9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Evinizi doğa ile bütünleştirmek için 6 peyzaj fikri

Doğayı tasarım yoluyla evinize getiren 6 peyzaj fikrini tartışıyoruz. Bu fikirlerden bazıları büyük evler için, bazıları ise küçük şehir apartmanları için çalışacak kadar basit.

Evinizi doğa ile bütünleştirmek için 6 peyzaj fikri

İnsanoğlu eski çağlardan beri doğaya ulaşmaya çalışıyor. Doğayı içeriye getirmenin eviniz üzerinde çok güçlü bir olumlu etkisi vardır. Sadece iç ortamdaki havayı temizlemekle kalmazlar, aynı zamanda modern Hasta Bina Sendromu fenomeni ile mücadelede de faydalıdırlar.

Burada, doğayı tasarım yoluyla evinize getiren 6 peyzaj fikrini tartışıyoruz. Bu fikirlerden bazıları büyük evler için, bazıları ise küçük şehir apartmanları için çalışacak kadar basit.

1. Dikey bahçeler ve yeşil duvarlar

Yeterli yatay alan yok mu? Dikey düşünün. Dikey perde veya duvarda bitki yetiştirme tekniği genellikle "yeşil duvar" olarak adlandırılır. Duvar tamamen plantasyonla veya kısmen kapatılabilir. Bitkileri beslemek için besleyici su, dikey bir yüzey üzerinden akar. Bunları elle veya damla sulama ile sulayabilirsiniz, her ikisi de iyi çalışır.

Ancak dikey bahçelerin bakımı verimli bahçelerden biraz daha zordur. Öte yandan, avlu bahçelerine kıyasla nispeten az bakım gerektirirler. Ayrıca bir odanın gerçek odak noktası olabilirler.

2. Kapalı Verimli Bahçeler

İster iç mekanda ister açık havada yetiştirilsin, verimli bahçeler doğayı günlük yaşamınıza tamamen dahil etmenizi sağlar. Sizi sadece doğa ile ilişkilendirmekle kalmaz, aynı zamanda evinizde sürdürülebilir, kendi kendine yeten bir yaşam tarzını teşvik ederler. Üstelik en küçük stüdyo daireler için çalışıyorlar.

Üretken bahçeler, düşük bütçeli sürdürülebilir bir çözümdür ve size kendi temiz, organik yiyeceklerinizi yetiştirmenin faydalarını sağlar. Peki, doğanın sadece devasa bahçeleri ve lüks apartman daireleri olan milyarderler için olduğunu kim söyledi?

Arka bahçe veya balkon için yer yok mu? Sorun çözüldü. Yine de kapalı alanlarda bitki yetiştirerek doğaya ulaşabilirsiniz.

3. Su perdeleri ve su kaynakları

Su çeşmeleri, su kaynakları ve havuzlar modern konut tasarımında popülerdir. Bununla birlikte, eski uygarlıkların insanları sonsuza dek konutlara su unsurlarını entegre ediyorlar.

Su unsurları bazen ihtişamı göstermek için kullanılır, ancak asıl amaçları lüks apartman daireleri ve lüks villaları dekore etmekten daha iyidir. Sıcak ve kurak iklime sahip bir bölgede yaşıyorsanız, bir su elementi havayı nemlendirir ve ortamı soğutur. Bu arada, sizi doğaya bağlarlar.

 

Su unsurları insanın doğayla doğrudan temas kurmasını sağlayan en etkili peyzaj fikirleri arasındadır. Üstelik bu, evinizde Feng-Shui felsefesini yaratmak için harika bir yoldur ve pozitif enerjiye neden olur.

Büyük bir havuz veya su perdesini karşılayamıyor musunuz? Aşağıdaki resimdeki basitleştirilmiş küçük Fas çeşmesine göz atın. Küçük bir su bile olsa mekanınıza bir doz pozitif enerji verecektir. Hoş bir koku için bu kuru çiçeklerin bir kısmını suyun üzerine serpiştirin.

4. Balkonlar ve teraslar

İçeride ve dışarıda iletişim kurun. Şehir dairenizde sokak düzenlemeleri nedeniyle bu seçeneğe sahip değil misiniz? Cam cepheler benzer bir etkiye neden olacaktır. Bu soğuk iklimlerde işe yarar. Bu durumda evin fiziksel olarak dışarıya açılması mümkün değildir. Bu nedenle, doğayı iç mekana getirmenin etkili bir yolu onu çerçevelemektir.

5. Dağcılar ve sürüngenler

Doğanın kelimenin tam anlamıyla evinizin her yerine tırmanabileceğini biliyor muydunuz? İsteğiniz kolayca yerine getirilebilir. Asmalar, dağcılar ve sürüngenler gibi bitkiler kurun. Herhangi bir evi içten dışa gençleştirir. Ayrıca, ona Akdeniz havası verirler ve ekimi inanılmaz derecede kolaydır.

Bu bitkiler doğal olarak kendilerini evin her tarafına yayılmaya davet ediyor ve bakımı çok kolay. Böylece, rengarenk “Begonviller” in pencerenize girmesinin tadını çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte, bunları entegre etmenin en etkili yolu, onları dış mekan verandanızın / terasınızın çatısında kullanmaktır. Bu, en kolay ve en ucuz peyzaj fikirlerinden biri olarak kabul edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun