9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

“Architecture at Zero” 2020 Kazananlarında Türkiye de Var!

Architecture at Zero Yarışması’nın bu yılki konusu, Californiya San Benito’ya sürdürülebilir bir kütüphane tasarlamak olarak duyuruldu. Yarışmanın 2020 kazananları haberimizde...

“Architecture at Zero” 2020 Kazananlarında Türkiye de Var!

“Architecture at Zero”, dünya çapında öğrencilere ve profesyonellere açık, enerji ve verimli tasarım arayışında mimarlık, mühendislik ve planlama öğrencilerini ve profesyonellerini birleştiren sıfır net enerji tasarım yarışmasıdır.

Architecture at Zero Yarışması’nın bu yılki konusu, Californiya San Benito’ya sürdürülebilir bir kütüphane tasarlamak olarak duyuruldu. Yarışmanın 2020 kazananlarına aşağıda yer verilmiştir:

Profesyonel Kategorisi:

ONUR ÖDÜLÜ: THE BOOK GARDEN - A PLACE FOR COMMUNITY BUILDING
JENSEN ARCHITECTS
SAN FRANCISCO, CA

Proje yaklaşımı doğrudan San Benito'nun eşsiz iklim ve sosyal koşulları tarafından şekillendirildi.Temel site oryantasyonunun temelleri ve mimarinin küçük pavyon benzeri kütlesi doğal gün ışığını ve doğal havalandırmayı en üst düzeye çıkararak, aynı zamanda düşük enerji tüketen sağlıklı alanlar yaratır.

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ: COMMUNITY CURRENTS
MURPHY BURNHAM & BUTTRICK ARCHITECTS
NEW YORK, NY

Bu proede asif havalandırma, mevsimsel gölgeleme ve etkili gün ışığı; soğutma, ısıtma ve aydınlatma yüklerini azaltır ve çatı katındaki fotovoltaik bir sistemin bina tarafından kullanılan enerjinin % 100'ünden fazlasına eşdeğer bir güç sağlamasına olanak tanır.
Ayrıca bina karbon negatif CLT ve glulam kirişlerden inşa edilmiştir, ayrıca düşük şekillendirilmiş karbon tokmaklı toprak, kütüphanenin karbon ayak izini azaltır.

TAKDİR ÖDÜLÜ: THE BRANCH
DIALOG, VANCOUVER, BC/SANFRANCISCO, CA
+ BYRENS KIM DESIGN WORKS, OAKLAND, CA

The Branch, California'daki San Benito Serbest Kütüphanesi için yeni bir net pozitif enerji, net sıfır karbon kütüphane binası  oluşturulması için bir tekliftir. Binanın tasarımı enerji tüketimini azaltır ve binayı inşa etmek için kullanılan malzeme ve süreçlerde bulunan karbonu tamamen dengelemek için yerinde elektrik üretir ve sıfır karbon standardına ulaşır.

Birçok sürdürülebilir tasarım stratejisini sorunsuz bir şekilde birleştiren, doğal havalandırma ve pasif güneş gölgeli cam, jeotermal değişim ve fotovoltaik panellere sahip yüksek performanslı fotovoltaik paneller net pozitif enerji binası oluşturmak için bir araya geliyor.

Öğrenci Kategorisi:

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ: TO GATHER
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
ANKARA, TÜRKİYE

Binayı hakim rüzgar yönüne dik yönlendirmek ve doğu-batı ekseni boyunca bir uzatmak, doğrudan kış güneş ışığına maruz kalan yüzey alanını en üst düzeye çıkarmak, aynı zamanda yaz aylarında etkili pasif soğutma sağlar. Açık renkli uyarlanabilir cephe tasarımı, alınan ışığın kalitesini artırır ve sıcaklık kontrolü sağlar. Bu fikir, projenin can alıcı noktasını oluşturuyordu. Çatıdaki PV paneller ise, binanın asgari enerji tüketiminde bulunmasını sağlar.

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ: ATRIAL CREEP
WROCLAW BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
WROCLAW, POLONYA

Doğal aydınlatmayı ve doğal havalandırmayı en üst düzeye çıkarmakla birlikte “sıfır net” bina oluşturulan bu projenin tasarım sürecinde, ihtiyaç olan tüm tesislerin hacmi belirlenelerek tasarıma başlanmıştır. Sonra binanın yeri, çevredeki binalara göre ayarlanmıştır. Bölgenin sismik doğası nedeniyle tüm bina, yerden izole edilmiştir. Sismik sünme de binanın formuna ilham kaynağı olmuştur. Bir sonraki adım, sakinler için boş zamanlarını karşılayabilecekleri ve geçirebilecekleri hoş bir alan tasarlamaktı. Bu, doğrudan alt kata ve binadaki teras sistemine bağlanan bir amfitiyatro olmak üzere iki seviyede bir atriyum oluşturarak elde edilmiştir. Binadaki odaların çoğu, dikey kanatçıklar tarafından düzenlenen doğal ışıkla aydınlatılmaktadır.

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ: MERAKI

CEPT ÜNİVERSİTESİ
AHMEDABAD, HİNDİSTAN

İyi inşa edilmiş bir kütüphane, ilham verici bir yer olarak tasarlanmış çekici bir alandır. Kütüphane Hollister halkını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır; yaratılışını, ruh, yaratıcılık ve sevgi ile bir şeyler yapmayı anlatan "MERAKI" fikri tohumlamıştır. Bu canlı yapı, fonksiyondan forma tasarım, estetik ve enerji tüketimini göz önünde bulundurarak zevkle yapılmıştır. Güney duvarları, güney cephesine kendiliğinden gölgeleme sağlayacak şekilde açılıydı. Verimli bir mekanik sistem bina enerji kullanımını % 40 azaltabildi. İkinci en etkili enerji tasarrufu önlemi, hava şartlarına izin verildiğinde doğal havalandırma için binanın dış camlarını açmaktı. Bu, EUI'yi % 15 azalttı.Toplamda, yıllık EUI'da taban çizgisine kıyasla% 58'lik bir azalma sağlandı. Solar PV'ler kütüphane binasının sadece sıfır değil, net pozitif olmasını sağladı.

TAKDİR ÖDÜLÜ: ILLUMINATION

SANAT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSİ, SAN FRANCISCO VE
CHUNG YUAN CHRISTIAN ÜNİVERSİTESİ, TAYVAN

Aydınlatma(ILLUMINATION), çevre kalitesi söz konusu olduğunda en önemli parçalardan biridir. Bu nedenle, net sıfır enerji yapılaşmasını sağlamak için "aydınlatma" ana konsept olarak belirlendi. Çoklu enerji analizleri ile ark duvarı atriyumunun sadece binaya ışık yakmakla kalmayıp aynı zamanda parlama problemini de ortadan kaldırdığı bulunmuştur. Çeşitli pasif ve aktif tasarımlarla birleştirilen yeni bina net sıfır enerji hedefine ulaşıyor. Dahası, bu proje sadece net sıfır enerji hedefine ulaşmakla kalmaz, aynı zamanda topluluk ağı kavramını da takip eder. Bu kütüphanenin yenilenebilir enerji sisteminde, topluluğa% 10 ek enerji sağlanacak ve bu da yaz ve kış aylarında yüksek yükte elektrik kullanımını önleyecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun