9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Öncesi&Sonrası: Japandi tarzı bir evin dönüşümü

Tasarım estetiğinin ötesinde, teraslı bahçeyi, Japon kaya bahçesini, dalma havuzunu, meditasyon alanını ve daha fazlası olan bu eve bayılacaksınız…

Öncesi&Sonrası: Japandi tarzı bir evin dönüşümü

Allprace Properties'den tasarımcı Shanty Wijaya, Los Angeles'ta yenilediği evinde çalışmaya başladığında, en sevdiği iki stilin bir karışımını yapmak istediğini biliyordu: Japon ve İskandinav tasarım estetiği.

Shanty Wijaya, Japandi olarak adlandırılan bu tam kombinasyonu kullanarak, üç yatak odalı yamaçtaki evi tamamen dönüştürmek için tüm ustaca çalıştı. “Bana göre bu tasarım etkilerinin her biri sağlıklı, anlamlı bir yaşam tarzını destekliyor ve doğaya bağlılığı güçlendiriyor.  Japon wabi-sabi'sinin zen benzeri sükunetinden İskandinav higge'sinin minimalist, sıcak ve tarafsız unsurlarına kadar, kasıtlı, sanatsal ve sürdürülebilir bir kültür füzyonu yaratmak istedim” diyor.


ÖNCE: Tadilattan önce, evin pencereleri aralıklıydı ve aslen 1922'de inşa edilmişti.

.


SONRA: Güncellenen palet nötrdür, ancak betondan ahşaba kadar pek çok dokulu ve ilginç malzeme kullanılmıştır.

.


SONRA: Urban Outfitters kanepe, Mehraban kilim ve Le Klint zemin lambası ile minimalist oturma odası güneş odasına bağlanır.

.

Eve girdiğinizde, doğal, sessiz ve dünyevi bir renk paleti ve minimalist, ışıkla dolu bir alanla karşılanırsınız. Shanty, “Renk seçimleri esas olarak doğal ve sessiz olsa da, görünüme ilgi ve karmaşıklık katmak için birçok farklı doku ve malzemeyi karıştırıp kullandık” diyor. Örneğin mutfakta çok sayıda alçı kullanılmış ve mekanın her yerinde beton, kireçtaşı ve bol miktarda geri dönüştürülmüş ahşap göreceksiniz. Tasarımcı için, manzarayı ve çevre düzenlemesini evde önemli bir odak noktası haline getirmek için büyük pencereler ve sürgülü kapılar kullanmak da çok önemliydi.


SONRA: Yemek odasında benzersiz vintage parçalar parlıyor. Antika masa, Summer Studio Design'dan sandalyeler ve eski ve özel duvar resimleri ile.

.


SONRA: "Bu odaya güneş odası yerine gün batımı odası diyoruz çünkü her zaman en mükemmel gün batımını buradan izleyebilirsiniz," diyor Shanty. "Bu odayı, çeyrek biçilmiş beyaz meşe tavan kirişlerinden ahşap pencerelere ve sürgülü kapılara ve dış mekanın bir parçası gibi görünmesi için uzun ahşap kitap rafına kadar çok sayıda ahşap ve doğal öğeye sahip olacak şekilde tasarladım."

.

Shanty, "Evin içinde saksı bitkileri ve yeşillikler kullanarak dış mekanı içeri getirdik" diyor. Japon bahçe bitkileri ve kayalarının yanı sıra farklı türde bambu, Japon akçaağaçları, bonsai ve çam ağaçlarının tümü, bir dağın görünümünü taklit eden özel kaynaklı kayalarla birlikte mevcuttur.

Evin geri dönüştürülmüş bir tasarım anlayışı etrafında toplandığı gerçeğiyle birlikte,  taze hissettiren benzersiz detaylar da var. Örneğin, oturma odasındaki ahşap sandalye ve yemek alanındaki ham ahşap masa gibi seri üretilen mobilyalar yerine eski, geri dönüştürülmüş ve el yapımı parçalar evin her tarafına dağılmış durumda. Kaba yontulmuş bir Fransız meşesi, koyu bir renk ile yeniden cilalandı ve mutfak tezgahı için kullanıldı. Evin her yerinde doğal olarak zamanla patine yapabilen malzemeler kullandık, ”diyor Shanty.


ÖNCE: Evin cephe düzenlemesinden önceki hali.

.


SONRA: Evin cephesi, Japandi hareketinden esinlenen el yapımı doğramalara sahip.

.

İşlerin İskandinav yönünden ilham alan Shanty, evin sürdürülebilir bir duyarlılık içerdiğinden emin olmak istedi. “Evin dış cephesinde yüksek performanslı, sürdürülebilir kaynaklı Accoya ahşabı kullandık. Ayrıca dumansız, havalandırmasız ve çevre dostu özel yapım biyoetanol beton şöminemiz var.”


ÖNCE: "Ev yamaçta ve arka bahçe büyük, bu nedenle başlangıçta aşağıya doğru eğimi nedeniyle kullanılamazdı," diyor Shanty.

.


SONRA: Shanty, birden fazla kattan oluşan teraslı bir bahçe yarattı. Her seviyenin bir koi göleti, tavuk kümesi, Japon kaya bahçesi, dalma havuzu, sebze bahçesi, açık hava yemek alanı, meditasyon alanı ve daha fazlasını içeren farklı bir işlevi vardır.

.


SONRA: "Kadın barakası, COVID karantinası sırasında eklemeye karar verdiğim bir şey," diyor Shanty. "Evde birçok insanı barındırmak ve zen benzeri bir sığınak sunmak için özel alanlara ihtiyaç duyulduğunu hissediyorum."

.

Japandi tasarımı sadece iç mekanlarla bitmiyor. Shanty'nin açıkladığı gibi, yenilemenin en zorlu süreçlerinden biri, belirli bir stili evin dışında uygulamak (cephede özel doğrama işleri) ve peyzaj tasarımını (yemyeşil zen bahçeleri ve kesintisiz iç-dış mekan geçişleri) planlamak ve uygulamaktı. "Amacım, Japandi tasarım hareketini somutlaştıran bir ev yaratmaktı ve dış görünüşün, el yapımı tasarımın dramatik bir ifadesini kullanmasını istedim" diyor.


SONRA: Shanty, alpaka kumaş ile birincil süitteki yatak başlığını özel olarak tasarladı ve yaptı. "Bu başlık için ilham kaynağım, gün batımı sırasında güneşin ufkun altında yavaşça kaybolurken oluşan şeklinden geldi" diyor. Halı Mehraban'dan, aplik ise Humanhome'dan.

.


SONRA: "Doğal ve sessiz renkler de evin güzel manzaralarını vurgulamak için seçildi" diyor Shanty. "Güzel manzaraları ve çevre düzenlemesini bu evin ana odak noktası haline getirmek için büyük pencereler ve sürgülü kapılar kullandık."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun