9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Vale, yeşil çelik devriminin önünü açan demir cevheri briket fabrikasını kurdu

Vale'nin demir cevheri briket fabrikası, yeşil çelik devrimini ve küresel sürdürülebilirlik dürtüsünü uyandırıyor.

Vale, yeşil çelik devriminin önünü açan demir cevheri briket fabrikasını kurdu

Brezilyalı şirket Vale, Vitória'daki Tubarão Biriminde dünyanın ilk demir cevheri briket tesisinin açılışını yaptı. Vale tarafından tasarlanan bu yenilikçi ürün, yüksek fırınlardaki sera gazı emisyonlarını potansiyel olarak% 10'a kadar azaltarak çelik endüstrisini dönüştürme vaadinde bulunuyor. Dahası, özellikle yeşil hidrojen yaygın olarak bulunduğunda, gelecekte sıfır emisyonlu çeliğe ulaşmanın temelini atıyor.

Briket tesisinin açılışı, yalnızca hükümetler tarafından belirlenen küresel emisyon azaltma hedefleriyle uyumlu olmakla kalmıyor, aynı zamanda düşük karbonlu endüstri uygulamalarına odaklanarak Brezilya'nın neo-sanayileşme çabalarına da önemli ölçüde katkıda bulunuyor.

Espírito Santo Valisi Renato Casagrande, Vale'nin karbondan arındırma planları ile devletin daha geniş çevresel hedefleri arasındaki uyumu vurguladı. İlk tesis 2023 yılında faaliyete geçti ve ikinci tesisin gelecek yılın başlarında açılması planlanıyor. Toplu olarak, bu tesisler yıllık 6 milyon ton üretim kapasitesine sahip olacak ve 256 milyon ABD Doları tutarında önemli bir yatırım gerektirecek ve 2.300 iş fırsatı yaratacaktır.

Devletin sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, 30'dan fazla şirketin 2024 yılına kadar briket sevkiyatı almakla ilgilendiğini ve ilk iki yılını ürünün müşteri tesislerinde etkinliğini test etmeye adadığı için belirgindir.

2024 için beklenen üretim tahminleri, Tubarão tesislerinin yaklaşık 2,5 milyon ton üretim yapacağını ve kademeli olarak yıllık 6 milyon tonluk tam kapasiteye yükseleceğini ortaya koyuyor. Çelik endüstrisinin karbondan arındırma yolculuğu, müşterilerin Vale'nin en ileri briket teknolojisini kullanarak operasyonel verimliliği artırmanın, enerji tüketimini azaltmanın ve CO2 emisyonlarını azaltmanın yollarını araştırmasıyla aşamalı olarak gelişecek.

Vale'nin briket alanına girmesi yirmi yıl önce Nova Lima'daki Demirli Teknoloji Merkezi'nde (CTF) başladı. Şirket, sinterlemenin yerini alma ve müşteriler için önemli sera gazı emisyon azaltımları sağlama potansiyeline sahip, doğrudan indirgeme yoluna uyarlanmış bir versiyon üzerinde aktif olarak çalışıyor.

Doğrudan indirgenmiş çelik üretiminde Vale, doğal gazın kok kömürüne alternatif olarak kullanımını araştırıyor ve demir cevheri ile çelik arasına yerleştirilmiş bir aracı ürün olan sıcak briketlenmiş demir (HBI) üretiyor. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gibi ülkelerle yapılan anlaşmalar, Vale'nin bol miktarda doğal gaz bulunan bölgelerde Mega Merkezler (HBI üretimine adanmış sanayi kompleksleri) kurma hırsına işaret ediyor.

Bu stratejik hamle, Vale'nin kapsam 3 emisyonlarını 2035 yılına kadar% 15 azaltma konusundaki daha geniş taahhüdüyle uyumludur. Şirket, karbondan arındırma çözümleri sunarak bu emisyonların% 35'ini oluşturan 50'den fazla müşteriyle halihazırda faaliyet göstermektedir. Yenilikçi bir teklif, briket tesislerinin doğrudan müşteri tesislerinde inşa edilmesini içerir.

Ayrıca Vale, 2030 yılına kadar net doğrudan ve dolaylı karbon emisyonlarında% 33'lük bir azalmayı hedefleyerek 2050 yılına kadar sıfır net emisyon elde etme yolunda önemli bir adımı işaret ediyor. Demir cevheri briket tesisinin piyasaya sürülmesi, Vale'nin sürdürülebilir çelik üretiminde öncü konumunu sağlamlaştırarak endüstri için yeni bir dönemin habercisi oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Ekonomiye güven nisanda geriledi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye’nin çelik çubuk ihracatı şubat ayında %40 arttı

29 Nisan 2024 Pazartesi

Iron and Steel for Mines and Quarries şirketi Mart ayında rekor satış gerçekleştirdi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Emirates Steel Arkan, "2024 Sürdürülebilir Çelik Şampiyonu" olarak onurlandırıldı

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye, ABD'li enerji deviyle LNG anlaşmasına dair görüşüyor

29 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun