9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

"Konutta Ne Yaparsan Yap Satar Dönemi Bitti"

Emlak Konut GYO projeleri arasında 2019 yılında en çok satan proje Büyükyalı oldu. Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, “Tüketici artık çok bilinçli. ‘Ne yaparsan yap satar’ dönemi son buldu” dedi...

"Konutta Ne Yaparsan Yap Satar Dönemi Bitti"

Özak GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Emlak Konut GYO’nun ‘2019 Yıl Sonu Satışı Tamamlanmış Bağımsız Bölümler Raporu’na göre en çok satan projenin Özak-Yenigün-Ziylan Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında geliştirilen Büyükyalı projesi olduğunu açıkladı. Projede yılın son çeyreğinde KDV hariç 317 milyon 568 bin lira değerinde 84 adet bağımsız bölümün ön satışı, 2019 toplamında ise KDV hariç 645 milyon 838 bin lira değerinde 185 adet bağımsız bölümün ön satışı yapıldı.

Oturum Amaçlı Aldılar

Tüketicinin birkaç yıldır gayrimenkul alımında bilinçlendiğini vurgulayan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bu nedenle gayrimenkul sektörü için zor geçen 2019’da satışlarda sorun olmadığını söyledi.

Akbalık, “2013’e kadar sadece ev sahibi olmak tüketici açısından çok önemli bir olguydu. Gayrimenkul firmaları ne yaparsa sattı. Şimdi artık o ‘ne yaparsam satar’ dönemi bitti. Tüketici sadece ev almıyor; yaşam biçimi; eğitim, kültür ve spor içeriği, ulaşım, ihtiyaçlarına tam yanıt ile hizmet alıyor” dedi.

Projede yapılan alımların %95 oranında oturum için yapıldığını belirten Akbalık, yatırım için alanların oranının çok düşük olduğunu söyledi. Akbalık, “Bu da gösteriyor ki; hayatında bir kez, en fazla ikinci kez ev alanlar, ihtiyaçları için alım yapanlar detaylı düşünülen, kaliteli bir yapı ve tasarımı olan projeleri tercih ediyor. Bu sadece bizim için geçerli değil. Artık benzer projeler ilgi görüyor. Yeni şehircilik akımı dediğimiz kavram, ev sahibi olmak isteyenlerin taleplerini ve ihtiyaçlarını doğru tanımlayıp ona göre yanıt veriyor” diye konuştu.

Uygun Fiyatlar

Artan inşaat maliyetlerine bakıldığında konut fiyatlarının mevcut durumda ‘uygun’ seyrettiğini belirten Akbalık, faiz hareketlerinin de aşağı yönlü olduğu bu dönemde tüketicinin var olan talebini yeniden alıma döndürdüğünü ifade etti. Akbalık, mevcutta satıştaki ünitelerde metrekare fiyatlarının 17.000 liradan başlayarak 40.000 liraya kadar çıktığını söyledi.

İstanbulluya Kazandırıyoruz

Proje içinde tarihi alanların dönüşümünün yapılan çok ince çalışmalar sonucunda yeniden İstanbulluya kazandırıldığını belirten Ahmet Akbalık, “Kültür sanat alanları, restoranlar, organik pazar, çok donanımlı spor merkezi herkese açık. Dünyanın en önemli montessori anaokulu geldi. Bir deniz semti olarak iskelesiyle, yolu üst geçitle alta alıp denize direkt ulaşım sağlayarak, bisiklet yollarıyla bu kurguyu da tam anlamıyla hayata geçirdik. Anahtar teslimlerine başladık. Mart ayı itibariyle yaşam başlıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun