9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

"Küresel pazarda paslanmaz çelik öne çıkıyor"

BIR Dünya Geri Dönüşüm Kongresi’nde konuşmacılar Hitesh Agrawal (Jindal Steel), Gerhard Pariser (Oryx Stainless) ve Omar Al Sharif (Sharif Metals Group) bir araya gelerek Paslanmaz Çelik ve Özel Alaşımlar Komitesi oturumu gerçekleştirdi. Oturumda, paslanmaz çeliğin küresel pazardaki öneminden ve gelecekteki durumundan bahsedildi.

"Küresel pazarda paslanmaz çelik öne çıkıyor"

Jindal Paslanmaz (ARE) Genel Müdürü Hitesh Agrawal, "Sürdürülebilir Bir Geleceğin Çizelgesini Çizmek: Paslanmaz Çelik, Endüstri Trendleri ve Hindistan'ın Yarın Vizyonu" sunumunda, Hindistan’ın şu anda dünyanın en büyük ikinci paslanmaz çelik tüketicisi olduğuna ve Hindistan’ın 2047 vizyonuna değindi.

Günümüzde Hindistan’ın kişi başı paslanmaz çelik tüketiminin 2,83 kg olduğunu ve bu rakamın 2047’ye kadar 8,5-11,5 kg’a kadar çıkacağını belirten Agrawal, paslanmaz çelik talebinin de gün geçtikçe artacağını analizlerle açıkladı: “Paslanmaz çelik talebinin 2025 yılına kadar %6,5-7,5 seviyesine yükselmesi bekleniyor.”
Hindistan Paslanmaz Çelik Geliştirme Derneği tarafından paylaşılan verilere göre, ülkenin çelik tüketimi yaklaşık %10 arttı ve 4 milyon ton seviyesine çıktı.

Buna ek olarak Hitesh Agrawal, konuşmasında Hindistan’ın hammaddeyi nereden sağlayacağına da değindi. Ülkedeki paslanmaz çeliğin büyük miktarının “hurdaya” dayandığı belirtildi.

Paslanmaz çelik endüstrisinde geleceğe yönelik yükseliş bekleniyor

Çelik sektörünün en önemli ürünlerinden birisi olan paslanmaz çelik endüstrisi 2023 yılında önemli bir yükseliş kaydediyor ve üretim seviyelerinin %3-4 oranında artması bekleniyor. BIR konferansında bu artışın, başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Orta Doğu'da gelişen altyapı ve inşaat sektörüne bağlanabileceği söyleniyor.

Yükselen enflasyon paslanmaz çelik üretimini de etkisi altına aldı

Hindistan Paslanmaz Çelik Geliştirme Birliği, paslanmaz çelik tüketiminde %10'luk büyük bir artışla son mali yılda 4 milyon tona ulaşan etkileyici rakamlar bildirdi. Ancak, paslanmaz çelik endüstrisi, yüksek enflasyon oranları ve artan faiz oranlarından ve ekonomik zorluklardan da olukça etkileniyor.
Ancak yükselen enflasyonun olumsuz etkilerine rağmen ABD'li geri dönüşümcülerin 2023'ün ilk yarısında geri dönüştürülmüş paslanmaz çelik sevkiyatlarında 2022'nin aynı dönemine kıyasla %78 oranında bir artış yaşandı.

Süper alaşım “paslanmaz çelik” geri dönüştürülebiliyor

Geri dönüşümün oldukça mühim olduğu bu zamanlarda özellikle çelik sektöründeki ürünlerin geri dönüştürülebilir olması büyük bir önem taşıyor. Oturumun ana konusu olan "süper alaşım" olarak adlandırılan paslanmaz çelik, %100 geri dönüştürülebilirlik, düşük yaşam döngüsü maliyeti, etkileyici bir güç/ağırlık oranı, estetik çekicilik, inertlik, hijyenik direnç, toksik akıntı eksikliği ve üretim kolaylığı gibi bir dizi olağanüstü özelliğe sahiptir.

Paslanmaz çeliğin geri dönüşümü, döngüsel ekonomide ayrılmaz bir rol oynayarak ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel çabalara katkıda bulunuyor. Paslanmaz çelik endüstrisi kendini müreffeh bir 2023'e hazırlarken, dünya çapında malzemelerin sürdürülebilir ve yenilikçi manzarasını şekillendirmede hayati önem taşımaya devam ediyor.

Oryx Stainless firması grup satış yöneticisi ve kurumsal gelişim başkanı Gerhard Pariser ise, konuşmasında iki ana unsur üzerinde durdu:

  • Geri dönüşüm paslanmaz
  • Yeşil çeliğin anahtarı

“Hurda aranan bir üründür”

Pariser, hurdanın özellikle son yıllarda aranan bir ürün olduğunu vurguladı. Paslanmaz hurda oranlarının ve geri dönüştürülmüş ürünlerin geçtiğimiz on yılda büyük oranda arttığını belirtti.Hurda, döngüsel ekonomide ve karbon azaltma yolculuğunda en çok aranan üründür.

“Hurda uluslararası bir emtia olmaya devam ediyor”

Hurdanın uluslararası bir ürün olduğunun altını çizen Pariser, hurda emtiasının bir bölgede kalabilmesi için malzemenin uygun bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı. Avrupa Birliği (AB27) Kovid sonrası dengeli segment, ithalata yöneliyor.

Ayrıca hurdanın, lojistik açıdan optimize edilmiş ve düzenlenmiş bir geri dönüşüm endüstrisi, kalite ve hacim akışlarını sağlayan temel kolaylaştırıcı olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Pakistan Steel Mills’in canlandırılması için komite kuruldu

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Koreli çelik devlerinin performansı ilk çeyrekte düşüş gösterdi

27 Nisan 2024 Cumartesi

İsrail arz sıkıntısı nedeniyle hurda ihracatını sınırlayacak

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin'in çelik fazlası sorunu küresel boykotlarla karşı karşıya

27 Nisan 2024 Cumartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun