9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,51 CNY CNY CNY
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
89,50 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,20 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,58 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.438,11 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Avcılar İnşaat: İzmir’de Yatırımlarımız Sürecek

İzmir’deki serüvenine 30 yıl önce başlayan Avcılar İnşaat, kente yaptığı yatırımlar ile yatırımcının yüzünü güldürüyor. Toplam yatırım değeri 925 milyon lira olan 3 yeni projeyi daha hayata geçireceklerinin müjdesini veren Avcılar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, “Bornova'nın en prestijli noktasında harika bir yatırım fırsatı sunacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da İzmir için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hala İzmir için yapılacak çok iş var” diye konuştu...

Avcılar İnşaat: İzmir’de Yatırımlarımız Sürecek

İzmir’in dört bir yanında yaptığı konut, işyeri, ofis projeleri ile adından sıkça söz ettiren Avcılar İnşaat, yatırımcılara kaliteli bir yaşam sunmayı hedefliyor.  İzmir’de toplam yatırım değeri 925 milyon lira olan 3 yeni projeyi daha hayata geçireceklerini söyleyen Avcılar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, Bornova’nın en prestijli yerinde yeni bir yatırım fırsatı daha sunacaklarını müjdeledi.

Pandemi süreci sonrası nefes alan inşaat sektörü üzerine de İnşaat Noktası'na değerlendirmelerde bulunan Avcı, “Böylesine bir ortamda dahi yatırımlarımızı askıya alma gibi bir düşüncemiz olmadı. Biz üreten, İzmir'in ihtiyacı olan modern konutları sunma gayretini gösterirken yeni süprizleri de hazırlıyoruz.  Çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Türkiye'nin lokomotifi olan inşaat sektöründe yeni bir dönem başlayacağına inanıyorum” dedi.

Avcılar İnşaat olarak gerçekleştirdiğiniz projeler neler?

Avcılar olarak yola çıktığımız 1989 yılından bu yana İzmir'in dört yanında konut, işyeri, ofis inşa ettik. Her zaman yeniliklere uyum sağlayarak, en iyisine ulaşmayı hedefledik. Yatırımcımıza sadece iyi ve sağlam yapıyla inşaa edilmiş bir ev değil, kaliteli ve değerli yaşam sürebilecekleri alanlar ve karlı yatırım fırsatları sunduk.

Yeni projeleriniz neler?  Hangi özellikleri ile ön plana çıkıyor?

Bildiğiniz gibi Avcılar Exclusive Bayraklı'nın, pandemi sürecinde dahi inşaatı durmadı. Bu açıdan yatırımcımızı koruyan bir strateji izlerken, çalışanlarımızın yine pandemi sürecinde maksimum güvenlikle işlerini yapmasını sağladık. Avcılar Exclusive Bayraklı'nın inşaatı şu anda bile 8 ay erken teslim şeklinde ilerliyor. Böylesine bir ortamda dahi yatırımlarımızı askıya alma gibi bir düşüncemiz olmadı. Biz üreten, İzmir'in ihtiyacı olan modern konutları sunma gayretini gösterirken yeni süprizleri de hazırlıyoruz. Biliyorsunuz, toplam yatırım değeri 925 milyon lira olan 3 yeni projemiz olacağını daha önce açıklamıştık. Yeni süprizimizin şimdilik sadece yerini söyleyeyim. Bornova'nın en prestijli noktasında harika bir yatırım fırsatı sunacağız.

İzmir dışında yapmayı planladığınız yeni proje hedefleriniz var mı?

"Modernizmin Mimarı" felsefesini benimseyerek İzmir’in en değerli bölgelerinde hayalleri gerçekleştirdik. Her türlü yeniliğe uyum sağlayarak, İzmirliler için her zaman en iyisine ulaşmayı hedefledik. İzmir’i, İzmirliyi önemsiyoruz. İzmir güzel şehir, burada yaşayan bizler çok şanslıyız. Herkes İzmir’e gelmek için çabalıyor. Biz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da İzmir için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hala İzmir için yapılacak çok iş var. Bu nedenle şu an için İzmir dışını düşünmüyoruz.

Avcılar İnşaat olarak pandemi sürecini nasıl geçirdiniz? Satışları nasıl etkiledi?

Önceliğimiz çalışanlarımızın sağlığı oldu. Bir süreliğine satış ofislerimizi ve ekibimizi evden çalışma modeline geçirdik, proje tanıtımlarımızı online olarak gerçekleştirdik. Sonrasında üst düzey sağlık ve güvenlik önlemleri ile işbaşı yaptık. Böylece biz de genç mühendislerimiz, deneyimli ustalarımız, teknolojik ekipmanlarımız sayesinde ülkemizin yarınlarını inşa etmeye devam ettik. Yatırımcılarımız bu zor dönemde yeni bir ev ve ofis için birikimlerini bizden yana kullanmaya devam etti, biz de bize duydukları güveni karşılıksız bırakmadık. Vadesi gelen borçlarını talepleri doğrultusunda öteledik. Bugünleri omuz omuza vererek aşmak zorundayız.

Pandemi süreci özellikle ‘dijitalleşmeyi’ ön plana çıkardı. Dijitalleşme adına yapacağınız çalışmalar var mı?

Biz dijitalleşmeye yalnızca bu süreçte değil, her zaman önem verdik. Sürekli olarak güncellenen internet sitemiz üzerinden bilgi akışına devam ettik. Yatırımcıların bu dönemde internetten daire almalarına da imkan sağlayacak bir altyapı çalışması üzerinde durduk, en kısa sürede hizmete açacağız.

Sektörün içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 2020 yılı hedefleriniz planlanan doğrultuda ilerliyor mu?

Aslında bu yıl inşaat sektörü açısından oldukça verimli başladı. İzmir'de geçen yıl şubat ayında 4 bin 403 konut satılırken, bu yıl Şubat ayında yüzde 75'e varan bir artışla satışlar 7 bin 669 adedi buldu. Ancak kısa sürede küresel salgının ekonomiye olan olumsuz etkisi, 170'den fazla sektörü etkileyen inşaat sektörünü de elbette etkiledi. Biz yaşadığımız tüm güç koşullara rağmen son projemiz olan Avcılar Exclusive Bayraklı'da söz verdiğimiz tarihten 8 ay öndeyiz. Çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz. Bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Kredi faizlerindeki indirim sektörü nasıl etkileyecek? Sektör temsilcileri rafa kaldırılan projelerin tekrar masaya geldiğini ifade ediyorlar. Bu düşünceye katılıyor musunuz?

Kredi faizlerindeki indirimin yanısıra açıklanan destek kredileri de sektörümüzü olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.  Aslında bu hem üretici hem de yatırımcılar için önemli bir fırsat. İndirimler ciddi avantajlar sağlarken, öte yandan sektör temsilcileri için de yeni projelerin hayata geçirilmesine vesile olacak. İnanıyorum ki bu sayede Türkiye'nin lokomotifi olan inşaat sektöründe yeni bir dönem de başlayacaktır.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Konut fiyatları şubatta arttı

24 Nisan 2024 Çarşamba

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun