9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Modern Sanayi Merkezi İle Sanayide Yeni Bir Dönem Başlıyor

Sanayinin kazançlı adresi olmak için Esenyurt’ta yükselen Modern Sanayi Merkezi, düşük maliyetlerle iş yeri ve depolama satın almak isteyen kullanıcıları ve yüksek oranlı getiri bekleyen tüm yatırımcıları bekliyor...

Modern Sanayi Merkezi İle Sanayide Yeni Bir Dönem Başlıyor

Modern Sanayi Merkezi, sanayinin kazançlı adresi olmak için Esenyurt’ta yu¨kseliyor. 2020 yılı içerisinde teslim edilmesi beklenen projenin %80'i tamamlanmış durumda. Düşük maliyetlerle iş yeri ve depolama satın almak isteyen kullanıcıları ve yüksek oranlı getiri bekleyen tüm yatırımcıları projelerine beklediklerin dile getiren Modern Sanayi Merkezi Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar, www.insaatnoktasi.com takipçileri için sorularımızı yanıtladı…

- Modern Sanayi Merkezi projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Tüm detayları ile sanayi ve lojistik sektör oyuncularını hedeflediğimiz Sanayi Merkezi, Alzamil - Etiman - Haliç Sanayi Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen bir projedir. Sanayi ve iş dünyasını Esenyurt’a taşımayı hedeflediğimiz proje, modern mimarisi, kesintisiz üretim için düşünülmüş benzersiz özellikleri, kazandıran gerçek yatırım fırsatı ile oldukça ilgi görüyor. Modern Sanayi Merkezi, 7m tavan yüksekliği, 13,5m yol genişliği, her yönden tır girişine imkân veren rampaları, yüksek tonajda depolamaya elverişli depolama teknolojisine sahip altyapısı ve ihtiyaca göre ayarlanabilir elektrik altyapısı gibi fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra kolay ödeme planları, benzersiz lokasyonu ve yüksek kira getirisi ile kazanç odaklı bir proje. 28 dönüm arazi üzerinde 110.000 m2 kapalı alan olarak inşa edilen ve 76.000 m2 kullanım alanına sahip proje 200 m2’den 13.000 m2’ye her ihtiyaca uygun modüler depolama, sanayi ve üretim alanlarına sahip.

- Kredi faizleri geriledi. Satışlarınıza etkisi oldu mu? Firmanızın sunduğu farklı bir finansman modeli var mı?

Kredi faizlerinin gerilemesi firmamıza tabi ki olumlu yansıdı, projeye talebi artırdı ancak biz kredi faizlerinin hala yüksek olduğunu düşünüyoruz. Biz Modern Sanayi Merkezi olarak, müşterilerimize 36 aya kadar faizsiz, kefilsiz ödeme planları sunuyoruz.

- İstanbul’da gayrimenkul sektörünü nasıl görüyorsunuz?

İstanbul Türkiye, hatta dünya için yükselen bir değer. Tek başına ülke ekonomisinin yarıdan fazlasını temsil ettiğini düşünürsek, Gayrimenkul sektörü İstanbul'da daima mutlu olacaktır.

- Sektörün başlıca sorunları neler? Çözüm için önerilerinizi belirtir misiniz?

Türkiye'de Gayrimenkul sektörünün temel sorunu; finansal alt yapısı çok kuvvetli olmayan oyuncuların, sadece satıştan gelecek maddi getiriye güvenerek projeler yapmaları ve bu projelerin çoğunun finansal sıkıntılardan dolayı yarıda kalması dolayısı ile de o firmaların otomatikman sektörden elenmesi ve fakat projeye yatırım yapanların bu durumdan doğan mağduriyetleri. Aslında bu durum bizim gibi güçlü ve sektöre hakim firmalar için bir avantaj oluyor. Çünkü günün sonunda sektörde gerçek oyuncular ayakta kalıyor.

- Kentsel dönüşüm projelerini nasıl buluyorsunuz?

Kentsel dönüşümün hakkıyla yapıldığında çok başarılı projeler ortaya çıktığını ve şehirleşmeye olumlu katkı sağladığını görüyoruz. Planlaması doğru ve üst ölçek planlama ile uyumlu yapılan, vatandaşla yapılan anlaşmaların adil bir tabana oturtulduğu projeler başarılı oluyor. Ama tabi ki bu şartları, anlaşmaları yerine getirmeyen firmalar, projeler de olabiliyor. Bunlar sektör için üzücü gelişmeler tabi.

- İnşaat sektörü son birkaç yıldır zor bir süreçten geçti. Kredilerin düşmesiyle bir nebze olsun hareketlilik başladı diyebilir miyiz? Sektörün gelişimi ile bilgi verir misiniz?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi evet kredilerin düşmesi ile projeye talep arttı ancak biz hala kredilerin yüksek olduğu kanaatindeyiz. Devlet desteği ile kredilerin bir miktar daha düşürülmesi ile Türkiye'de gayrimenkul sektörünün daha da canlılık kazanacağı inancındayız. Ayrıca devlet tarafından getirilecek bir takım vergi ve harç kolaylıklarının da sektörün önünü açmakta önemli katkılar sağlayacağına da inanıyoruz. Sektörün gelişimi ve genel gidişat ile ilgili olarak da; gelecekte güçlü gayrimenkul geliştiricilerin ayakta kaldığı çok daha sağlıklı bir gayrımenkul pazarı oluşacağına inanıyoruz.

-  Firmanız için 2019 yılı nasıl geçti?

2019 yılı tüm zorluklarına rağmen, firma olarak aldığımız önlemler ve sağlıklı öngörüler sayesinde bizim adımıza başarılı bir yıldı.

- 2020 yılı hedefleriniz nedir? 

2020 yılında da genel makro eokonomik durumun düzeleceğini varsayarak olumlu durumun aratarak devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak uluslararası boyuttaki corona virüsü/bölgesel çatışmalar vb. risklerin çok dikkatli bir biçimde takip edilmesi gerektiği de aşikar.

- İstanbul’un dışında bir proje yapmayı planlıyor musunuz?

Modern Sanayi Merkezi olarak İstanbul dışına çıkmayı düşünüyoruz. Bu konuda arayışlarımız devam ediyor. Bölgesine göre, doğru lokasyonlarda doğru projeler geliştirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.

- Bugüne kadar yaptığınız projeler hakkında bilgi verir misiniz?

Bugüne kadar İstanbul'da konut ve ticari gayrimenkul projeleri geliştirdik. Modern Sanayi Merkezi (MSM)'de de sanayi ve lojistik segmentinde proje geliştirme yapıyoruz.

- İstanbul’da konut arzında bir şişkinlik olduğu konuşuluyor. Sizce bu ne kadar doğru?

İstanbul'da konut arzında bir şişkinlik olduğunu düşünmüyoruz. Tam tersi, finansal zorluğu olan gayrimenkul geliştiriciler proje yatırımına cesaret edemedikleri için ve artan maliyetler nedeniyle sektörde bu anlamda yeni proje geliştirmede düşüş olduğu kanısındayız. Sektörde nitelikli konut talebi artıyor ama arzda bu yönde bir artış gözlemleyemiyoruz. İstanbul'da konut arzında bir şişkinlik olmadığını gayrimenkul fiyatlarının düşmemesinden aksine düzenli olarak artmasından da anlayabiliriz.

- İnşaat 4.0 için ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz.

Evet bu konuda, modern teknolojileri ve yeni üretim tekniklerini, geliştirdiğimiz tüm inşaat projelerinde kullanıyoruz. Tüm süreçleri otomatikleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda yatırımcımızın motivasyonu çok yüksek.

- Eklemek istedikleriniz var mı?

Modern Sanayi Merkezi olarak; sanayici, plastik, lojistik ve endüstri sektöründeki ihtiyacı gördük ve tam olarak KOBİ’lere yönelik bir proje geliştirdik. 2020 yılı içerisinde teslim etmeyi hedeflediğimiz projenin %80'i tamamlanmış durumda. Düşük maliyetlerle iş yeri ve depolama satın almak isteyen kullanıcıları ve yüksek oranlı getiri bekleyen tüm yatırımcıları projemize bekleriz.

Nihal ÖZKEN
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun