9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektör Birincisi Tersan Tersanecilik oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" listesi açıklandı. Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektör Birincisi Tersan Tersanecilik oldu.

Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektör Birincisi Tersan Tersanecilik oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" listesi açıklandı. 

Denizciliğin ihracat şampiyonu olan Tersan Tersanesi son 10 yılda 9. kez "Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektörü" ihracat birinciliği ödülünü almaya hak kazandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği "İhracatın Şampiyonları" ödül töreninde, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yunaklı tarafından takdim edilen "Gemi, Yat ve Hizmetleri Sektörü" ihracat birinciliği ödülünü TERSAN Tersanesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nurettin Paksu kabul etti. 

Tersanemiz, 2022 yılında son 10 yılda dokuz kez olmak üzere yeni gemi ve inşa sektörünün ihracat birincisi oldu. Bu başarının mimarı olan yaklaşık 5 bin çalışanımıza yürekten tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. 2022 yılında ihracatını gerçekleştirdiğimiz farklı segmentlerden dört gemiden ikisi ödüllere layık görüldü. Norveçli, Havila Kystruten için inşa ettiğimiz Havila Capella Yolcu Gemisi “2022 Yeni Nesil Gemi” ödülünü alırken Rus, Okeanrybflot firması için inşa ettiğimiz “Viladimir Biryukov” ise, 2022’nin en iyi Süper Balıkçı Gemisi seçildi. Tüm bu başarıların altında birbirine bağlı olarak bizi başarıya ulaştıran birçok etken var. Yönetim kabiliyetimiz, kaliteli gemi inşa prensibimiz, inovasyona verdiğimiz önem, etkili pazarlama ve iyi finansal yönetim kabiliyetlerimiz bu faktörlerden önemlileri ve başarıya en çok etki edenleri. Ayrıca Tersan olarak yeni yatırımlar konusunda ortaya koyduğumuz öncü rolümüzün de bu başarıya katkısı olduğu kanısındayız.

Tersan olarak başarılarımızın yanında, Türkiye’nin gemi inşa sektöründeki son yıllardaki yükselişi bizi ayrıca gururlandırıyor. 2022 yılında özellikle, dünya genelinde pandemi sonrası artan talep ve deniz ticaretindeki büyüme, yeni gemi inşası için taleplere artış olarak yansıdı. Ayrıca, Türkiye’nin gemi inşa sektöründe uzmanlaşmış işgücü ve teknolojik altyapısı da sektörün geleceği için umut veriyor.

Tabii dünya genelindeki ekonomik belirsizlikler ve politik riskler gibi faktörlerden bizler de etkileniyoruz, ancak önümüzdeki yıllarda bu ekonomik belirsizliklerin ortadan kalkması ile Türkiye için daha çok fırsat yaratabileceğimiz bir dönemin geleceğini umut ediyoruz.

Türk tersanelerinin başarısına baktığımızda ise avantaj sağlayan birçok faktör karşımıza çıkıyor. Öncelikle hedeflediğimiz pazarlara yakınlık açısından coğrafi konumumuzun avantajı önemli bir etken. Denizcilik sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren ve denizcilik eğitimi alan kalifiye işçilere sahip bir ülkeyiz. Bunun yanında farklı tiplerde gemilerin inşasında rüştümüzü ispat ederek geniş bir ürün yelpazesine ulaştık. Tabii tüm bu faktörlerin temelinde ise tarih boyunca sahip olduğumuz denizcilik kültürü yatıyor. Bu kültür kaliteli ve ileri teknoloji gemiler inşa etmemizde büyük bir rol oynuyor.

2020 yılında başladığımız temiz enerji kullanımı konusundaki yatırımlarımıza 2022’de de devam ettik. 2022’de ilave 1,3 MW’lık çatı üzeri Güneş Enerji paneli ile toplam 5,1 MW gücüne ulaştık. Bu kurulu güç ile şu an dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise en büyük tersane üzeri güneş enerji santraline sahibiz. Güneş enerji santralimiz ve Bafa’da bulunan kendi rüzgâr santralimiz sayesinde üretim süreçlerimizin yüzde 100’ünde temiz enerji kullanıyoruz. Temiz enerji kullanarak inşa etmeye devam ettiğimiz 10 farklı tipte gemiyi ise 2023 yılı içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz, dolayısıyla bizim için 2023’ün önemli bir yıl olacağını öngörüyoruz. Sektörel olarak değerlendirdiğimizde ise balıkçı gemilerinin inşasında dünyada geldiğimiz öncü konumu, açık deniz ve yolcu gemileri segmentinde de yakalamak istiyoruz. Tüm yatırım, finans ve pazarlama faaliyetlerimizi ise bu doğrultuda kanalize ediyoruz diyebiliriz.

2022 yılında ihracatını gerçekleştirdiğimiz farklı segmentlerden dört gemiden ikisi ödüllere layık görüldü. Norveçli, Havila Kystruten için inşa ettiğimiz “Havila Capella Yolcu Gemisi” 2022 Yeni Nesil Gemi ödülünü alırken Rus, Okeanrybflot firması için inşa ettiğimiz “Viladimir Biryukov” ise, 2022’nin en iyi Süper Balıkçı Gemisi seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

ArcelorMittal yıllık incelemesini açıkladı

27 Nisan 2024 Cumartesi

Vişne Madencilik, halka arz sürecini başlattı

19 Nisan 2024 Cuma

Implats, Güney Afrika'da 3.900 çalışanını işten çıkarıyor

28 Nisan 2024 Pazar

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi

Tata Steel, elektrik ark ocağı inşası için yatırım kararı aldı

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun