9.915,62 TRY BIST 100 BIST 100
34,89 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,50 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,70 TRY Faiz Faiz
88,74 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
27,17 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
119,16 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.435,16 TRY Altın(gr) Altın(gr)

55 yıldır İSO 500'de yer alan 19 kuruluşa ödül verildi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte, 1968'den bu yana İSO 500'de yer alan 19 sanayi kuruluşuna ödül verdi.

55 yıldır İSO 500'de yer alan 19 kuruluşa ödül verildi

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte, 1968'den bu yana İSO 500'de yer alan 19 sanayi kuruluşuna ödül verdi.

İSO'dan yapılan açıklamaya göre, Rahmi M. Koç Müzesi'nde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz'ın ev sahipliğinde düzenlenen "100. Yıl Cumhuriyet Kutlama Gecesi"ne, İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İSO Meclis Üyeleri ve iş insanları katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, millet olarak hep birlikte yaşanan bu güzel heyecanın kaynağının milli iradenin ve halkın yönetime katılımının önünü açan Cumhuriyet'in 1923'te bu topraklarda kurulması ve bir asırlık yolculuktan sonra 100'üncü yaşına ulaşması olduğunu aktardı.

İSO olarak Cumhuriyet'in kazandırdıklarının bilincinde olduklarının altını çizen Bahçıvan, "Artık Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılı başlıyor. Geride kalacak olan yüzyılı herkes kendisi açısından bir muhasebeye tabi tutarak geleceğe dair öncelikleri ve yol haritalarını belirlemeye çalışıyor. Bizim de sanayiciler olarak bunu yapmamız kaçınılmaz bir zorunluluk." görüşünü paylaştı.

 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından başlatılan bu büyük dönüşümün ülkeyi çağdaş bir Cumhuriyet haline getirmek için atılan cesur adımların bir sonucu olduğununun altını çizen,İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz,"Bugün Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yılını kutlarken, böylesi büyük bir mirasa olan sorumluluğumuzu da asla unutmadık ve unutmayacağız. Ülkemizde her alanda Atatürk'ün önderliğinde başlatılan devrimler ile yapılan çalışmalar, eğitim, bilim, kültür sanat, spor, tarım ve sanayi alanlarında büyük ilerlemelere yol açtı. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu değerli mirası sürdürmek, daha da ileri taşımak ve ulusumuzun refahını artırmak için aynı kararlılıkla çalışmaya devam etmekteyiz"dedi.

Demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri koruma konusundaki kararlılığımızı taviz vermeden sürdürmeye, hep birlikte daha aydınlık yarınlar inşa etmek için çağdaş ve inovatif düşünceler üreterek bulunduğumuz yerden çok daha yükseklere sıçrayarak, bayrağımızı her alanda daha yukarılara çekerek muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımalıyız."

İSO 500 listesinde kesintisiz yer alan kuruluş

Kesintisiz olarak 1968'den bu yana İSO 500 listesinde yer alan 19 firma; Arçelik AŞ, BMC Otomotiv San. ve Tic. AŞ, Borusan Mannesmann Boru San. ve Tic. AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri TAŞ, Deva Holding AŞ, Dyo Boya Fabrikaları San. ve Tic. AŞ, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. AŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ, Goodyear Lastikleri TAŞ, Gübre Fabrikaları TAŞ, Hektaş Ticaret TAŞ, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ, Man Türkiye AŞ, Mutlu Akü ve Malzemeleri Sanayii AŞ, Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi TAŞ, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ, Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ olarak açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir köprü yapılacak

29 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye, ABD'li enerji deviyle LNG anlaşmasına dair görüşüyor

29 Nisan 2024 Pazartesi

Brezilya ithalat vergilerini artırıyor!

26 Nisan 2024 Cuma

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı arttı

26 Nisan 2024 Cuma

ABD'de çelik üretimi, küresel düşüşler arasında istikrarını korudu

26 Nisan 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun