9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Eski yapıyı bozmadan modernleşme

Eski yapıyı bozmadan bir ev nasıl yenilenir? Mimar Jorge Ramírez, ailesinin Meksika'nın Aguascalientes kentindeki 1930'lardan kalma evini içerisindeki eski bir meyve ağacı, çamur duvarları ve dekoratif kemerleri koruyarak yeniledi.

Eski yapıyı bozmadan modernleşme

Multidisipliner bir sanatçı olan Ramírez, Meksika’daki küçük ve eski konutu dönüştürdü. 1930'larda tamamlanan orijinal tek katlı mülk, -17. yüzyıl koloni tarzının yeniden canlanması  olan “neokolonyal” mimarinin bir örneğidir.

Zaten 10 yıldır orada yaşayan Ramírez, tek katlı aile evinin yıpranmış kerpiç duvarlar, ufalanan sıva ve tuğla işi gibi mevcut ayrıntılarını incelikle korumayı amaçladı. Kendisi ve eşinin pratik yapması için bir yoga stüdyosu oluşturmak için üste yerleştirilmiş farklı bir beyaz hacim ile eve ekleme yaptı. Ramírez, yapıların katmanlaşmasının Azteklerin kentteki antik piramitlerini nasıl inşa ettiklerine benzediğini söyledi.

Ramírez “Genişleme orijinal formları, unsurları ve malzemeleri özenle koruyarak hatta onları ön plana çıkararak gerçekleştirildi” dedi.

Beyaz işlenmiş ek, konutun ön tarafını kaide üzerinde açıkta bırakılan tuğla işçiliği ile sarmaktadır. Zemin katta, mimarın çocukları için ikiz yatak odalarına ışık sağlayan iki penceresi bulunurken, ince çıkıntılı bir pencere ve küçük bir açıklık da stüdyoyu aydınlatmaktadır.

Eklenti kısımda, konutun önünde küçük bir avlu yer almaktadır. Burada yetişen bir ceiba ağacı sokaktan görülebilmekte ve ev ismini bu ağaçtan almaktadır.

Yeni üst boşluğa çıkmak için ağacın yanında bir taş spiral merdiven kıvrılır. Yoga stüdyosundan çakıl zeminli ve küçük bir havuzlu terasa açılan büyük cam kapılar bulunmaktadır.

Ceiba Evi'nin geri kalanına ön taraftaki küçük açık hava alanından erişilmektedir. Orijinal ön kapı buradan orijinal koridora ve oradan da ikinci bir avluya açılır. Yeni cam duvarlar, Ramírez'in eski İslami sarnıçlara referans olarak eklediği büyük bir beaucarnea bitkisi ve açıkta bir su deposu ile tamamlanan bu alanı çevrelemektedir.

Büyük cam duvarlar, boyalı üç köşeli kemerli yol gibi mevcut dekorla tezat oluşturuyor ve içerideki mutfağa ve yemek odasına kayarak açılır. İnce bir koridor, mutfağı aşarak üçüncü, daha büyük avluya götürür; bu avluda soyulmuş ve çatlamış duvarlar ve yuvarlak tuğla işçiliğinden yükselen büyük bir meyve ağacı yer almaktadır.

Zemin kattaki diğer konaklama birimleri, mevcut binanın bir tarafı boyunca uzanacak şekilde düzenlenmiş ana yatak odası ve oturma odasını içermektedir. İkiz yatak odaları, öndeki yeni kısmın alt katını kaplar.

İç mekanları bitirmek için, zengin bir sıcak, koyu renkli ahşap, parlak boya ve bol yeşillik paleti ile yıpranmış detaylar dengelenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun