9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Vietnam'ın en yüksek çelik köprüsü açıldı

Vietnam'ın kuzeyindeki Bac Ninh şehrinde, ülkedeki en yüksek çelik kemerli köprü açıldı

Vietnam'ın en yüksek çelik köprüsü açıldı

Vietnam'ın en yüksek çelik kemerine sahip olan Kinh Duong Vuong Köprüsü 11 Ekim'de Kuzey Vietnam'ın Bac Ninh şehrinde açıldı. Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Tran Luu Quang da aktıldı. Tien Du bölgesinin Canh Hung komününde gerçekleşen açılış coşkulu geçti. 

Thuan Thanh kasabası ile Tien Du bölgesini birbirine bağlayan bu kemerli modern köprü 1.232 metre uzunluğunda tasarlandı. Kinh Duong Vuong Köprüsü birbirine bağlı kemeleriyle toplam 1.926 trilyon VND (78.8 milyon USD) yatırım gerektiren bir proje oldu.

Kızıl Nehir'in bir kolu olan Duong Nehri üzerindeki temel güverteden 67 metre yüksekte bulunan ana kemeri 25 çelik bağlantı hattı destekliyor. Yapıda toplam beş çelik kemer bulunuyor. Bu tasarımın yaparken Vietnamlı mühendislerin ilham aldığı şey yöresel şarkılar söyleyen "quan ho" şarkıcıları tarafından takılan düz hasır şapkası olmuş. Adı "quai thao" olan bu geleneksel hasır örgülerin kavisli hatları tasarıma yerleştirilmiş. 

Bac Ninh'de Vietnam'ın en yüksek çelik kemerli köprüsünün yapımı sırasında hem köprünün karmaşık yapısı hem de diğer zorluklar sebebiyle proje beş yılda tamamlandı. İnşaat ancak eyaletin güçlü yatırım ve destek çabaları ve hükümetin, bakanlıkların ve sektörlerin ilgisi sayesinde tamamlandı. Köprünün güvenlik, kalite ve estetik bakımdan ülkenin gurur olduğu açıklanıyor. 

Kinh Duong Vuong Köprüsü'nün yakındaki Ho Köprüsü üzerinde zaman zaman yaşanan sıkışıklığı hafifletmesi, bölgeye bağlanan ulusal karayollarını buluştırması açısından işlevsel oalrak da büyük önem taşıyor. Eyalet yollarına da açılan bu bağlantı noktasındaki yeni köprüyle kuzeydeki kilit ekonomik bölgenin ulaşım ağının tamamlanmasına çalışıldı.

Projenin amaçalrından biri de sosyo-ekonomik kalkınmanın desteklenmesine yardımcı olmasıydı. Bac Ninh'de ve ırmak deltasındaki diğer yerlerde ekonomik kalkınma için ulaşımın kolaylaşması önemli bir gelişme olacak.

Aynı zamanda yerel turizmin gelişmesine de köprünün katkıda bulunacağı kaydedildi. Burada Kinh Duong Vuong Tapınağı, Thuan Thanh kasabasındaki But Thap Pagodası ve Dau Pagodası, Tien Du bölgesindeki Phat Tich Pagodası ve Tu Son şehrindeki Do Tapınağı gibi eyaletteki birçok antik yer turistik bir rota üzerinde gezilebiliyor. 

Piyasa iyileşmesi için tam destek

Geçen ayın sonunda yayınlanan görüşlere göre emlak piyasasının ve inşaat sektörünün yeniden canlanması sayesinde ülkede çelik tüketimi ve çelik talebinin artması olumlu yorumlanmıştı.

Yurt içi çelik piyasası için Vietnam'da artık en önemli umut, inşaatı teşvik etmeyi ve çelik tüketimini artırmayı amaçlayan bir toparlanma ihtimali idi. Gayrimenkul sektörü olumlu gelişim sinyallerine verdiğinden çelik sektörü toparlanmaya başladı. Gayrimenkul arzının 2024'ten itibaren net bir şekilde toparlanıp yeniden canlı hale geleceğini öngörenler de olmuştu. Bu kaynaklara göre çelik talebi yeniden artarsa bağlı sektörlerdeki durgunluğun ortadan kalkmasına bağlanabilir. 

Şu anda hükümet, nakit akışında yaşanmış baskıyı ortadan kaldırmak ve gelecekteki büyük projelerin hayata geçmasine vesile olmak için gerekli ortamı çeşitli politikalarla sağlıyor. Zorlukların çözülmesi inşaat taleplerine destek ve yurt içi çelik tüketiminin karşılanması için kanunun yapılanması bile kimi kaynaklara göre öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ABD'de çelik üretimi, küresel düşüşler arasında istikrarını korudu

26 Nisan 2024 Cuma

İzdemir çelikhane kapasite artışı hakkında açıklama yaptı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma

İsdemir 79,5 milyon dolar değerindeki yeni yatırımını devreye soktu

26 Nisan 2024 Cuma

Hindistan’ın inşaat demiri ve hurda fiyatları düşüşe geçti

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun