9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Kocaer Çelik, 6 yıl üst üste ihracat şampiyonu oldu

Türkiye'nin demir çelik incisi Kocaer Çelik, Ege Bölgesi'nde bu sene de sektör şampiyonu oldu.

Kocaer Çelik, 6 yıl üst üste ihracat şampiyonu oldu

Kocaer Çelik, toplam altı kıtada 140 ülkeye ihracat gerçekleştirmekte. Ege İhracatçı Birliği’nin İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, 316.554.244 dolar ihracat tutarı ile Kocaer, yeniden Ege Bölgesi’nin şampiyonu olmaya hak kazandı. 

Türkiye demir çelik sektörünün en büyük 87’nci sanayi şirketi ve en büyük 50’nci ihracatçısı konumunda olan Kocaer Çelik, üst üste 6’ncı kez ihracat şampiyonu olmanın haklı gururunu yaşarken Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, yaptıkları yatırımlar ve katma değerli ürünleriyle Ege Bölgesi’ne ve ülkemize sağladıkları katkıyı artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Hakan Kocaer, 2023 yılında demir çelik sektöründe küresel anlamda bir daralma yaşandığını belirtirken, hem dünya çapında hem de şirket bazında kaydedilen güncel verileri de paylaştı. Ayrıca Kocaer Çelik’in de başarılarını göz ardı etmedi. 

“KARBON NÖTR OLMAYI VE ENERJİDE BAĞIMSIZ HALE GELMEYİ HEDEFLİYORUZ ”

Stratejik büyüme alanı olarak belirledikleri yenilenebilir enerji sektörü şirket için oldukça önemli bir konumda. Hakan Kocaer yenilenebilir enerji hakkında, “Kocaer Enerji iştirakimiz ile Aydın Kuyucak’ta yaklaşık 120 MW’lık güneş enerjisine eşdeğer 24 MW’lık Jeotermal Enerji Santrali (JES) için sondaj çalışmalarına başlama kararı aldık. Bu yatırımın 1. fazında JES ile birlikte santralin kendi iç tüketimine yönelik GES yatırımı da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Enerji tüketiminizin %33’ünü karşılayan çatı üstü GES’lerimiz ve 24 MW’lık JES’ten elde edeceğimiz enerjinin yaklaşık %20’siyle mevcut elektrik ihtiyacımızın tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca kalan %80’lik temiz enerji üretim kapasitemizin satışını gerçekleştiren bir yapıya ulaşmayı amaçlıyoruz. Yenilenebilir ve temiz kaynaklar ile gerçekleştireceğimiz yatırımlar sonrasında karbon nötr olmayı ve enerjide bağımsız hale gelerek uluslararası rekabette önemli bir avantaj sağlamayı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“KÜRESEL REKABET GÜCÜMÜZÜ VE İHRACATIMIZI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Çözüm ve stratejilerini yüksek katma değerli yeni ürün yatırımları ve yenilenebilir enerji yatırımlarından yana kullandıklarını dile getiren Kocaer, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için, “Türkiye, Avrupa ve dünyanın birçok ülkesine baktığımızda, çelik profil üretimi, servis merkezi ile imalat operasyonları ve galvaniz kaplama işlemlerini entegre bir yapıda gerçekleştiren nadir şirketlerden biriyiz. Çelik ürünlerinin, gelişen dünyaya ancak katma değerli şekilde, yenilenerek ve dönüşerek ayak uydurabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle modern üretim tesislerimizde, üstün mühendislik gücümüzle çeliğin daha farklı ve kapsamlı alanlarda kullanılmasını sağlayacak yüksek katma değerli ürünlere yöneldik. Bu faaliyetlerimiz sonucunda toplam satış hacmi içinde yüksek katma değerli ürünlerin payını bir yıl gibi kısa sürede %33’den %42 seviyesine yükselttik. Bu oranı daha da ileri taşıma hedefimiz doğrultusunda revizyon ve kapasite artırma yatırımlarımıza devam ediyoruz. Aliağa-A2 fabrikasındaki yatırımlarımızın tamamlanması ve yeni katma değerli ürünlerin portföyle ilave edilmesinin ardından, yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik Aliağa-A1 fabrikasında da son teknolojiyi kullanarak revizyon yatırımlarına 5 Ocak 2024 tarihi itibari ile başladık. Aynı zamanda Servis Merkezi’mizin 120.000 ton/yıl olan kapasitesini yaklaşık 2 ay içerisinde 180.000 ton/yıl’a çıkarmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde devreye alacağımız yeni ürünler ile katma değerli üretim miktarımızı, küresel rekabet gücümüzü ve ihracatımızı daha da artırmayı hedefliyoruz.” sözlerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye, ABD'li enerji deviyle LNG anlaşmasına dair görüşüyor

29 Nisan 2024 Pazartesi

Yeşil çelik ‘Tosyali V-Green’ ile daha az karbon ayak izi

28 Nisan 2024 Pazar

ArcelorMittal yıllık incelemesini açıkladı

27 Nisan 2024 Cumartesi

Pakistan Steel Mills’in canlandırılması için komite kuruldu

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun