9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İnşaat Sektörü İçin Gelişen 6 Teknoloji

Çok bilgi yoğun bir endüstri olan inşaat endüstrisi, teknolojiyi benimsemede yavaş olmuştur. Günümüzde inşaat şirketleri yeniliği memnuniyetle karşılıyor ve kucaklıyor. Eski yöntemler ve bilim birbirine yakınlaştıkça, yeni teknolojilerin verimliliği ve karı arttırıyor.

İnşaat Sektörü İçin Gelişen 6 Teknoloji

İnşaat Endüstrisi İçin Anahtar Teknolojiler

1. Eğitim için sanal gerçeklik (VR): VR eğitim simülasyonları, gerçek hayatta yapması zor, pahalı veya tehlikeli olabilen deneyimlerin yerine geçiyor.

Örneğin, bir çırak demir işçisine nasıl kaynak yapılacağını öğretmek durduğunuz yerden yapılabilir. Gerçek hayatta, bu çırak 30 kat yukarı çıkmak, bir kiriş üzerinde yürümek, bir parça çelik almak ve kaynak yapmak zorunda kalabilir ve bu çok farklı bir durumdur. Uygun bir eğitim almadan bir çırağı bu risk ve tehlikeye maruz bırakmak istemezsiniz.

VR ayrıca inşaat makinesi işletme eğitimi için de kullanılmaktadır. Bu, konumlara ve ekipmana öğrencileri götürme ihtiyacını ortadan kaldırır ve çok pahalı makinelere zarar gelmesi ihtimalini de azaltır.

2. Artırılmış Gerçeklik (AR): Bu uygulama verileri ve bilgileri sahaya getiriyor. Hologramları veya 3D modelleri gerçek dünyaya getirerek kullanıcının bir şantiyede dijital içeriği görmesini ve bunlarla etkileşime girmesini sağlayan bir mekansal / sanal gerçeklik aracı kullanmayı içerir.

Örneğin, bir kişi herhangi bir sorun veya sorunu tespit etmek için binanın mevcut ilerlemesinin yanı sıra binanın tasarımının ne olması gerektiğini görselleştirebilir.

3. Robotik teknoloji: Bu şu anda süreçleri otomatikleştirmek ve kaynak, yıkım, alçıpan asma, tuğla döşeme ve duvar yardımı (beton blokları kaldırma) gibi işler için verimliliği arttırmak için kullanılmaktadır, ancak yaygın değildir. İnşaat sektöründe daha hızlı gelişen gezici ve veri toplama uygulamalarında robotik teknoloji öngörülüyor.

4. Otomasyon teknolojisi: Madencilik endüstrisi bu teknolojiyi kamyonların şovel çağrılarına cevap vermesi, pozisyon alması ve boşaltma noktalarına taşıması için kullanıyor.

Bekolar, buldozerler, ekskavatörler ve diğer inşaat araçları için geliştirmeler yapılıyor, böylece bu araçlar kendilerini çalıştırarak inşaatı daha güvenli ve daha hızlı hale getirebilirler.

5. Makine öğrenimi: Bu, veri projesi verilerini daha verimli ve daha doğru bir şekilde analiz etmek ve kategorilere ayırmak için kullanılır ve bu da üretkenliği artırmaya, güvenliği artırmaya ve maliyetleri azaltmaya yardımcı olur.

Bir veri analizi yöntemi olan makine öğrenimi, bilgisayarların algoritmalar oluşturarak, açık bir şekilde programlanmadan önceki verilerden öğrendikleri bir süreçtir.

6. Yapay zeka (AI): Bu, endüstri bilgisini makine öğrenimine katmanlandırmayı içerir, böylece AI, bir inşaat sorumlusu gibi düşünebilir ve örnek olarak önerilerde bulunabilir. Bununla birlikte, bu uzun bir süreç gerektirir çünkü AI modellerini eğitmek için yeterli toplu veri olmalı ve daha sonra bu modelleri geliştirmek için zaman harcanmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

BMZ 2024 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 530 bin ton çelik üretti

26 Nisan 2024 Cuma

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun