9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Yapı ST, ‘Koru’ Projesi İle Yatırımcının Gözünü Narlıdere’ye Çevirdi

Taahhüt, gayrimenkul geliştirme, çimento ve hidroelektrik santrali çelik ekipmanları konusunda faaliyet gösteren Yapı ST, şimdi de Narlıdere’de bölgenin ilk ve tek rezidans projesi olan Koru Narlıdere’yi hayata geçiriyor. Yapı ST Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Tiğin Özmeydan, “Satışlarımızda büyük bir başarı yakaladık ve sınırlı sayıda dairemiz kaldı. 2021 yılında da iş hacmimizi artırıp, yeni yatırımlara devam edeceğiz” dedi...

Yapı ST, ‘Koru’ Projesi İle Yatırımcının Gözünü Narlıdere’ye Çevirdi

Kurulduğu günden bu yana, sürekli gelişimi ve istikrarlı büyümeyi hedefleyen Yapı ST, taahhüt, gayrimenkul geliştirme, çimento ve hidroelektrik santrali çelik ekipmanlarının imalatları konusunda faaliyet gösteriyor.
Her daim etik, güvenilir ve çevreci değerleri ön planda tutan Yapı ST, son olarak Narlıdere’de hayata geçirdiği yeni konut projesi Koru Narlıdere ile de isminden sıkça söz ettiriyor. Yapı ST Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Tiğin Özmeydan; projeleri, hedefleri ve yatırımları üzerine www.insaatnoktasi.com takipçilerine özel açıklamalarda bulundu…

Bugüne kadar şirket olarak gerçekleştirdiğiniz projeler neler?

Yapı ST olarak taahhüt, gayrimenkul geliştirme, çimento ve hidroelektrik santrali çelik ekipmanlarının imalatı gibi alanlarda yıllardır faaliyet göstermekteyiz. Tuborg, Petrofer, Mayr Melnhof Graphia, Gimas gibi birçok öncü ve yüksek hacimli firmalarla çalışmalarımızın yanı sıra; gayrimenkul geliştirme alanına ise tamamlanmasına az bir zaman kalan ilk konut projemiz “Koru Narlıdere” ile önemli ve başarılı bir başlangıç yaptık.

Yeni proje hedefleriniz neler?

Taahhüt ve sanayi alanlarında çalışmalarımıza kesintisiz devam etmekteyiz ve ediyor olacağız. Bunun yanı sıra; Koru Narlıdere gibi nitelikli, bulunduğu bölgeye gayrimenkul geliştirme konusunda kazanımlar sağlayan ve doğru işletme sistemine sahip konut projeleri inşa etmeye devam edeceğiz.

Koru Narlıdere’nin Narlıdere ilçesinin ilk residence projesi olduğunu biliyoruz. Süreç nasıl gidiyor?

Haziran 2019’da inşaatına başladığımız projemizde teslime yaklaşıyoruz. Aralık 2020 itibariyle Koru Narlıdere’de daire teslimleri ve dolayısıyla yaşam başlayacak. Geçtiğimiz son bir senedir ülke olarak ekonomik, sosyal ve sağlık alanlarında yaşadığımız sıkıntılara rağmen inşaatımızda bir aksama veya gecikme söz konusu olmadığı gibi; 1,5 sene gibi bir sürede projemizi teslim edecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Koru Narlıdere Projesi'nin detaylarını da alalım sizden…

Koru Narlıdere, öncelikle İzmir Narlıdere’nin ilk ve tek 1+1 ağırlıklı rezidans projesi olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Bölgede, genellikle büyük hacimli, son kullanıcıya hitap eden konutlar bulunmakta olup 1+1 tipi, tam bir işletme modeline sahip tesisli proje hiç yoktur. Ancak iki büyük üniversitenin varlığı, yeni açılacak İstinye Park Avm’nın getireceği istihdam ve Çeşme-Urla bölgesine yakınlık dolayısıyla 1+1 tipi rezidanslara olan ihtiyaç tahminlerin üzerindedir. Projemiz 3 blok şeklinde olup 143 daireden oluşmaktadır. 1+1 ağırlıkta olmakla birlikte 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerimiz de ayrı bir blokta mevcuttur. Yüzme havuzu, fitness salonu, hamam, spa ve kütüphane gibi sosyal alanlarla birlikte; shuttle servis, resepsiyon, 7/24 güvenlik, teknik servis, kuru temizleme, daire temizlik gibi rezidans hizmetlerinin hepsi büyük bir hassasiyetle uygulanacaktır. Burada en önem verdiğimiz konu, işletme sistemidir.

Yatırımcının ilgisinden memnun musunuz?

Açıkçası ilgi beklentilerimizin de üzerinde oldu. Neredeyse Konak-Urla aksında hiç 1+1 rezidans projesinin olmaması ancak bölgede bu tip dairelere olan ihtiyaç ve bunu karşılamamız, yatırımcıların da dikkatini Narlıdere Bölgesi’ne yönlendirdi. Yüksek kira getirisine baktığınızda, yatırımın kendini amorti süresi 12-13 yıl inanılmaz sürelere ulaşmaktadır. Bu nedenle, son dönemde ülke olarak yaşadığımız sıkıntılara rağmen satışlarımızda büyük bir başarı yakaladık ve sınırlı sayıda dairemiz kaldı artık.

Faiz indirimleri kampanyasından sonra satışlarda bir hareketlenme oldu mu?

Elbette faiz indirimi diğer tüm inşaat firmalarında olduğu gibi, bizde de talebin artmasına sebep oldu. Kira öder gibi daire sahibi olmak veya yatırım için düşünüldüğünde, gelen kiranın krediyi fazlasıyla karşılıyor olması sebebiyle satışlarımız ve gelen talepler son dönemde yüksek oranda artış gösterdi.

Şirket olarak kısa ve uzun vadede hedefleriniz neler?

Kısa vadede önceliğimiz Koru Narlıdere projemizde daire sahiplerine anahtar teslimlerini başarılı bir süreçle gerçekleştirmek ama en önemli ve kırmızı çizgimiz  rezidansın profesyonel bir anlayışla işletilip herkesin mutlu, huzurlu yaşayacağı, shuttle servisinden kuru temizlemeye kadar çeşitli imkanlara kolaylıkla ulaşıp istekleri veya şikayetlerini aktarabileceği sürekli bir yönetim ofisinin olması. Öncelikli hedefimiz bu. Uzun vadede ise taahhüt, inşaat ve gayrimenkul geliştirme alanlarında kendimizi geliştirerek iş hacmimizi artırıp büyüyerek yeni yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Yeni inşaat projesi hedefleriniz var mı?

Yeni projeler için çalışmalarımıza hız kazandırmış durumdayız. 2021 yılı içerisinde yeni bir projeye başlamak hedefindeyiz.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun