetlere çıkıyor gibi görünüyor. Ancak bunlar geleceğe bakan tek araç değil.

Yapay zeka ve çeliğin güçlü birleşimi ile mümkün kılınan özerk nakliye çağına hoş geldiniz. Denizcilik sektörü, diğerleri gibi, benzeri görülmemiş bir bozulma yaşamaktadır. Uzmanlar, endüstrinin önümüzdeki on yıllar boyunca ilgili kalması için otomasyonun bir gereklilik olduğu konusunda hemfikirdir.

Modernizasyon her zaman zorluklar getirse de, nakliye endüstrisi için ufuktaki fırsatlar muazzam. Nakliye şirketleri yapay zeka gibi teknolojilere dayalı yeni çözümleri başarıyla uygulayabilirlerse, operasyonlarını düzene sokabilir ve geliştirebilirler. Sonuç, maliyet tasarrufu, daha iyi yönlendirme ve yeni iş alanlarını belirleme yeteneği gibi değerli faydalar olacaktır.

Yarının gemileri, uydu teknolojilerindeki iyileştirmeler sayesinde sensörler ve veri yakalama cihazlarıyla dolu olacak. Gemilerin ve bileşenlerinin tasarımı, inşası ve testi söz konusu olduğunda, teknolojinin de büyük bir etkisi olacaktır.

Bununla birlikte, belki de en önemli potansiyel sonuçlar, sevkıyatın çevresel etkileri ile ilgilidir. Denizcilik halihazırda dünyanın en enerji tasarruflu ulaşım aracıdır, ancak enerji verimliliği ve karbon ayak izi konusunda yapılması gereken çalışmalar vardır. Otomasyon teknolojilerinin, sektör için sürdürülebilirlik sonuçları üzerinde kayda değer bir olumlu etkisi olması bekleniyor.

Örneğin, daha az yakıt veya alternatif enerji kaynakları kullanan daha verimli nakliye güzergahları, karbon emisyonlarını tamamen en aza indirme veya ortadan kaldırma potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda, nakliye uygulamalarında ve güzergahlarında iyileştirmeler yapmak, bir varış noktasına ulaştığında kargo taşımak için gereken kirletici yol araçlarının sayısını azaltabilir - sektör için bir başka sürdürülebilirlik kazanımı.

2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Norveç'in özerk, elektrik ve sıfır emisyonlu bir konteyner gemisi olan Yara Birkeland, faaliyete geçmenin geleceğine bir örnek. İlk iki yıl içinde insanlıdan otonom operasyonlara geçerek sektörde dünyada bir ilke imza atıyor. Gemi, doğrudan yılda yaklaşık 40.000 kamyon yolculuğunun yerini alacak ve NOx ve CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltacaktır.

Yara Birkeland projesinde ve bunun gibi diğerlerinde, çelik, nakliye otomasyonu ve geleceğe dönük diğer teknolojilerde ileriye doğru atılımlar için önemli bir kolaylaştırıcı görevi görecek önemli bir rol oynamaktadır. Yara Birkeland gibi gemiler, gövdesi, motorları ve yerleşik güneş paneli sistemleri de dahil olmak üzere tasarımları boyunca çelik kullanıyor.

Otonom nakliye başladıkça, giderek daha fazla şirket yarışa giriyor ve harekete geçmeyi umuyor. Örneğin, 2017 yılında önde gelen marka Rolls-Royce tarafından Electric Blue adı verilen “geleceğe yönelik” bir gemi konsepti ortaya çıktı. Gelecekte gerektiğinde kolayca değiştirilebilen veya yükseltilebilen çelik konstrüksiyon modüler bileşenler ve düşük bina ve bakım maliyetlerine odaklanmış temiz bir tasarıma sahiptir.

Deniz taşımacılığının geleceği hızla yaklaşıyor ve 2020 ve ötesinde hız kazanmaya devam edecek. Dünyanın en önemli sektörlerine güç veren teknolojiler değiştikçe, çelik daha fazla iş verimliliği, olumlu sürdürülebilirlik sonuçları, en ileri tasarımın yaratılmasına yardımcı olmaya devam ediyor.

Kaynak:worldsteel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ABD, Çin'e %25 çelik tarifesini doğruladı

14 Mayıs 2024 Salı

Jindal Shadeed Iron and Steel (JSIS) üç yeni tesisi faaliyete geçiriyor

8 Mayıs 2024 Çarşamba

İsrail’den Türkiye’ye dört maddelik yaptırım kararı

6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kırgız-Özbek otomobil fabrikasının açılması planlanıyor

3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun