9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

“Covid-19 Katar'ı kötü bir zamanda vurdu”

Covid-19'un etkisi, bazı bölgeler diğerlerinden daha fazla etkilenmesine rağmen, dünya çapında inşaat sektörü tarafından hissedildi. Analitik firması GlobalData'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi için 2020 inşaat büyümesi tahminini önceki % 1,4'lük tahmininden % -2,4'e düşürdüğü bildirildi...

“Covid-19 Katar'ı kötü bir zamanda vurdu”

Covid-19'un etkisi, bazı bölgeler diğerlerinden daha fazla etkilenmesine rağmen, dünya çapında inşaat sektörü tarafından hissedildi. Analitik firması GlobalData'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi için 2020 inşaat büyümesi tahminini önceki % 1,4'lük tahmininden % -2,4'e düşürdüğü bildirildi.

UrbaCon Trading and Contracting, 1983 yılında kurulmuş, Katar merkezli bir yüklenicidir. Şirket, Mall of Qatar, Sheraton Doha'nın yenilenmesi ve Duhail Interchange Expressway projesi gibi bir dizi inşaat projesinde çalışmıştır. Şirket Başkanı Moutaz Al-Khayyat, Covid-19'un Katar'ı kötü bir zamanda vurduğunu söylüyor.

“Ne yazık ki, koronavirüs salgını, Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası beklentisiyle inşaat patlaması yaşadığı sırada etkilendi. Aslında, geçen yıl sektör 43,95 milyar ABD doları değerindeydi. Çalışanlarımızı korumak için artırılmış güvenlik önlemleri uyguluyorduk, belirli tedariklerdeki gecikmelerin etkisi ve azalan iş gücü nedeniyle, kaçınılmaz olarak projelerde nispeten yavaşlama oldu.

Buna rağmen, Katar hükümetinin birçok projemize yeşil ışık yaktığı ve devam etmemize izin verdiği için inanılmaz derecede şanslıyız. Ekonominin, Katar inşaat sektörünün 2025 yılına kadar 71,65 milyar ABD doları olan önceki tahminlere ulaşmasına yetecek kadar önemli ölçüde yükseleceğinden eminiz."

Al-Khayyat, şirketin altyapı, ağır inşaat ve konut gibi çok çeşitli projeler üzerinde çalıştığını söylüyor. Katar nüfusunun yakın gelecekte önemli ölçüde artması beklenirken, bunun inşaat sektörü için bir odak noktası olduğunu ekliyor.

"Katar'daki en önemli inşaat etkenleri ve eğilimleri, ülkenin ulaşım altyapısını geliştirmek, dünya standartlarında bir dizi spor mekanı yaratmak ve beklenen nüfus artışını karşılamak için modern konut ve konaklama projeleriyle ilerlemek etrafında şekilleniyor.

“Ülkenin karayolu ve demiryolu ağının genişletilmesi için önemli yatırımlar yapıldı ve bu nedenle, 2022 dünya kupasının sorunsuz ilerlemesini sağlayacak ve bir bütün olarak Katar'a fayda sağlayacak önemli büyük ölçekli altyapı projeleri devam ediyor. Hükümetimiz ayrıca turizm sektörünün yanı sıra ulusal sağlık ve eğitim hizmetlerini iyileştirmeyi taahhüt etti. " diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Andy Brown

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Shenfeng Mısır'da fabrika kurarak ekonomik bağları güçlendirecek

24 Nisan 2024 Çarşamba

GravitHy ve EDF elektrik tedariki için anlaşma imzaladı

22 Nisan 2024 Pazartesi

Japon şirketleri Çin endişeleri artarken odaklarını ABD'ye kaydırıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi

MMK 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları açıkladı

18 Nisan 2024 Perşembe

İsviçre çelik endüstrisi krizde: Mali zorluklar ve destek beklentileri mevcut

19 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun