9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
32,53 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı Başlıyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında Türkiye’nin ön önemli buluşmalarından biri olan İzmir Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı’nın üçüncüsünü düzenliyor...

İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı Başlıyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında Türkiye’nin ön önemli buluşmalarından biri olan İzmir Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı’nın üçüncüsünü düzenliyor. A Artı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle, “Çok Geç Olmadan” sloganıyla hazırlanan organizasyon, 20-22 Ekim tarihleri arasında Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir kez daha İzmir’de buluşacak; iyi ve örnek İSG uygulamalarını paylaşacak.

Her yıl 1000 insanımız ölüyor

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusunun yıllarca önemsenmediğinin altını çizen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Ülkemiz, iş kazaları istatistiklerinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada. Ne yazık ki her yıl ortalama 100 bin iş kazası meydana geliyor ve yaklaşık 1000 çalışanımızı bu kazalara kurban veriyoruz. 3500-4000 kişi de sürekli iş görmezlik raporu alıyor. Bu acı tablonun en büyük nedeni, İSG kültürümüzün, bilincimizin yetersiz olması” dedi.

Kazaların yüzde 98’i önlenebilir

Sorunun çözümüne katkı koymak için yola çıktıklarını vurgulayan, iş kazalarının yüzde 98’inin tedbir alınması halinde önlenebileceğini kaydeden Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir işveren örgütü olarak hedefimiz, hem bu konudaki farkındalığın ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak hem de sektörün bileşenlerini bir araya getirerek ekonomiye katkı yapmak. Zirve ile birlikte düzenlenecek fuarda da ekipman, donanım, danışmanlık, ilkyardım firmaları gibi İSG sektörünün tüm tarafları boy gösterecek. Katılımcı firmalar ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak, sektörlerindeki son gelişmeleri sergileyecek.”

DEVLER ZİRVEDE BULUŞACAK

İZSİAD’ın organize ettiği 3. İzmir Ulusal İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜSİAD, TÜRKONFED, BASİFED, SEDEFED, TMMOB, TTB, TÜRK-İŞ ve DİSK desteğiyle düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası da organizasyonun destekçileri arasında…
Ford, Toyota Tofaş, Yaşar Holding, Tüprag, Tüpraş, Vestel, ATM Terminal, Nemport, Çimentaş, Total, JTI, Weber, Hugo Boss, SunEkspres, Pirelli gibi pek çok önemli firmanın temsilcileri, yöneticileri, zirvedeki 10 oturumda örnek İSG uygulamalarını paylaşacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu da konuşma yapacak.
Zirvenin katılımcı profilini; başta İSG uzmanları, işyeri hekimleri ve hemşireleri olmak üzere; yerli ve yabancı firmaların sahipleri, İSG yöneticileri, insan kaynakları yöneticileri, kalite yöneticileri, üretim müdürleri, çalışanları ve çalışan temsilcileri oluşturuyor.

Ümmiye Koçak ve Sunay Akın

Organizasyonun bu yılki onur konuğu, ünlü yönetmen Ümmiye Koçak olacak. Adana’dan çıkmış, ulusal ve uluslararası pek çok ödül almış bu isim de mücadele ruhu ışığındaki başarı öyküsünü paylaşacak. Bunun yanı sıra Gazeteci-Yazar Sunay Akın, sevilen gösterisini sergileyecek. Ünlü kişisel gelişim uzmanı Görkem Başaran da ‘ikna psikolojisi’ konulu seminer verecek.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun