10.082,77 TRY BIST 100 BIST 100
34,69 EUR EUR EUR
32,37 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,34 TRY Faiz Faiz
88,24 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,78 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,51 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.427,31 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Şehirlerin Silüetleri Gelecekte Nasıl Görünecekler?

Mimari; şehirlerin tarihini gösterir, farklı dönem ve tarzlardaki binalar, tarihi ilk elden deneyimlememiz için bize kapı aralar. Ama gelecekte nasıl görünürlerdi? Budget Direct, ufuklarına gelecek projelerin eklenmesiyle yedi küresel şehri görselleştirdi.

Şehirlerin Silüetleri Gelecekte Nasıl Görünecekler?

New York City

"New York'un silueti, hiçbir piramidin veya sarayın eşit olmayacağı veya yaklaşmayacağı bir ihtişamın anıtıdır." Ayn Rand, 1943 tarihli klasik romanı The Fountainhead'de böyle demişti.

Çoğu kişi Manhattan'ın silüetinin özel olduğu konusunda hemfikirdir ve şehrin mimari tutkusu hiç bir pes etme belirtisi göstermez - halihazırda Hong Kong'dan sonra en yüksek ikinci siluettir.

Gelecekteki New York:

Bangkok

Bangkok'ta hayat sokaklarda yaşanıyor. İkonik olarak dükkân tarafından temsil edilen şehrin yerel mimarisi küçük ölçeklidir. Kraliyet Büyük Saray kompleksinden çeşitli güzel tapınaklara kadar eski yapıları bile düşük katlı olma eğilimindedir.

Ancak 1980'lerin denetimsiz bina çılgınlığından bu yana, şehirde şu anda yaklaşık 600 gökdelen var. Gelecek kaçınılmaz olarak daha çok yükselmeler görecek olsa da, Skytrain parkurlarından çıkarılan bisiklet şeritleri, otoyolların altındaki yeşil alanlar ve yükselen su seviyelerinin üzerine çıkan toplulukların tümü yeni "Doğu'nun Venedik'i" nde bir yere sahip olabilir.

Dubai

Dubai, yaşanabilirlik kadar görüntüsüyle de ilgi görüyor. Ancak Dubai'nin küresel şehirler arasında en genç olduğu ve çölde sıfırdan ortaya çıktığı fikri pek doğru değil. Eski dokusu 1890'lara kadar uzanan Al Fahidi Tarihi Mahallesi'ni içeriyor.

Yaklaşık bir asır sonra kentsel genişlemesinin başlamasından bu yana, Dubai stratosferik hale geldi; başka yerlerde hayal olabilecek projeler burada gerçek oldu.

Dubai’nin gelecekteki potansiyel gelişmelerinden belki de en çarpıcı olanı 75 km'lik Arap Kanalı ve 420 metrelik bir kısmı dönecek olan Dinamik Kule'dir.

Moskova

Moskova’nın silüeti çok da göze çarpmıyor. En azından, casus filmlerinden ve Soğuk Savaş gerilim filmlerinden çok tanıdık olan soğan kubbeli Aziz Basil Katedrali ve Kremlin gibi eski unsurları var. Ancak Moskova ilerledi - ya da yükseldi.

Sovyet döneminden kalma Yedi Kız Kardeşler, sözde Stalin tarafından New York'la rekabet etmek için inşa edildi ve 1992'de Avrupa'nın en yüksek üç binasını içeren Moscow City Uluslararası İş Merkezi projesi için çalışmalar başladı. Ama Norman Foster’ın son derece hırslı Crystal Island projesi tarafından cüceleştirilse bile, dünyanın en büyük yapısı olacak - eğer inşa edilebilirse.

Rio de Janeiro

Sugarloaf Dağı ve Kurtarıcı İsa arasında Rio, tanınan küresel şehirlerden biridir. Modern Sanat Müzesi gibi modern şaheserlerle yan yana dizilmiş Copacabana Palace Hotel gibi klasik binalarla şehir, mimari çeşitlilikten yoksun değil.

Rio'nun geleceği, deniz çiftlikleri ve diğer ada temelli gelişmeler için kıyı konumunu kullandığını görürken, şehir planlamacıları fütüristik tasarımlarının sağlıklı, yürünebilir ve kendi kendine organize edilmiş yaşam ortamları sağlayabileceğini düşünüyor.

Londra

Londra kraliyet, Londra dindar ve Londra haklı - en azından Buckingham Sarayı, Westminster Abbey ve Parlamento Binası gibi ikonik simge yapıların anlattığı hikaye bu. Ancak başkent aynı zamanda çağdaş mimari için bir sığınak haline geldi.

Gelecek, Spire London gibi bir dizi yeni, modern gökdelenleri barındıyor.

Paris

1889 Dünya Fuarı için inşa edilen Eyfel Kulesi, Paris'in en tanınmış sembolü olabilir, ancak tek olanı olmaktan uzaktır. En güzel küresel şehirlerden biri olan Notre Dame ve Arc de Triomphe'den Montmartre'nin muhteşem binalarına kadar inanılmaz savaş öncesi mimarisi sergileniyor.

Gelecekte bu ikonik silüete "tarım makineleri" ve "akıllı" yeşil binalar hakim olacak mı?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun