9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Sabri Tekli sanayi yatırımcılarının yer ihtiyaçlarına yönelik çözümler hakkında konuştu

MTOSB’de seçimler yaklaşırken Sabri Tekli, bugüne dek OSB’de hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Tekli yatırım için bekleyen 300’e yakın sanayicinin yer ihtiyaçlarını gidermenin herkesin sorumluluğunda olduğunu aktardı.

Sabri Tekli sanayi yatırımcılarının yer ihtiyaçlarına yönelik çözümler hakkında konuştu

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) 25 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde değerlendirmelerde bulunan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerinde 25 firma ile kurulduğunu belirtti. 2023 yılı itibari ile 756 hektar alanda, 3 ayrı bölgede, 220 firmanın yer aldığını ifade eden Tekli, “4. ve 5. Bölgenin de tamamlanmasıyla toplamda bin 84 hektar yüzölçümüne ulaşacağız. Karma OSB olan bölgemiz, 14 ayrı sektörde faaliyetlerine devam etmektedir. MTOSB gelişim hızı ve verdiği hizmetler ile bölgenin cazibe merkezi haline geldi. 2005 yılından itibaren büyüme ivmesi hız kazanan OSB’miz, 2012 yılında, Türkiye’nin 'En Temiz Organize Sanayi Bölgesi' yarışmasında 3.’lük ödülünü aldı” ifadelerini kullandı.

Sanayicilerin yol sorunu çözülüyor

Sanayi ve Teknoloji bakanlığından 4. Bölge için yer tespit komisyonunun gelip, Ağustos 2022 tarihinde yer seçimi kesinleşerek imar planı çalışmalarına başlandığını, sanayicilerin yol sorununu çözmek adına yapılan tüm girişimlerin olumlu sonuç verdiğini belirten Başkan Tekli, “2022’de Otoban Bağlantı yolu 1. etap açılışı bakanlarımızın katılımı ile gerçekleşti. Sanayicilere ve çalışanlara hizmet vermesi amacıyla 2023 yılı itibari ile Mersin 15. Noterliği MTOSB 1. Bölge Çarşı’da açıldı. Çevreci OSB hedefimizle bölgemizdeki tamamlanmış GES projeleri 2023 yıl itibari ile 70 megawatt güneşten elektrik üretmekte olup bölge tüketimimizin yaklaşık yüzde 20'sini karşılamaktadır. MTOSB ziyaretçileri, sanayicileri ve çalışanlarının kullanımına sunulmak üzere, 21 odalı 42 kişinin konaklayabileceği bir otelin planlama çalışmaları devam etmektedir’ şeklinde konuştu.

Mersin'inde sanayiye yapılan yatırımlar Türkiye’yi kalkındıracak

Sabri Tekli bölgede yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında ise şunları kaydetti: ‘Bizler bölgemizin öncelikle sağlıklı büyümesini sağlayarak alt yapısı başta olmak üzere güvenliği, itfaiye müfrezeleri, sağlık ocağı, camisi, arıtma tesisleri, model fabrikası, lisesi, yüksekokulu, spor kompleksleri yaptık.

Yatırım için bekleyen 300’e yakın sanayicimizin yer ihtiyaçlarını karşılamak önümüzdeki dönemin en önemli sorumluluğudur. Bu sadece bizim sanayicilerimize karşı değil, her geçen gün büyüyen Türkiye’nin, ekonomisine, istihdamına, ihracatına ve üretim gücüne destek olabilmek adına üzerimize aldığımız bir sorumluluktur. Ülke ekonomimizin gelişmesine büyük katkılar veren Mersin’in sanayi ala-nındaki yatırım alanlarını arttırmak, güvenli ve çevreci bir alt yapıyı sanayicilerimizin kullanımına açmak benim ve yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızın en önemli sorumluluğudur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma

BMZ 2024 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 530 bin ton çelik üretti

26 Nisan 2024 Cuma

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun