9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dokunmasız Teknolojiden Vinil Zeminlere, Koronavirüs Ev Tasarımını Nasıl Değiştirecek?

Bir pandeminin ortasında, birçok şehir ve topluluk kilit altında olduğu için, çoğumuz sosyal mesafeyi uyguluyoruz- geleceği düşünmek için çok zamanımız var. COVID-19 evlerimizde yaşama biçimimizi nasıl değiştirecek? Kolektif bir toplum olarak, hepimiz mikropları ve hastalığın nasıl yayıldığını iyi biliyoruz.

Dokunmasız Teknolojiden Vinil Zeminlere, Koronavirüs Ev Tasarımını Nasıl Değiştirecek?

Evlerin geleceği mikropsuz mu? Bu kesinlikle imkansız. Ancak mevcut evlerimizde nasıl yaşadığımız, yenileme ve yenilerini inşa etme şeklimiz muhtemelen başka bir pandemiden duyulan ortak korkumuzu yansıtacaktır.

Outfit Home'dan Alison Koch'a göre, bir miktar mikrop direncine sahip herhangi bir yüzey, daha fazla talep görecektir. Alison Koch “Temizlenebilir yüzeylerin öngörülebilir gelecek için tasarımcıların ve müşterilerin zihninde ön planda olacağını düşünüyorum”

Pandeminin olumlu bir etkisinin yapı malzemelerinde yeni yenilikler olabileceğini öngörüyor. “Daha az bakteri barındıran veya hem ticari hem de konut uygulamaları için temizlenmesi daha kolay tezgahlarda ve yüzeylerde yeni teknoloji görmek isterim.”

Pandemi, evlerimizdeki alanları nasıl kullandığımızı da değiştirecek. Master süitler yıllardır en büyük tasarım trendlerinden biri olmuştur. Yeni evlerde, pratik olarak standart kabul edilirler. Hiçbir zaman gözden düşmeyecek olsalar da, vestiyer alanları ve özel ev ofisleri büyük süitlerin satış odağı olarak yerini alabilir.

İşte koronavirüs dünyasından sonra iç tasarımın değişim yollarından bazıları.

Lüks Vinil Döşeme Laminat Parkenin Yerini Alacak

Floor Covering News'e göre, lüks vinil karo (LVT) satışları 2012'de yaklaşık 750 milyon $ 'dan 2018'de 3.687 milyar $' a yükselirken, laminat parke satışları düştü. Ahşap döşemeye diğer alternatiflerin aksine, LVT daha iyi bir fiyat noktasında ahşap estetiğine sahiptir ve mikropların yayılması bakımından laminat ve ahşap kaplama döşemeden çok daha üstündür.

Deep Blue Construction sahibi Thomas Jeffrey “Döşemeye gelince, laminatlar, döşemenin mühendisliği ve ömrü nedeniyle bakteri üremesini önlemek için ideal değildir. Bir ürün arıyorsanız, bozulmayacak sert plastik su geçirmez bir zemin olan lüks vinil döşeme tavsiye ederim” diyor.

Thomas Jeffrey “Malzemenin kendisi, bitirme işleminde yerleşik bir antimikrobiyal içerir. Ayrıca, malzemeye zarar vermeden ve ailenizi güvende tutmadan çamaşır suyu, buhar ve dezenfektanlar gibi her türlü temizleme solüsyonunu tekrar tekrar kullanabilirsiniz” diye açıklıyor.

Mantar Döşeme Her Yerde Görülecek

Mantar zemin kaplaması daha temiz bir ev için mükemmel bir seçimdir. Küf ve küf oluşumunu önlemeye yardımcı olan doğal bir antimikrobiyaldır ve suya dayanıklıdır. Mantar döşeme, onlarca yıldır varlığını sürdürüyor ancak sürdürülebilir ve çevre dostu bir malzeme olduğu için daha yakın zamanda popülerlik kazandı. Biyolojik olarak parçalanabilen doğal bir malzemedir. Böylece, yaşam döngüsünün sonunda parçalanabilir. Aynı zamanda düşük maliyetlidir. Ancak sentetiklerin aksine, çok dayanıklı değil. Mantar döşeme çizilmelere karşı hassastır, ağır aletler veya nesneler yere girintiler bırakabilir.

Daha Fazla Kişi Antimikrobiyal Seramik Karo Talep Edecek

Bu şekilde nadiren pazarlanmasına rağmen seramik karo mikropların yayılmasını önlemek için yararlıdır. Seramik karo, ailenizi bakterilerden uzak tutmanın bir başka olumlu yoludur, çünkü buhar veya temizlik çözeltileriyle bozulmayan sağlam bir yüzeydir.

Bakır Yeni Paslanmaz Çelik Olacak

Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından finanse edilen New England Tıp Dergisi'nde yayınlanan yakın tarihli bir araştırmaya göre, bakır sadece estetik açıdan hoş ve diğer yüzeylere daha sıcak bir alternatif değil, aynı zamanda daha sağlıklı. Araştırmalar, yeni koronavirüsün bakır üzerinde sadece dört saat, paslanmaz çelikte 72 saat hayatta kaldığını gösterdi.

Mutfak ve banyo lavaboları evde en sık kullanılan ürünler arasındadır, bu nedenle bakır bir lavabo seçmek gerçekten sağlıklı bir ortamın korunmasında güçlü bir rol oynayabilir. Güzel, sürdürülebilir ve son derece pratik bir malzemedir.

Dokunmasız ve Ses Kontrollü Teknoloji Yaygınlaşacak

Bir süredir insanların daha akıllı ev özelliklerine, dokunmasız sensörlere ve sesli komutlara doğru hareket ettiğini görüyoruz. Bu yenilikler artık sadece kolaylık veya lüks olarak değil, gerekli özellikler olarak da görülecektir.

Dokunmasız teknoloji, daha küçük cihazlara ve cihazlara da entegrasyonu sürdürecektir. Örneğin sensör pompalı sabunluklar gibi hareketle aktive edilen ürünler daha çok rağbet görecek. Hepimiz ellerimizi daha sık yıkıyoruz ve sabunlukların evlerimizdeki en kirli yüzeylerden biri olması muhtemeldir.

Vestiyerler Gereklilik Olacak

COVID-19, öngörülebilir gelecek için hayatımızın büyük bir parçası olacağından akıllı yaşam için iyi hijyen uygulamak şarttır. Evlere bir vestiyer alanı eklemek, halka açıkken temas ettiğimiz tüm mikropları azaltmak için harika bir yoldur.

Yeni araştırmalar, özellikle ayakkabılardaki ev içindeki mikropların hastalığın yayılmasına önemli bir katkıda bulunabileceğini gösteriyor. Ortalama ayakkabı binlerce olmasa da yüzlerce bakteri barındırır. Sağlık kuruluşları insanlara içeride dış giyim ve ayakkabı giymekten kaçınmaları konusunda tavsiyede bulunmaktadır, bu nedenle vestiyer alanlarının gerekliliğine daha fazla önem verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun