10.208,65 TRY BIST 100 BIST 100
4,49 CNY CNY CNY
34,70 EUR EUR EUR
32,31 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,27 TRY Faiz Faiz
83,94 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,74 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,50 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,55 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.402,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Çukurova Isı, ısıtmada optimum maliyet sunuyor!

Radyant ısıtma pazarının inovatif markası Çukurova Isı, ısıtmada doğru sistem seçimi ile daha az enerji harcayarak tasarruf sağlamanın mümkün olduğunu açıkladı...

Çukurova Isı, ısıtmada optimum maliyet sunuyor!

Türkiye radyant ısıtma pazarında %65 pazar payı ile sektör lideri olan Çukurova Isı, yaklaşan ısıtma sezonu öncesi doğru keşif ve projelendirmenin önemine dikkat çekti. 81 ili kapsayan geniş bayi ağı ile endüstriyel tesisler, cafe, restaurant, spor salonu, stadyum, cami ve fabrikaların ısıtması konusunda, keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar komple sistem çözümü sunan Çukurova Isı, doğru sistem seçimi ile daha az enerji harcayarak tasarruf sağlamanın mümkün olduğunu açıkladı.

Doğru sistem seçimi

Yapılarda tüketilen enerjinin %26’sının ısıtmada kullanıldığını belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, işletmelerdeki enerji tüketiminde önemli bir paya sahip olan ısıtma teknolojilerinin tasarımı ve projelendirmesi aşamasında alınacak kararların, enerji kullanımındaki etkilerini göz önünde bulundurmak gerektiğini vurguladı. Ünlü, sözlerine şöyle deva etti: İşletmeler, enerji tasarrufu açısından önemli bir ekonomik potansiyele sahiptir. Bu nedenle enerji tüketiminde önemli bir paya sahip olan ısıtma teknolojilerinde doğru sistem seçimi yapılması hem ilk yatırımda hem de işletme giderlerinde avantaj sağlıyor.

Keşiften, projelendirmeye kadar kapsamlı hizmet

Özellikle endüstriyel tesislerde projelendirme büyük önem taşıyor ;ancak teklif verdiğimiz birçok projede sadece iletimsel ısı kaybı hesapları ile yapılan projelerle karşılaşıyoruz. Bu şekilde hazırlanan projelerin, işletme sırasında beklenen sonucu vermediğini görüyoruz. Halbuki endüstriyel tesislerde hava değişimi (açılıp kapanan kapılar, cebri havalandırma vb.) hesaplamalarının da ısı kayıplarına dahil edilmesi gerekiyor. Biz Çukurova Isı olarak bu tür sorunların önüne geçmek amacıyla yurt genelindeki geniş bayi ağımız ve alanında uzman mühendislerimiz ile işletmelere, keşiften, projelendirmeye kadar oldukça kapsamlı bir hizmeti ücretsiz olarak sunuyoruz. Ayrıca mühendislik firmaları tarafından gönderilen projeler üzerinde de titizlikle çalışıyor ve herhangi bir ücret talep etmeksizin ürün yelpazemizde bulunan tüm ürünlere yönelik projelendirme hizmeti sunuyoruz.” dedi.

1 – 3 yıl amortisman süresi

Doğru sistem seçimi ile işletmelerin hem ilk yatırımda hem de işletmede tasarruf sağladığını belirten ÜNLÜ, yatırımcıların, sistem tercihi yaparken dikkat etmeleri gereken önemli hususlara da dikkat çekti: “Endüstriyel tesislerin ısıtmasında kullanılan radyant ısıtma sistemleri, boru, kanal gibi transfer elemanlarına ihtiyaç duymadığı için ilk yatırım maliyeti, klasik ısıtma sistemlerine göre ortalama %25 – %30 daha düşüktür. Radyant ısıtma sistemlerinin işletme giderleri de klasik sistemlerden %30 – %65 daha tasarrufludur ve sistem, düşük işletme giderleri sayesinde 1 – 3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti eder. Böylece endüstriyel tesisler hem ilk yatırımda hem de işletme de kazanıyor.

%40’a varan enerji tasarrufu

Cafe ve restaurant ısıtmalarında da doğru projelendirme ile %40’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Burada cihazların adetlerini ve kapasitelerini belirlerken ısıtma yapacağınız alanın mimarisi önem arz ediyor. Bu noktada da uzman mühendislerimiz tarafından yapılacak mühendislik hesaplamaları devreye giriyor.

81 ili kapsayan geniş servis ağı

İşletmelerin ve yatırımcıların marka tercihi yaparken dikkat etmeleri gereken bir diğer husus ise firmanın satış sonrası hizmetler konusundaki yapılanması ve hizmet kalitesidir. Biz Çukurova Isı olarak 81 ili kapsayan geniş servis ağımız ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız ile daima müşterilerimizin yanındayız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Slovenya'nın en büyük projesi Türk şirketine emanet

5 Mayıs 2024 Pazar

Otomotiv satışları nisan ayında geriledi

3 Mayıs 2024 Cuma

Swiss Steel, yönetim kuruluna ekleme yapacak

3 Mayıs 2024 Cuma

Mercedes-Benz Gebze'de 210 Milyon TL’lik lojistik merkezi açtı

3 Mayıs 2024 Cuma

Ajaokuta Steel Company yenileniyor

3 Mayıs 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun