9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,71 EUR EUR EUR
32,40 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Amerika'da Seçim yılında Çelik, Siyasi Tartışmaların Merkezinde

ABD başkanlık seçiminin sonucu ve bu yılın ilerleyen zamanlarında faiz oranlarının düşme olasılığı, talep büyümesini önemli ölçüde etkilemesi ve çelik fiyatlarını artırması bekleniyor.

Amerika'da Seçim yılında Çelik, Siyasi Tartışmaların Merkezinde

ABD başkanlık seçiminin sonucu ve bu yılın ilerleyen zamanlarında faiz oranlarının düşme olasılığı, talep büyümesini önemli ölçüde etkilemesi ve çelik fiyatlarını artırması bekleniyor.

Nippon Steel'in ABD Çelik'i devralma teklifi ortasında, çelik Amerika Birleşik Devletleri'nde yoğun siyasi tartışmalara neden oluyor. Senatörler, ulusal güvenlik için Meksika'dan metal ithalatına koruyucu tarifeleri savunurken, Başkan Biden yerli sahipliğin korunmasının önemini vurguluyor. Biden, seçim kampanyası sırasında yeniden seçim için Donald Trump'a karşı yarışırken, Trump seçilirse Nippon'un devralmasını engellemeyi vadediyor. Japon çelik yöneticileri ile United Steelworkers sendikası arasındaki görüşmeler üretken olmadı ve işçi sözleşmeleri, tedarik zincirleri ve ulusal savunma konusunda endişeler dile getirildi. ABD'de Yabancı Yatırımlar Komitesi (CFIUS), Nippon'un ABD Çelik'i devralmasını potansiyel ulusal güvenlik sonuçları açısından araştırıyor.

Senatörler, Meksika'dan yapılan ithalatlara karşı çıkıyor

Bir grup Amerikalı Senatör, özellikle çelik endüstrisinde, Meksika'dan yapılan ithalatlara %25 tarife getirilmesini savunuyor. Bu ayın başlarında, Kongre'ye Meksika Çelik Endüstrisi Büyümeyi Durdurma Kanunu'nu sundular. Şu anda, Meksika çelik üreticileri, ABDMCA serbest ticaret anlaşması nedeniyle tarifelerden muaf tutuluyor. Tarifelerin uygulanması, ülkeye giren malzemelerin miktarını sınırlayarak fiyat düşüşlerini hafifletebilir, bu da artan stok fazlasına yol açtı. Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü (AISI), senatörlerin tasarısını desteklemekte ve piyasa katılımcıları, tarifelerin geçici olarak 12 ay boyunca uygulanmasını öngörüyor.

Yükselen beton demiri miktarları

Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsü'nün (AISI) verilerine göre, ocak ayında, Meksika, ABD çelik ithalatının üçüncü büyük kaynağı olarak yer aldı ve hacimler bir önceki aya göre %36 artarak 396.000 kısa ton olarak gerçekleşti. Ancak, ön verilere göre, 2023 ithalat verileri, bir önceki yıla kıyasla Meksika'dan yapılan ithalatlarda %21,1'lik bir genel düşüş gösterdi ve toplamda 4,2 milyon kısa ton oldu.

İthalat hacmi, USMCA terimlerini belirmek için kullanılan 2015-2017 dönemine göre beton demiri için %1,732 ve yarı mamul ürünler için %108 arttı. Çelik alıcıları, Meksika ithalatına 232. Madde tarifelerinin uygulanmasının onları ekonomik olarak sürdürülemez hale getireceğini belirterek endişelerini dile getirdi. Bununla birlikte, arzın talebi aştığı bir piyasada, Meksika ithalatının potansiyel kaybının fiyatlara sınırlı bir etkisi olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Demir çelik piyasalarında durgunluk sürüyor: Finansal kısıtlamalar ve arz talep dengesizliği etkiliyor

29 Nisan 2024 Pazartesi

İDİS duyurdu! Son gün yarın…

29 Nisan 2024 Pazartesi

Çin’in HRC ihracatında KDV soruşturması iddiaları

29 Nisan 2024 Pazartesi

Kazak heyeti Afganistan'daki ticaret ve işbirliği fırsatlarını değerlendirdi

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye’nin çelik çubuk ithalatı şubat ayında %44,3 azaldı

29 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun