9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Karavanlar kapış kapış

Koronavirüs salgını insanları yeni yaşam alanları bulmaya yönlendirdi. Yeni normalleşme süreci ile birlikte ‘karavan’a talep artarken, Başoğlu Karavan Ege Bölge Satış Müdürü M. Özcan Çobanoğlu fiyatları 80 ila 100 bin lira arasında değişen karavanların büyük rağbet gördüğünü açıkladı...

Karavanlar kapış kapış

Sadece ülkemizi değil dünyayı sarsan Koronavirüs salgını, tatil anlayışını da değiştirdi. Virüs endişesi nedeniyle otel, tatil köyü, pansiyon gibi çoklu tatil alanlarına rağbet azalırken bireysel tatil anlayışına hizmet veren karavan turizminde büyük bir artış yaşanıyor. Mart ayında ülkemizde görülen pandemi sürecinin ardından geçilen yeni normalleşme sürecinde karavana olan talebi arttırdı. Dünya genelinde 38 ülkeye satış yapan Başoğlu Karavan Ege Bölge Satış Müdürü M. Özcan Çobanoğlu, talebe yetişemediklerini belirterek, en erken karavan tesliminin 2021 yılının Şubat ayını bulduğunu söyledi.

İzmir Menemen’deki satış ofislerinde 80 ila 100 bin lira arasında değişen fiyatlardaki karavanların büyük rağbet gördüğünü dile getiren Çobanoğlu, talepteki bu ani artışın Koronavirüs salgınından kaynaklandığını dile getirdi. Virüs salgını sonra daha izole bir tatil geçirmek isteyenlerin kalabalık oteller yerine karavan ile Ege ve Akdeniz kıyısında geçirmeyi tercih ettiğini vurgulayan Çobanoğlu, talepteki bu artışın ikinci el piyasasının da yükselttiğini belirtti. Piyasada sıfır karavan bulmakta zorlananların çareyi internetteki satış sitelerine aradığını belirten Çobanoğlu, ikinci eldeki fartışın  “İkinci el piyasası sıfır araç piyasasını sollamış durumda. 82 bin TL sattığımız aracın ikinci elini 90 bin TL’ye satıldığını gördüm. Bizim karavanlarımız murat 124 gibi. 33 bin TL’ye sattığımız ufak modelimizi ben 40 bin TL altında satıldığını daha görmedim. 50-60 bin TL’ye satılıyor” dedi.

‘İlkeri gerçekleştirmeye devam ediyoruz’

“Hizmet ve ürün kalitemizle hem iç pazarda hem de dış pazarda tercih edilen marka sürekliliğini sağlamak, ülkemizde karavan yaşam alanlarının artırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz” diyen Çobanoğlu,  “Yaptığımız ihracatlarla dünyaya ülkemizin başarılarını duyurularını devam ettirmek ve Türkiye’de karavan kültürünün artırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. 40 yılı aşkın bir tecrübemizle karavan denilince akla ilk gelen, Türkiye’nin lider ve öncü markasıyız. 2008 itibariyle tamamen kendi dizaynımız olan Caretta serimizin ürün ailemize katılması ile batı Avrupa başta olmak üzere 30’u aşkın ülkede, tüm kıtaları kapsayan ihracat pazarımız 2018 yılı itibariyle üretim kapasitemizin yüzde 85’ini oluşturuyor. Dış pazarda olduğu gibi iç pazarda da sektörde tanınan bir marka olmayı sürdürüyoruz. Yüksek kaliteli ürün üretmek ve her geçen gün değişen ihtiyaçlara göre şekillenen yenilikler ile birlikte ilkler gerçekleştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Gülçin Sezen Karaegemen Soylu

Yayınlayan: Nihal Özken

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Kızıldeniz'de konteyner geçişleri yarıdan fazla azaldı, LNG ticareti durma noktasına geldi

18 Nisan 2024 Perşembe

18 milyar dolarlık paketin 12 milyar doları özel sektöre sunulacak

17 Nisan 2024 Çarşamba

Türkiye'nin inşaat malzemesi ihracatı şubatta yüzde 11,1 arttı

16 Nisan 2024 Salı

Türkiye'nin makine ihracatı ilk çeyrekte yüzde 2,5 azaldı

16 Nisan 2024 Salı

Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı!

15 Nisan 2024 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun