9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Vokswagen Türkiye Fabrikası Nerede Açılacak?

Volkswagen Grubu, Türkiye'de fabrika kurması halinde bu fabrikanın hangi ilimizde yapılacağı da merak konusu...

Vokswagen Türkiye Fabrikası Nerede Açılacak?

Alman otomotiv devi Volkswagen’in açacağı yeni fabrika için Türkiye seçeneğini de değerlendirdiğini duyurulmuştu. Bulgaristan seçeneğini de değerlendiren Volkswagen'in Türkiye'ye fabrika kurmaya daha sıcak baktığı belirtiliyor.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess‘in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesinin ardından, Ankara’da yapılan yoğun görüşme trafiği sonrasında fabrikanın Türkiye’de kurulmasına karar verildiği açıklandı. Fakat henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

VOLKSWAGEN TÜRKİYE FABRİKASI AÇILIYOR!

Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın en büyük yatırımı olan bu fabrika için 1.3 milyar euro harcanacak. 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın, 4 – 5 bin kişilik bir istihdam oluşturması bekleniyor. Henüz bir açıklama yapılmasa da, fabrikanın Manisa’da inşa edileceği belirtiliyor. 

14 yıldır Türkiye’ye yatırım yapması için mücadele edilen Volkswagen Grubu’nun açacağı bu fabrikada Skoda ve Seat için üretim yapılacak. Alman Handelsblatt gazetesine göre VW yönetiminin fabrika için Türkiye’yi seçmesinde, Türkiye’de işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olması oldukça etkili.

Türkiye’de birçok markanın fabrikası bulunuyor. Hyundai, Toyota, Fiat, Renault, Mercedes-Benz, MAN, Otokar, Anadolu Isuzu ve Temsa ülkemizde üretim gerçekleştiren markalar arasında yer alıyor. Ülkemizde otomotiv yan sanayisi de oldukça güçlü.

FABRİKA MANİSA’YA MI, ÇORUM’A MI AÇILACAK?

İzmir Başkanlar Kurulu Temmuz ayı toplantısını Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) ev sahipliğinde, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) sekretaryasında Radisson Blu Otel’de gerçekleştirdi.  Toplantıda son dönemde Türkiye’ye yatırım planı olan Volkswagen, kasım ayında düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum ve Çin ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler ele alındı.

Toplantıyı değerlendiren EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Volkswagen grubunun Türkiye’de ve Ege Bölgesi’nde yatırım yapması için uzun zamandır çalışma yaptıklarını söyledi. Volkswagen’in, Bulgaristan ve Türkiye arasında henüz karar vermediğine dikkat çeken Susam, “Volkswagen yatırımı uzun süredir Türkiye’nin gündeminde yer alıyor. Biz İzmir Başkanlar Kurulu olarak konuyu başından beri takip ediyoruz. Öncelikle yatırımın Türkiye’de yapılması sağlanmalı. Ege Bölgesi otomotiv altyapısıyla bu yatırım için çok uygun. Meslek kuruluşlarımız ve odalarımız tarafından zaten uzun zamandır bu konu takip ediliyor. Bu yatırımın bölgemizde yapılması için Başkanlar Kurulu olarak üzerimizi düşen görevi yerine getiriyoruz. Bu konuda ESİAD önderliğinde bir ekip Alman Konsolosu ile de temasları sürüyor” dedi.

ÇORUM TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN DESTEK

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özbayram, dünya otomotiv sektörünün devlerinden Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı otomobil fabrikasının Çorum’a kurulması için oluşturulacak platforma destek açıklaması yaptı.

Mustafa Özbayram Açıklamasında, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak, Çorum’un kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak her türlü yatırımın Çorum’a kazandırılması yönünde üzerlerine düşen görevi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yerine getireceklerini dile getirerek, Volkswagen’in Türkiye’ye yapmayı planladığı bu yatırımın İlimize kazandırılması noktasında Çorum TSO’nun her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Bir süre önce de Yönetim Kurulu Başkanımızın da yapmış olduğu açıklamada vurguladığı gibi, İş dünyası olarak her türlü katkıya hazır olduklarını ve yaklaşık 5000 kişinin istihdam edileceği bu fırsatı, toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek Çorum’a kazandırılmasında ayrıca böylesi büyük projelerin takibi ve desteği için oluşturulacak bir platformda Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını dile getirdi. Çorum’un tüm dinamikleri, elini taşın altına koyarak ilimizi, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri  haline getirecek bu girişime destek olmalıdır, dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun