10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,67 EUR EUR EUR
32,38 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Müteahhitliğin Tanımı Kanunda Yer Alacak

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında İZTO kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

Müteahhitliğin Tanımı Kanunda Yer Alacak

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında İZTO kasım olağan meclis toplantısında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in açılış konuşmasından sonra söz alan Necip Nasır;

Müteahhitliğin Tanımı Kanunda Yer Alacak

Eski İZTO meclis üyesi, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, milletvekili olduktan sonra odayı ziyaret etmekte geciktiğini ifade ederek tüm oda üyelerinin her taleplerinde yanlarında olmaya hazır olduğunu vurguladı.

İzmir'in hak ettiği noktada olmadığını, bunun nedeninin ise koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığını öne süren Nasır, bu koordinasyonu sağlayabilecek en önemli aktörün İZTO olabileceğini dile getirdi. İZTO'nun herkesi kucaklayan, inovatif ve şeffaf yönetim anlayışına sahip olduğunu belirten Nasır, "Yıllardır bu kürsüde sektörümle ilgili sorunların çözümü için verdiğim mücadelenin ardından, milletvekili olduktan sonra  inşaat sektörünün birikmiş sorunlarının çözümüyle ilgili komisyonun üyesi oldum. Yıllardır biriken kanun ve yönetmeliğin düzenlenmesinde etkin rol oynadım. Önümüzdeki ay yaklaşık 35-40 kanun maddesinde de değişiklik yapılacak.

Müteahhitliğin tanımının yapılmasını ve disiplinize edilmesiyle ilgili bu ay yürürlüğe girecek kanunda görev almış olduk. Bundan sonra her önüne gelen müteaahhit olamayacak. Hem işin önemi ortaya çıkacak hem de tüketici müteahhitleri daha iyi tanımış olacak" dedi. Türkiye'de bir gelenek olarak 5 yıllık kalkınma planları uygulandığını söyleyen Nasır, artık 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için 5 yıllık değil 100'er günlük planlar dahilinde hareket edilmeye başlandığını açıkladı.

Hükümetin ve bürokratların 100 gün içinde imtihana tabi olup proje üretmek zorunda olduklarını kaydeden Nasır, İzmir'in gelişimiyle ilgili bir engel kalmadığını söyleyerek meclis üyelerinden sorunların tespiti konusunda destek beklediklerini ifade etti. Nasır, "Un hazır, şeker hazır. İzmir'i hak ettiği noktaya getirecek bütün kurumlarla entegre bir yapıya sahibiz. Komiteler tespit ettikleri sorunları yönetim kuruluna aktardıklarında bizler de 7- 24 çözüme hazırız" dedi.

Konuşmasında Arnavutluk'taki depremden de söz eden Necip Nasır, "İstanbul'daki 3 fay hattının hiçbiri şehir merkezinden geçmiyor. Ama İzmir'de 17 tane 7 şiddetinde deprem üretebilecek fay hatlarında enerji birikimi var. Binaların yüzde 65' i kaçak geri kalanı 20 yaşın üstünde ve deprem yönetmeliğine uygun değil. Burada ilgili dinamikleri harekete geçirecek olanlar iş insanlarıdır" diye konuştu.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise konuşmasında bazı noktalar üzerinde hassasiyetini belirtti.

Özgener '' Cumhurbaşkanımızın 13 Kasım 2019 tarihinde ABD Başkanı Trump ile ABD’de görüşmesi, birçok konudaki tartışmaları sona erdirip, belirsizlikleri belli bir ölçüde azalttı.

Trump’ın ilk olarak NATO çatısı altındaki ittifakı vurgulaması, ABD’nin Türkiye’nin bu bağlamdaki rolünü görmezden gelmediğinin açık bir delili oldu.

Suriye ve Güvenli Bölge başlığı ziyaretin en önemli konularından birisiydi.

ABD ziyaretinin, ülkemizin terörle mücadelesine katkı sağlaması ve ABD ile ülkemizin ve kentimizin ticaretine olumlu yansıması en büyük dileğimiz.

Uluslararası konularda önemli bir gelişmeye de dikkat çekmemiz gerekiyor.
Türk ihracatçılarına seyahat özgürlüğü sağlayan hususi damgalı pasaport olarak bilinen yeşil pasaporttan yıllık 1 milyon dolar üzeri ihracatçılar yararlanabiliyor iken, bu alt limit 500 bin dolara düşürüldü.

Karar sayesinde, daha fazla ihracatçı üyemiz yeşil pasaport sayesinde dünya genelinde 125’in üzerinde ülkeye vizesiz seyahat etme özgürlüğüne kavuştu. Bu talebe duyarsız kalınmaması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Ticaret Bakanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Türkiye ekonomisi makro ekonomik göstergelerinde yaşanan olumlu seyir Kasım ayında artarak devam etti.


Cari denge 4 aydır üst üste fazla veriyor. Üstelik Ocak-Eylül 2019 itibariyle aylık 3,7 milyar dolar ile aylık bazda en yüksek cari fazlaya ulaştı. AB ile dış ticaretimiz de fazla vermektedir.

Eylül 2019 itibariyle AB'ye 6,4 milyar euro ihracat yaparken, 5,8 milyar euroluk ithalat gerçekleştirdik.

Büyümenin öncü göstergeleri canlanmaya başladı. Eylül ayı sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 3,4 artarak 12 ay sonra pozitif seviyeyi gördü.

Sermaye ve ara malları üretimindeki yıllık ve aylık gelişmeler gelecek dönem üretim artışları açısından iyi sinyaller vermeye başladı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde üretimin geneline yayılan artışlar yaşandı.

TÜFE, Aralık 2016’dan bu yana, ÜFE ise Nisan 2013’ten bu yana en düşük düzeye ulaştı.

Firmalarımızın en büyük problemlerinin başında ucuz finansmana erişim geliyor. Kasım ayı içerisinde faiz oranlarında gerileme devam ediyor. Gösterge tahvil faizleri ve taşıt kredi faizleri son zamanların en düşük seviyesine geriledi '' dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu

3 Mayıs 2024 Cuma

İran ile İsrail arasındaki gerilimin küresel çelik piyasasına etkisi

30 Nisan 2024 Salı

Kömürlü termik santralleri 45 milyar dolar zarar bekliyor

30 Nisan 2024 Salı

Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir köprü yapılacak

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye, ABD'li enerji deviyle LNG anlaşmasına dair görüşüyor

29 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun