9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Türkerler Holding İnşaat Sektöründe Çıtayı Yükseltiyor

Gayrimenkul, enerji ve sağlık yatırımlarıyla Ege’nin öne çıkan şirketlerinden biri haline gelen Türkerler Holding, tarihi Bomonti Fabrikası’nı sanat evine dönüştürdüğü Mahall Bomonti İzmir karma projesi ile dikkat çekiyor...

Türkerler Holding İnşaat Sektöründe Çıtayı Yükseltiyor

İnşaat sektöründe 25. yılını dolduran Türkerler İnşaat, İzmir’in kalbi Alsancak limanının karşısında, tüm körfeze hakim bölgede yer alan Mahall Bomonti İzmir projesi ile şehre yeni bir soluk katmaya hazırlanıyor. Şehrin tam merkezinde, içerisinde birçok sosyal imkan bulunduran Mahall Bomonti İzmir, sağlık, eğitim merkezlerine olan yakınlığı ve ulaşım ağlarına olan bağlantılarıyla İzmir’in yeni çekim merkezi olmayı hedefliyor.

Sektörde öne çıkan lider markalardan biri

1993 yılından bu yana, gayrimenkul geliştirme projeleri başta olmak üzere taahhüt ve su arıtma-dağıtım alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektöründe Türkerler Holding olarak, İstanbul, Ankara ve İzmir’de fark yaratacak karma projeleri hayata geçiriyoruz. Ankara’da yer alan ve yaşamın başladığı Mahall Ankara ve İzmir’de yükselmeye başlayan Mahall Bomonti İzmir, Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer alıyor. İstanbul’da ise Çiftçiler Holding ortaklığıyla inşaatına başlanan Çiftçi Towers da bulunduğu lokasyona kattığı değerle dikkat çekiyor. Teknik kapasitemiz, finansal gücümüz, kalite güvencemiz ve inşaat sektöründe lider markalarından biriyiz. Kamusal hizmetlerin sunulmasında alternatif bir finansman yöntemi olarak ortaya çıkan Kamu Özel Sektör İşbirliği projelerini, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda yaygın olarak görmekteyiz. Türkerler olarak bu kapsamda sağlık sektöründe Ankara Etlik, Kocaeli ve İzmir Bayraklı Şehir Hastaneleri projelerimizle toplam 2.4 milyar euro yatırım yapmaktayız” dedi.

bomontiada İzmirliler ile buluşacak

Adını konumlandığı bölgedeki Bomonti fabrikasından alan proje, tarihsel önemi kadar devam eden inşaatı sırasında tarihi dokuyu koruyan çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Proje 45 bin m2 arazi üzerinde toplam 1100 adet konut, ofis ve ticari alan ile Türkiye’de ilk defa bir yaşam alanında faaliyete geçecek orkestra çukuru bulunan bir opera ve tiyatro salonuna da sahip. Kültürel etkinlik ve çok çeşitli spor alanlarından oluşan Mahall Bomonti İzmir, şehrin sosyal hayatına da yeni bir bakış açısı getirmek için yeme içme alanında Türkiye’de lider olan d.ream grubu ile anlaşarak bomontiada’yı İzmirliler ile buluşturmak için harekete geçti.

İstanbul bomontiada projesinin benzeri olarak hayata geçecek proje içerisinde yer alan birbirinden farklı restoran ve kafelerin yanı sıra yerli-yabancı sanatçıların konserleriyle yıl boyunca festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan Babylon da yine Mahall Bomonti İzmir bünyesinde İzmirlilerle buluşacak. Sosyal ve kültürel hayatın nabzının atacağı bomontiada bünyesinde kendi müdavimlerini yaratmış markalar kadar farklı dünya mutfaklarını bir araya getirip aynı çatı altında sunacak yepyeni bir konsept de kapılarını açacak.

100 yıllık ‘Bomonti Bahçeleri’ yeniden canlanacak

Bomonti Ailesi tarafından 1912 yılında kurulan fabrikanın arazisinde yer alan proje, tarihi dokuyu koruyup canlandırmasıyla da adından söz ettiriyor. Titiz bir çalışma ile 9 tarihi binanın korunarak sosyal etkinlikler için uyarlandığı proje, 1900’lü yılların başında şehrin sakinlerinin bir araya gelerek sosyalleştiği 100 yıllık Bomonti Bahçeleri’ni de yeniden canlandırmış olacak. Tarihi binalar arasında yer alan sanat evi ise şimdiden İzmirliler’i güncel sergilerle buluşturmaya başladı. Sanat evinin yanı sıra projede aynı zamanda Türkiye’de ilk defa bir yaşam alanında hayata geçecek orkestra çukuruna sahip opera ve tiyatro salonu ile bin kişilik açık hava gösteri alanı, müze ve sinema salonları bulunuyor. Kültürel alanların dışında alışveriş mağazaları, koşu ve bisiklet yolu ile asırlık ağaçların bulunduğu toplam 20 dönüm üzeri yeşil alan da yine Mahall Bomonti İzmirlilerin hizmetinde olacak.

Farklı yaşam tarzlarına özel ofis daireler

Farklı yaşam tarzlarına göre alternatif daire seçenekleri sunan projede, eşyalı stüdyo, 1+1, dairelerin yanı sıra 2+1, 3+1 ve 3+1 Loft daireler de bulunuyor. Proje bünyesinde metrekareleri 64 ile 260 arasında değişen dairelerin dışında büyüklükleri 88 ile 528 metrekare arasında değişen ofisler de yer alıyor. Ofis alanlarında alışılmışın dışında balkon ve teras gibi seçenekler sunan en son teknolojik donanımlarla bezeli modern ve ferah ofisler konforlu bir çalışma ortamı yaratırken; işten artan kalan zamanların değerlendirilebileceği çevredeki sosyal alanlar ve yeme-içme mekanları günlük iş rutinini zevkli hale getirecek. Projede ayrıca 59’uncu katta özel bir seyir terası olarak tasarlanan alan, içerisindeki kafeterya, restoran ve dinlenme alanlarıyla emsalsiz İzmir Körfezi manzarasını bugüne kadar görülmemiş bambaşka bir açıdan sergileyecek. Mahall Bomonti İzmir sakinlerine özel olarak hizmet verecek olan SPA ve spor merkezleri ise yine alanında çok güçlü ve değerli kurumsal bir marka tarafından işletilecek. Spor merkezi bünyesinde aynı zamanda koşu parkuru, bisiklet yolu, kaykay ve paten pisti gibi çok geniş imkânlarla donatılmış hareketli bir yaşam alanı sunulacak.

Yeşil dostu, LEED Platin Sertifikası Adayı 

Araç şarj üniteleri, bisiklet park alanları, güneş panelleri ve yeşil çatı uygulaması gibi özellikleriyle doğa dostu Mahall Bomonti İzmir; yalnızca en çevreci projelere verilen LEED Platin Sertifikası için adaylığını koruyor.

Mahall Bomonti İzmir, Spora Destek veriyor

İzmir’in en önemli spor kulüplerinden, Süper Lig’de mücadele eden takımı Göztepe Spor Kulübü’nün arkasında 4 yıldır Türkerler gücü bulunuyor. Türkerler Holding ve Mahall Bomonti İzmir markaları, Göztepe Spor Kulübü’nün ön forma ve sırt sponsorluğunu üstlenerek spora verdiği desteği devam ettirmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun