9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,51 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Dünya Geri Dönüşüm Kongresi ‘Geri Dönüşümün Geleceğini’ ele aldı

Abu Dhabi'de düzenlenen BIR Dünya Geri Dönüşüm Kongre ve Sergisi, dünyanın dört bir yanından gelen geri dönüşüm uzmanlarını bir araya getirdi.

Dünya Geri Dönüşüm Kongresi ‘Geri Dönüşümün Geleceğini’ ele aldı

Bu yıl 75. kez düzenlenen kongrenin ilk oturumu "BIR - 75 ve Ötesi" başlığıyla gerçekleşti. Etkinlik, 23 ekimde  Abu Dhabi'de düzenlendi ve 56 ülkeden 1,100 katılımcıyı ağırladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan, Uluslararası Geri Dönüşüm Bürosu Genel Müdürü Arnaud Brunet, 56 ülkeden 1,100 katılımcının yer aldığını ve en büyük delegasyonun Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldiğini belirtti.

Etkinlikte 'Geleceğin Geri Dönüşümü' başlıklı sunum gerçekleştiren, 311 Enstitüsü'nün kurucusu ve baş fütüristi Matthew Griffin, gelecekteki geri dönüşüm fırsatlarına ve zorluklarına dikkat çekti. Fütürist Matthew Griffin, geri dönüşümcüleri dünyanın sınırlı ve değerli doğal kaynaklarının geri kazanılması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlama konusunda daha proaktif olmaya çağırdı.

Griffin, sunumunda, BIR üyelerinin gelecek yıllarda karşılaşabilecekleri ana konuları vurgulayarak üyeleri "dünya gerçeklerine uyum sağlamaya" davet etmekti.

“Siz kaynak geri dönüşümcülerisiniz”

Griffin'in mesajının merkezinde, geri dönüşüm endüstrisinin "kaynak geri dönüşümü" olarak adlandırılması gerektiği vurgulanarak, "atık" kelimesinin kullanımının sektöre zarar verdiği fikrini savundu. “Siz 'kaynak geri dönüşümcülerisiniz', 'atık' kelimesini 'kaynak' ile değiştirmelisiniz. Bu size zarar veriyor. Kendinizi yeniden pazarlayın” dedi.

Griffin aynı zamanda küresel atık miktarının yılda 2.4 milyar ton olduğunu ve sadece 312 milyon ton civarında "sert atık"ın geri dönüştürüldüğünü belirtti. Bu istatistiklerin eksik ve net olmayan raporlama nedeniyle kesin olmadığını vurgulayarak, geri dönüşüm endüstrisinde raporlama standartlarının eksik olduğunu dile getirdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan, BIR'in yeni Başkanı Susie Burrage, geri dönüşüm endüstrisinin artık dünyanın dikkatini çektiğini ve sürdürülebilirlik için kritik bir rol oynadığını söyledi. Burrage, BIR'in 75 yıllık geçmişini kutlayarak, geri dönüşümün artık bir fırsat olarak görüldüğünü ve sürdürülebilirlikte önemli bir taş olduğunu vurguladı.

Burrage aynı zamanda artan ticaret engellerinin sektör için önemli bir zorluk teşkil ettiğini ve BIR'in bu konuyu ele almaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, BIR'in üye sayısının arttığını, yönetimin yatırımlar yaptığını ve savunuculuk çabalarını artırdığını dile getirdi.

BIR, uluslararası geri dönüşüm endüstrilerinin birlikte çalıştığı bir platform olarak, doğal kaynakları koruma ve ikincil hammaddelerin serbest ticaretini kolaylaştırma amacı taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Kroman Çelik iptal ettiği projesi için yeniden başvurdu

25 Nisan 2024 Perşembe

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Wu’an Xin Feng, Mısır’da sıcak rulo sac tesisi kurmayı planlıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi

Almanya, Mart ayı çelik satışlarında gerileme yaşadı

26 Nisan 2024 Cuma

Kocaer Çelik’ten bedelsiz sermaye artırımı kararı!

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun