9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Mecliste Ezberi Bozuldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin, "Kendi aklınca 'CHP, ahlaksızlara sahip çıkıyor' gibi bir algıyı yerleştirmek istiyor. Mecliste ezberi bozuldu" dedi.

Mecliste Ezberi Bozuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber'in canlı yayınında "Günlük Özel" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Öğrenci evlerine yönelik tartışmalar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, iktidarın 11 yıllık sürede yurt sorununu çözemediğini savundu.

Çoğu gazetede kız ve erkek öğrencilerin ayrı evlerde kaldığına yönelik haberler çıktığını da anımsatan Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana kızlar ve erkeklerin ayrı yurtlarda barındığını söyledi.
"Halkın kafasını karıştırarak, oy devşirmek doğru değil. Yazık, günah" değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, gençlerin asla suçlu pozisyonuna da düşürülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan Erdoğan'ın, bu açıklamayı Kızılcaham'daki basına kapalı toplantıda yaptığını, bir gazetenin de bunu kulis haberi olarak verdiğini belirten Kılıçdaroğlu,  şöyle devam etti:

"Arkasından Sayın Bakanlar çıktı, açıklama yaptı, Sayın Bülent Arınç da 'bu, asparagastır' diye açıklama yaptı. Ertesi gün salı toplantısında hiç de bunun asparagas olmadığı Başbakanın kendi sesinden bütün Türkiye'ye duyuruldu. Şimdi Bakanlar zor durumda kaldı, sadece Sayın Arınç değil, diğer Bakanlar da Sayın Yalçın Akdoğan da zor durumda kaldı, o da aynı şekilde bunu düzeltmeye çalıştı. İlk soruyu kendisine sorması gereken kişi Sayın Başbakandır. 'Benim söylediklerim toplumda rahatsızlık yaratıyor ki benim arkadaşlarım benim sözlerimi düzeltmeye çalışıyorlar.' Doğru bir şey söylese herhalde düzeltmeye çalışmazlar."

Başbakan Erdoğan'ın "CHP, kız ve erkeklerin aynı evde kalmasını destekliyor" yönünde bir tuzak hazırladığını ileri süren Kılıçdaroğlu, böyle bir şeyi desteklemediklerini söyledi.
Türkiye'deki yurt sorununun 2 yılda çözülebileceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, hiçbir öğrencinin koşullar olduğu takdirde, evde kalmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, bütün üniversite öğrencilerinin yurtlar dışında kız erkek bir arada kaldığı ve CHP'nin de bunlara sahip çıktığı yönünde bir pozisyon çizdiğini savunarak, "Kendi aklınca 'CHP, ahlaksızlara sahip çıkıyor' gibi bir algıyı yerleştirmek istiyor. Mecliste ezberi bozuldu, başörtüsü dolayısıyla. Bir boşluk doğdu hayatında, ne yapacağını şaşırdı, lafı buraya getirdi 'bir şeyler yakalayabilir miyiz?' diye. Hiçbir şey yakalayamaz. Biz, bu ülkenin değerlerine, insanlarına saygılıyız, gençlerine de sahip çıkıyoruz. Eğer bir sorun varsa, bizzat sorunun kaynağı kendisidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın "Benim de kızım var, ben de babayım. Bu da bir gerçek. Bundan dolayı tepki gösteriyorum" dediğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, kendisinin de kızlarının bulunduğunu, evlat sevgisinin başka bir şey olduğunu vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin "Bizden sorumlu biri olacaksa bu anne ve babamızdır" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, evlerin ailelerin mahrem alanı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Ben, oğlumun, kızımın odasına kapısını çalmadan girmem. Onlar da bizim yatak odamıza kapıyı çalmadan asla giremezler. Aynı dairede oturuyoruz, herkes birbirinin mahremine saygılıdır. Siz, bunun üstündeki örtüyü kaldırdınız. Yazık, günahtır. Ne diyor 'meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır.' Allah aşkına bir Başbakanın söyleyeceği laf mı bu. Ben, şunu desem, 'meşru başbakan vardır, gayrimeşru başbakan vardır. Kusura bakma ama sen gayrimeşru bir başbakansın.' İnsanın mahremine nasıl girebilirsin" ifadesini kullandı.

Özel hayatın gizliliğinin anayasada da güvence altına alındığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ilgili maddeyi okudu.

"Sarıgül'e rozet takacağım"

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine,  Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün parti genel merkezine geleceğini, kendisinin Sarıgül'e partinin rozetini takacağını söyledi.

Sarıgül'ün 20-25 bin kişiyle geleceğini ifade ettiğini, onlara kısa bir konuşma yapmayı düşündüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin geldiği nokta itibarıyla bir arada olmaları gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "CHP'yi baronlar yönetiyor" iddialarına ilişkin, "Baronlar karar vermiş olabilir, karar verebilirler ama ben burada olduğum sürece, partiyi birilerinin gelip de, 'Ben istediğim gibi yönlendiririm, şekillendiririm'... Buna izin vermem" dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun