9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Enerji yönetimi, toplu konuttan villaya kaydı!

Binalara enerji yönetimi ve sistemleri alanında entegre çözümler sunan Alman Hager Group, Türkiye’de yönünü toplu konutlardan villa tarzı yapılara kaydırdı. Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, “Özellikle villa sistemlerinin yenilenme talebinde artış var” dedi.

Enerji yönetimi, toplu konuttan villaya kaydı!

Dünya genelinde 24 fabrikası bulunan ve 136’dan fazla ülkede binalara enerji yönetimi ve sistemleri alanında entegre çözümler sunan Almanya merkezli Hager Group, Türkiye’de yönünü toplu konutlardan villa tarzı yapılara kaydırdı. Salgın döneminin dünyada rutin alışkanlıkların yeniden belirlenmesine neden olduğunu söyleyen Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, “Diğer tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizdeki trendlerin de değiştiği bir dönem başladı. Geçmiş yıllarda toplu konutlar ve rezidans ağırlıklı hizmet verirken 2020 yılında bireysel ihtiyaçlara yönelik çalışmaya başladık” dedi. Bu süreçte özellikle villa sistemlerinin yenilenme talebinde artış yaşandığını söyleyen İşgör, “İnsanların evde daha fazla zaman geçirmesi, harcanan enerjiyi konfora dönüştürme isteğini de beraberinde getirdi. Evlerinde değişiklik yapmak isteyenler Hager’in otomasyon sistemlerine büyük ilgi gösterdi. Bu kapsamda, tek dokunuşla enerji tasarrufu sağlayan otomasyon sistemi kurulumumuzla birlikte elektrik altyapılarını yeniledik” diye konuştu.

Binanın enerji haritasını çıkarıyor

İşgör, anahtar-prizler, elektrik dağıtım panosu, yer buatları, bina otomasyonu, araç şarj istasyonları, enerji depolama ürünleri, enerji izleme gibi ürünleri pazara sunan şirketlerinin, son yılların artan enerji talebinin verimli kullanmasına da ayak uydurarak bu konuda yatırımlar yaptığını söyledi. “Mevcut enerjiyi daha az maliyetle kullanmak adına depolama sistemleri çözümleri sunmaktayız” diyen İşgör, “Bu tüketim endekslerini kullanıcıya güncel veya geçmişe yönelik yazılım destekli raporlamalar yaparak konut ya da ticari yapının enerji verimlilik haritasını çıkarıyoruz. Böylece konut ve ticari yapılarda yüksek bir gider kalemi olan enerjide daha az maliyetle, verim kaybetmeden kullanıcının bütçesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Enerji ölçüm cihazlarını satışa çıkaracak

Bu yıl ürün satışından çok mühendislik katkısı olan çözümlere odaklanacaklarını aktaran İlker İşgör, “Özellikle elektrik enerjisi maliyetleri günümüz dünyasında en yüksek işletme gideri olarak karşımıza çıkıyor. Bu gideri en aza indirmek ve verimden de ödün vermemek için işletmelere bir takım yatırımlar yapılması gerekiyor. Hager olarak bu gereklilikten yola çıkarak enerji ölçüm cihazları üretimine imza attık. Bu ürünümüzün lansmanını da yakın dönemde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Pandemi öncesinde bütün hammadde tedarikini önceden gerçekleştirerek üretim ağını aksatmadıklarını ifade eden İşgör, “Globalde yıllık ciromuzu bir önceki yıla göre 100 milyon Euro artırdık ve 2021 yılı için yüzde 10 oranında büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye ayağında ise 2021 yılı için yüzde 30’luk bir büyüme planlıyoruz” diye konuştu.

kaynak:Dünya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun