9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Kentsel Dönüşümle Şehirler Geleceğe Miras Kalsın

-İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu:"Ruhu olan, şehir özelliği taşıyacak kentler kurmalıyız" "Yaklaşan yerel seçimler öncesi tüm siyasi partilerden adaylarını seçerken kentsel dönüşüm konusunda ufuklarının olup olmadığını belirlemelerini istiyoruz"

Kentsel Dönüşümle Şehirler Geleceğe Miras Kalsın

Ankara- İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşüm ile ruhu olan şehir özelliği taşıyacak kentler kurulmasını isteyerek, "Yaklaşan yerel seçimler öncesi tüm siyasi partilerden adaylarını seçerken kentsel dönüşüm konusunda ufuklarının olup olmadığını belirlemelerini istiyoruz" dedi.
Tellioğlu, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'e yaptığı ziyarette, yurt genelinde 100 bini aşkın kişiyi temsil eden İMKON olarak, kentsel dönüşüm konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Paris, Roma, Londra gibi dünya şehirlerinin nasıl kimliği varsa Türkiye’de de kentlerimizin bir kimliği olması gerektiğine işaret eden Tellioğlu yazısında, kentsel dönüşüm çalışmalarının, en büyük eksiklerimizden biri olan kent kimliğinin yaratılması için fırsat olduğunun altını çizdi.
Tellioğlu, dönüşümle birlikte geleceğe miras olarak bırakılacak türde yapıların yükseleceğini vurgulayarak, “Yüzyıllar sonra bile yaşayacak olan yapıların, şehirlerin geleceğe miras kalmasını istiyoruz. Hep birlikte çalışarak ruhu olan, şehir özelliği taşıyacak kentler kurmalıyız" dedi.

-Kentsel dönüşümün önemi-

Türkiye'nin yakın zamanda deprem gerçeğiyle yüz yüze geldiğini anımsatan Tellioğlu, ülkemizin bu tür acıları bir daha yaşamaması için kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığını vurguladı.
Tellioğlu, kentsel dönüşümün en önemli ayağı olan müteahhitlik sektörünün bu aşamada acilen gerekli düzenlemeye kavuşması gerektiğini ifade ederek, açıklamasına şöyle devam etti:
“Müteahhitlik sektörüne giriş serbestliği ve bu durumun yarattığı eksiklikler en büyük sorun. İlgili Bakanlığın konu ile ilgili eksiklikleri gidermediği takdirde üzerinde yoğun uğraşlar sarf edilen kentsel dönüşüm projesinin çok başarılı olamayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda israf ve emek kaybı da olacaktır.”
Tellioğlu, aynı zamanda yerel yönetimlere de çok iş düştüğünü bildirdi. Kentlerin inşa edilmesi, planlı ve sağlıklı yapıların oluşmasında ufku açık belediye başkanlarının en önemli aktörler olacağına işaret eden Tellioğlu, "Yaklaşan yerel seçimler öncesi tüm siyasi partilerden adaylarını seçerken kentsel dönüşüm konusunda ufuklarının olup olmadığını belirlemelerini istiyoruz" dedi.
Tellioğlu ayrıca önümüzdeki haftalarda CHP ve MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanlarıyla da bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ArcelorMittal yıllık incelemesini açıkladı

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Implats, Güney Afrika'da 3.900 çalışanını işten çıkarıyor

28 Nisan 2024 Pazar

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun