9.722,09 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,53 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,35 TRY Faiz Faiz
88,17 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,47 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,20 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.426,12 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Cv Hazırlama Siteleri Ve Sanatçı Özgeçmişi Nasıl Hazırlanır?

Yurt dışında eğitim almak için veya iş başvurusunda bulunacak olan kişiler için göz alıcı bir özgeçmiş veya bir diğer ismiyle CV'ye sahip olmak, artık eskiye göre daha çok önemli. Çünkü daha da artmaya devam eden dünya nüfusu, nüfus artışıyla beraber daha da fazla iş bulmak isteyen mezunlar veriyor. Bu da beraberinde rekabet ortamını oluşturuyor.

Cv Hazırlama Siteleri Ve Sanatçı Özgeçmişi Nasıl Hazırlanır?

CV hazırlamak için önceden internetten araştırmalar yapıp, örnek özgeçmişler indirip, üzerinde düzenlemeler yapıp özgeçmişinizi hazırlarken, günümüzde bu değerlerin önem kazanması ile bu işlemi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlayan CV hazırlama siteleri ortaya çıktı. Özgeçmişinizi pratik ve hızlı bir şekilde oluşturmanızı sağlamaya fırsat sunan bu sitelerden birisi cvhazirlama.cool dur. Bu sitede her meslek grubuna özel hazırlanan CV örnekleri vardır. Bu özgeçmişleri kullanarak kısa sürede kendi CV'nizi oluşturabilirsiniz.

Sanatçı Öz Geçmişi Nasıl Yazılır?

Bir sanatçısınız, eleştirmenleri ve galeri sahiplerini tanımak, hibe başvuruları, konserlerde itibar kazanmak için yıllarınızı harcadınız. Ve şimdi, parlama zamanınız geldi. Hibeler veya akademik kabuller için başvuruyor olsanız da, hepsini birbirine bağlayan bir şey var: Akademik yeteneklerinizin genişliğini ve parlaklığını iletmek için bir sanatçı özgeçmişine ihtiyacınız var. Bir sanatçının özgeçmişinin odak noktası, sanatsal eğitiminizi, sergi geçmişinizi ve önemli kariyer başarılarınızı vurgulamaktır.

Önemli olan, iyi tanımlanmış kategorilerle basit, açık ve okunmasını kolay tutmaktır. Tipik bir CV bir ila dört sayfa uzunluğundadır ve sayfa düzeni basit tutulmalıdır. Standart yazı tipi ve yazı tipi boyutlarına bağlı kalın ve herhangi bir yazım hatasını önlemek için CV'yi göndermeden önce daima düzeltin. Ayrıca CV'yi göndermeden önce güncel olduğundan emin olun.

Sanatçı CV'si Nasıl Oluşturulur?

Bir sanatçının özgeçmişi, sanatsal profesyonel geçmişinize ve başarılarınıza genel bir bakıştır. Özgeçmişe benzese de, yalnızca sanatsal profesyonel uygulamanızla ilgili farklı unsurlar içerir. Gelişmekte olan sanatçıların özgeçmişlerini yazarken sıklıkla yaptıkları bir hata, çalışmalarını fazla satmaya çalışmaktır. Sanatçı öz geçmişi nasıl hazırlanır diye sorarsanız: Az ama öz. Özgeçmişiniz düzgün bir şekilde organize edilmeli ve yalnızca sanatsal kariyerinizle ilgili bilgileri içermelidir.

Bir Sanatçının Özgeçmişine Ne Eklemelisiniz?

1) Özgeçmişinizin Üstüne Kişisel Ayrıntıları Ekleyin

Çoğu zaman, daha yerleşik sanatçılar bunu basit tutacaktır. Bunun nedeni, özgeçmişlerine genellikle özgeçmiş yerine biyografi olarak atıfta bulunulmasıdır. Bununla birlikte, özgeçmişinizi galerilere yanıt vereceklerini umarak gönderiyorsanız, iletişim bilgilerini ekleyebilirsiniz.

2) İlgili Eğitimi Dahil Edin

Ortaokul sonrası sanat okuluna gitmiş olabilirsiniz. Veya kendi kendini yetiştirmiş, akıl hocalığı yapmış veya başka bir şekilde eğitim almış bir sanatçı olabilirsiniz. Genel olarak konuşursak, özgeçmişin bu bölümü özellikle görsel sanatlar alanındaki kurumsal eğitimle ilgilidir. Sanat alanında ortaöğretim sonrası eğitiminiz varsa, okulları, mezun olduğunuz yılları ve dereceleri ekleyin. Görsel sanatlar alanında diplomanız yoksa korkmayın.

Özgeçmişin bu bölümü sergiler veya galeri temsili için bir ön koşul değildir. Unutulmaması gereken tek şey, yaptığınız sanat eseriyle doğrudan ilgili olmadığı sürece, başka herhangi bir eğitim türünü lise mezuniyeti, işletme yönetimi derecesi bırakmamanız gerektiğidir. Bu bölümü özgeçmişinizden çıkarmak kesinlikle kabul edilebilir.

3) Özgeçmişinde Mentorluk Listeleme

Eğitiminiz için bir sanatçı altında mentorluk yaptıysanız, bunu buraya ekleyebilirsiniz. Ancak, "Eğitim" başlığını kullanmayın. “Mentorluk” kullanmak daha uygun ve bilgilendiricidir.

4) Sanat Sergilerinizi Listeleyin

En yakın tarihli serginizden başlayarak, sergilerinizi listelemelisiniz. Çok sayıda serginiz varsa, bunları iki veya daha fazla kategoriye ayırabilirsiniz: kişisel sergiler, grup sergileri ve hatta ikili sergiler. İkili sergiler iki kişilik sergilerdir; pek kişisel bir gösteri değil, ancak her sanatçı belirgin bir şekilde öne çıkıyor. Alternatif olarak, bu bilgiyi her sergi listesinin sonunda belirtebilirsiniz. Bu, çalışmanızın hangi kapasitede gösterildiğini tanımlamaya yardımcı olur.

Sanatçıların sıklıkla kullandıkları bir yöntem de seçilmiş sergileri özgeçmişlerinde listelemektir. Bu, çok sayıda serginiz olsa da olmasa da fayda sağlar: Çok sayıda serginiz varsa, artık kariyerinizle ilgili olmayan sergileri ayıklayabilirsiniz. Çok fazla serginiz yoksa okuyucuya kısa bir listeye değil, en alakalı geçmişinize baktıklarını garanti ediyorsunuz.

5) CV'nize Bir Kaynakça Bölümü Ekleyin

Özgeçmişinizin bu bölümüne, sizin veya sanatınızın yer aldığı herhangi bir makale veya kitabı dahil edebilirsiniz. En yeni yayınlarla başlayın ve kronolojik olarak geriye doğru çalışın. Makale ise yazar, başlık, yayın, cilt, yayın tarihi ve sayfa numarasını içermelidir. Çalışmanız bir yayının kapağında yer aldıysa, bilgilerinizi biçimlendirebilirsiniz.

6) Liste Öğretimi

Bu, öğretim üyesi veya misafir öğretim görevlisi veya konuşmacı olarak sahip olabileceğiniz tüm öğretim pozisyonlarını listelemek için bir alandır. Yalnızca uygulamanızla veya görsel sanatlarla özel olarak ilgili olanları dahil etmelisiniz:

7) Küratöryel Projeleri Dahil Edin

Bir sanatçı olmanın yanı sıra küratörlük projeleri de üstlendiyseniz, şimdi pek çok sanatçının yaptığı gibi, bunları sadece serginin kendisi olarak sıralayabilirsiniz. Alternatif olarak, kısa bir açıklama da ekleyebilirsiniz:

8) Ödülleri Ve Hibeleri Listeleyin

Bazı sanatçılar aldıkları ödülleri veya hibeleri listelemeyi tercih eder. Bunu dahil etmeye karar verirseniz, Nobel Barış Ödülü gibi son derece dikkate değer olmadıkça, listenin tümü özellikle sanatsal uygulamanızla ilgili olmalıdır:

9) Konutları Listeleyin

Katılmış olabileceğiniz sanatçı rezidanslarını özgeçmişinize eklemekte fayda var. Bunun nedeni, uygulamanıza ve mesleki gelişiminize bağlılık göstermeleridir:

Sanatçının Özgeçmişini Yazmakla İlgili Ek Notlar

Özgeçmişinizi yazmaya başlamanın en iyi yollarından biri, diğer sanatçıların bunu nasıl yaptığını görmektir. Yukarıda listelenen kategorilere ek olarak, bilgilerinizi düzenlemenin birçok farklı profesyonel uygulaması veya yolu vardır. Örneğin, birçok galeri veya sanatçı, kolayca erişilebilir olmaları için web sitelerinde özgeçmişler yayınlar. Ad, adres, telefon numarası, web sitesi adresi, e-posta ve diğer ek iletişim bilgileri. Adınız ayrıca CV'nin her sayfasında görünmelidir.

Eğitim/Sanatçı Eğitimi

Herhangi bir sanatçı ile ilgili eğitim ve öğretim. Kurslar, BA/Vakıf/onur dereceleri, yüksek lisans ve akademik başarılar.

Hibeler ve Ödüller

Sanatla ilgili tüm hibeler ve aldığınız ödüller.

Sergiler

Bunlar, en son sergiden başlayarak kronolojik sırada listelenmelidir. Yeni başlayan bir sanatçıysanız, birkaç serginiz varsa, kişisel gösteriler ve grup gösterileri birlikte gruplandırılabilir. Deneyimli sanatçılar yalnızca seçilen sergileri dahil etmeyi seçebilir.

Komisyonlar

Yaptığınız herhangi bir komisyon bazlı çalışma.

Koleksiyonlar

Bu hem genel hem de özel koleksiyon olabilir. Özel koleksiyoncular isimsiz kalmak isteyebilirler, bu nedenle adlarını CV'nize eklemeden önce her zaman izin alınmalıdır.

Mevcut Galeri Temsilciliği veya Temsilci

Çalışmanızı sergileyen ve temsil eden galeriler/temsilciler.

Bibliyografya

Çalışmanızla ilgili yayınlanmış tüm makaleler, incelemeler ve kataloglar.

Dahil etmek isteyebileceğiniz diğer kategoriler

Sanatçı İkametgahı, Sanatla İlgili İstihdam, Profesyonel Üyelik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Jindal Shadid, yeni projesinin detaylarını açıkladı

25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye ve Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Çin, ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerinin derhal iptal edilmesini talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

Birleşik Krallık, çelik koruma önlemlerinin uzatılmasını talep etti

22 Nisan 2024 Pazartesi

İtalyan Parlamentosu, CBAM düzenlemesi hakkında görüşme sağlayacak

22 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun