9.716,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,89 TRY Faiz Faiz
89,53 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,51 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,57 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,84 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.445,68 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Avrupa bölgesi inşaatları salgın boyunca ilk kez büyümeye işaret etti

''Avrupa bölgesi inşaat şirketleri Mart ayında kısmi bir büyüme bildirdi ve bu, salgının blok genelinde aktiviteyi 2020 boyunca kesintiye uğratmasından bu yana ilk artışı işaret ediyor. ''

Avrupa bölgesi inşaatları salgın boyunca ilk kez büyümeye işaret etti

IHS Markit'te ekonomist olan Usamah Bhatti, "Avrupa bölgesi inşaat şirketleri Mart ayında kısmi bir büyüme bildirdi ve bu, salgının blok genelinde aktiviteyi 2020 boyunca kesintiye uğratmasından bu yana ilk artışı işaret ediyor. 

Avrupa bölgesindeki yeni inşaat projeleri, bildirildiğine göre kamu sektörü çalışmalarında geri dönmeye başladı. Sonuç olarak, Şubat 2020'den bu yana istihdam yaratmanın ilk örneği olan Mart ayında, blok genelinde firmalar işgücü sayılarını marjinal olarak artırdı. Projeler yeniden başladı,  Avrupa bölgesi merkezli inşaat şirketleri, olumlu hissiyatın güçlü bir seviyede kalmasıyla önümüzdeki 12 ayda faaliyetin artacağı konusunda iyimserdi.

Fransa ve Almanya'daki inşaatçılar inşaat faaliyetlerinde daha fazla düşüş bildirmeye devam etti, her ikisi de daha düşük düşüş oranları kaydetti."

Avrupa bölgesi inşaatçıları arasındaki ev inşaatı, büyüme hızı genel olarak mütevazı olsa da, Mart ayında genişleme bölgesine geri döndü. Artışa, Fransa'daki faaliyette istikrarın sağlanmasıyla birlikte İtalya'da güçlü bir yükseliş öncülük etti. Bununla birlikte, Alman firmaları, Şubat ayından itibaren düşüş hızının azalmasına rağmen, konut yapımında art arda ikinci düşüşe dikkat çekti.

Ticari inşaat faaliyetleri ise son anket döneminde en kötü performans gösteren alt sektör oldu. Mart ayındaki düşüş arka arkaya 13. oldu, ancak daralmanın hızı Temmuz 2020'den bu yana çok yumuşak gerçekleşti. Fransa ve Almanya'daki inşaat firmaları keskin daralmalar bildirmeye devam ederken, İtalyan işletmeler faaliyette daha da sağlam bir artışa işaret etti.

İnşaat mühendisliği projelerinde üstlenilen işler, Mart ayında art arda 20. ay için azalma gösterdi. Bununla birlikte, düşüş Şubat'tan itibaren yumuşadı. Almanya'daki güçlü bir daralma marjinal büyümeyi başlattı.

İş iyimserliği, hem İtalyan hem de Fransız inşaatçılarda güçlü bir şekilde kaydedildi. Avrupa bölgesindeki en büyük üç ekonomiden yalnızca İtalya'daki firmalar Mart ayında bir genişleme kaydetti. Ayrıca, İtalyan inşaat faaliyetleri Ocak 2007'den bu yana en hızlı artışı gösterdi. Aynı zamanda, Alman firmaları yedi aydır üretimde en yumuşak daralmanın sinyallerini verdi. Bu arada, Fransız firmaları, mevcut dokuz aylık dizide en yumuşak düşüş hızıyla birlikte, kısmi bir daralma sinyali verdiler.

Avrupa bölgesi inşaat şirketleri arasındaki genel duyarlılık, Mart ayında pozitif kaldı, Gelecek Aktivite Endeksi, art arda üçüncü ay için 50.0 değişiklik yok eşiğinin üzerinde kaldı. Bloktaki en büyük ekonomilerin üçü de önümüzdeki 12 ay içinde faaliyette bir artış bekliyordu, bu durum Şubat 2020'den bu yana ilk kez gerçekleşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Hot rolled coil prices are increasing in China

26 Nisan 2024 Cuma

Çin’de sıcak haddelenmiş rulo fiyatları artıyor

26 Nisan 2024 Cuma

BMZ 2024 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 530 bin ton çelik üretti

26 Nisan 2024 Cuma

İtalya’da filmaşin fiyatları yükselişte

26 Nisan 2024 Cuma

Kardemir kütük fiyatları açıklandı

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun