9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türkiye’nin 7 Merdane Fabrikasından biri; Rolmak Döküm!

Rolmak Döküm FENOFEM Fuarı’nda sadece www.insaatnoktasi.com ‘a özel merak edilenleri yanıtlayıp sektörü değerlendirdi. Pandemi süreci ve yıl sonu beklentisi ile ilgili Rolmak Döküm ’ün görüşleri ve tüm detaylar haberimizde…

Türkiye’nin 7 Merdane Fabrikasından biri; Rolmak Döküm!

FENOFEM Fuarı’nda katılımcı olarak bulunacaksınız. Fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine katkısı hakkında bilgi verebilir misiniz? Sektöre neler anlatacaksınız?

Pandemi nedeniyle, stand içerikli yüz-yüze fuarlar uzun bir süredir yapılamadığından, Şirketlerimiz ,kendilerini tanıtmakta, müşteri portföyünü genişletmekte ve yurtdışında ki çoğu firmaya ulaşmakta güçlük çekmektedir. Pandemi öncesinde ziyaret ve beşeri ilişkilerin sıcak tutulması ticaretin zinde kalmasını sağlıyordu. Bahsettiğim mevcut durumların devam etmesi sayesinde de bu tür konular ile ilgili sıkıntılarımız artarak devam ediyordu.FENOFEM Fuarı sayesinde, uzun süredir yapamadığımız çoğu ticari faaliyeti böylece yapmaya başlamış olduk. Tüm firmalarımızın gerçekten faydalı olması anlamında sistemi iyi kullanmaları şirketlerine bu saye de çok ciddi güç katacaktır.

ROLMAK Döküm Sanayi kimdir? Rolmak Döküm, 10 ton ergitme kapasitesine sahip bir tesis olarak, demir çelik sektörüne nasıl katkı sağlıyor? Detaylandırabilir misiniz?

Rolmak Döküm,Türkiye’nin 7 Merdane Fabrikasından biridir. Grup şirketlerimiz Ve-CaDÇ ,Demora Fabrika imalat , Rana DÇ , HBM DÇ , Rolmak Döküm , Silvan Merdane sanayi gibi 2 adet merdane fabrikasın grup şirketleri bünyesinde devam ettirir. Merdane Döküm imalatına rakiplerinden çok sonra girmesine rağmen sektörde kendine çok ciddi yer edinmiştir. Yurt dışında 18  tane ülke ile çalışan,Türkiye içinde de müşteri portföyünü 65’i aşkın Demir Çelik fabrikasına merdane ve ring tedarik eden bir şirket haline gelerek,yatırımlarına ve hızlı yükselişine devam  etmektedir.Demir Çelik fabrikalarının ana maddesi olan merdane ve ring üretimini yapmaktadır.

Ürünleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz? Bu ürünler kimler tarafından satın alınıyor, nerelerde kullanılıyor kısaca özetleyebilir misiniz?

Ürünlerimiz Merdane,ring,doğrultma topu ve Demir Çelik Haddehanelerin hadde yedek parçalarının tamamının imalatını yapmaktadır.Bu ürünler Türkiye de ve dünya da Tüm Demir Çelik Fabrikalarında kullanılmaktadır.

İhracat yapıyor musunuz? Yapıyorsanız hangi bölge ve ülkelere gerçekleştiriyorsunuz? Yapmıyorsanız böyle bir planınız var mı?

İhracat yapıyoruz. Her geçen yıl ihracat oranımızı artırarak devam ediyoruz. 18 farklı ülkede yaklaşık 40 farklı firmaya ürettiğimiz hadde merdane ve ringleriyle düzenli tedarik hizmeti sağlıyoruz. Hedefimiz ve isteğimiz orta doğu ve ve Avrupa pazarında yakaladığımız başarıyı güney Amerika Afrika gibi bölgelere taşıyarak ülkemize daha çok katma değer sağlayan bir firma olmak yolunda ilerlemektir.

Pandemi sürecinde bir yılı geride bıraktık. Firmanız ve sektör için 2020 yılını değerlendirebilir misiniz?

Pandemi süresince,sürecin hızlı ilerleyişi ve yurt dışı çıkış yasakları dahil,fabrikaların rölantiye alınması bazılarının kapanması,şirketimizi de ticari anlamda yeterince sarsmıştır.Ama sektörde ki tecrübemiz ve tedarikçilerimizin bize olan güveni sayesinde ortaklaşa bir dayanışma ile süreci fazla yara almadan atlatmaya gayret edenlerden olmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz.

2021 yılının kalan yarısında sektörü neler bekliyor? Öngörünüz nedir?

2021 yılının 2. Dönemi tamamen sürecin nasıl işlediği ile alakalı olacaktır. Aşının etkisi Demir Çelik sektörünün ihtiyaçları ve Yurtdışı Bağlantılarının ve müşteri portföyünün zinde tutulması le alakalı ilerleyecektir. Müşterilerle birebir temas kurabileceğimiz alanlar yaratabilmek mümkün olmasada mobil olarak bunu sağlayarak özellikle ihracat aktivasyonumuzun sektörel olarak artacağını öngörüyorum. Demir Çelik sektöründe dünyadan yaşanan bir takım olumsuz dinamikler esnasında Türkiye’nin Demir Çelik üreticileri ve ihracatçıları olarak bizler fiyat kalite rekabet dengesi ile bu süreci iyi değerlendirdik.

Haber: Ayşe Nur Ustaoğlu
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Pakistan Steel Mills’in canlandırılması için komite kuruldu

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Koreli çelik devlerinin performansı ilk çeyrekte düşüş gösterdi

27 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail arz sıkıntısı nedeniyle hurda ihracatını sınırlayacak

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin'in çelik fazlası sorunu küresel boykotlarla karşı karşıya

27 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun