9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türkiye, Libya'da petrol ve doğal gaz arayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Libya'nın birçok alandaki işbirliğini enerji alanında da ileri seviyeye taşıyacaklarını belirterek, "Yaptığımız deniz yetki alanı anlaşması kapsamında, Libya'nın deniz sahalarında aktif olmak istiyoruz. Kendi gemilerimizle çok daha maliyet etkin ve hızlı bir netice alabileceğimizi ifade ettik" dedi.

Türkiye, Libya'da  petrol ve doğal gaz arayacak

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ve Libya arasındaki işbirliğini enerji sektöründe daha ileri bir seviyeye taşıma hedefi doğrultusunda çeşitli açıklamalarda bulundu. Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin ardından Trablus'ta değerlendirmelerde bulunan Bakan Bayraktar, bu ziyaretin enerji alanındaki faaliyetleri daha da güçlendirmek ve iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini pekiştirmek amacı taşıdığını ifade etti.

Bakan Bayraktar, geçtiğimiz yıllarda imzalanan deniz yetki alanı anlaşması kapsamında Türkiye'nin Libya'nın deniz sahalarında etkin bir rol oynamak istediğini belirtti. Bu çerçevede, Türkiye'nin kendi gemilerini kullanarak maliyet etkin ve hızlı bir şekilde deniz sahalarında faaliyet gösterebileceğini ifade etti.

Libya'nın zengin enerji kaynaklarına vurgu yapan Bakan Bayraktar, ülkenin petrol ve doğal gaz potansiyelinin yanı sıra maden kaynaklarının da oldukça zengin olduğunu dile getirdi. Ancak, bu kaynakların sürdürülebilir bir şekilde değerlendirilebilmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin enerji sektöründeki deneyimlerini Libya ile paylaşmaya hazır olduklarını belirten Bakan Bayraktar, özellikle güneş enerjisi potansiyeli konusunda Türk şirketlerinin Libya'ya teknik destek sağlamak adına harekete geçeceğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye'nin enerji altyapısı, elektrik iletim ve dağıtım sistemleri gibi konularda Libya'ya destek verebileceğini ifade etti.

Bakan Bayraktar, Türk özel sektör şirketleri ve devlet şirketleri aracılığıyla Türkiye'nin Libya'da enerji, petrol, doğal gaz, madencilik ve diğer elektrik alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtirken, bu alanlarda yapılan çalışmaların 2019'da imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması ile daha da önem kazandığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl yapılan hidrokarbonlar alanındaki mutabakat zaptı ile işbirliğinin hukuki zemine oturduğunu vurguladı.

Son olarak, Bakan Bayraktar, Libya'nın enerji altyapısına ve projelerine katkı sağlamak için Türk özel sektörünün Libya'da daha fazla yatırım yapmasını teşvik etti ve bölgedeki Türk şirketlerini Libya'daki enerji sektöründe faaliyet göstermeye davet etti."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Pakistan Steel Mills’in canlandırılması için komite kuruldu

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Koreli çelik devlerinin performansı ilk çeyrekte düşüş gösterdi

27 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail arz sıkıntısı nedeniyle hurda ihracatını sınırlayacak

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin'in çelik fazlası sorunu küresel boykotlarla karşı karşıya

27 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun